Miért hiszel vagy nem hiszel Istenben?
Figyelt kérdés
Szeretném, ha mindenki a SAJÁT szavaival leírná meggyőződését. Itt most nem az a célom, hogy győzzetek meg egyik vagy másik oldalról. Az a lényeg, hogy Te személy szerint miért hiszel benne vagy miért nem? Mi volt az a pont, ahol úgy gondoltad, hogy akkor mostantól Isten teremtménye vagy, esetleg úgy neveltek már? Mindenkit kérek, hogy 1. ne idézgessen, mert csak saját véleményre vagyok kíváncsi 2. ne írjon 6 oldalas privát üzit a Bibliáról (bocsi, ilyet már kaptam :D).2012. júl. 1. 22:04
11/11 anonim válasza:
Nem látom semmilyen isten, szellem stb. helyét a természettudományos világképben.
Ha hinnék ilyesmiben és egyidejűleg megpróbálnék racionálisan gondolkodni (azaz a természettudomány és az istenhit összeegyeztetését szeretném elérni), akkor valószínűleg mindig azt mondanám, hogy ott van egy transzcendens lény helye, ahol az emberi tudás nem tud magyarázatot adni. De ez persze állandóan változna.
Tehát nem hiszek semmiféle transzcendens lényben. Van amit tudok és van amit nem tudok. Amit nem tudok, arról nem félek kijelenteni, hogy nem tudom.
Mindig érdekelt, hogy vajon azok, akik istenhívők, azok magukban össze tudják egyeztetni a természettudományos ismereteiket és vallásuk tanait a világ keletkezéséről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!