Szabad keresztényeknek vasárnap virágot locsolni, főzni?
A ház körül sok a virág,és ha vasárnap nem locsolnám őket,kiszáradnak.Ám a biblia említi hogy semmiféle munkát ne végezzünk vasárnap.
a főzés és a locsolás is munka.
Még valami.A Görög mono előképző egyet jelent:monoton,monopólium,monomer...
Lehet,hogy annyira nem nyakatekert ez a logika!
Jézus gabonát szaggatott szombaton.
Jézus mondta, hogy nem az ember van a szombatért, hanem a szombat van az emberért.
Jézus bírálta a farizeusokat a szombart megtartásának merev értelmezéséért.
A zsidókhoz írt levél szerint nem kell megtartaniuk a keresztényeknek a zsidó szokásokat.
Jól van, teljesen felesleges amúgy ezen vitatkozni, mindenki akkor locsolja a virágokat, és akkor főz, amikor akar, nyilván. Furán nézne a család, ha azért nem lenne vasárnapi ebéd, mert nem lehet aznap dolgozni...
Engem speciel egyik sem érdekel, és minden nap dolgozom, ha kell.
Mondjuk nem is vagyok különösebben hívő. Vagyis bizonyos szempontból igen, de a saját magam módján.
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Jézus a halálával, a Mózesi törvényt eltörölte, és két új parancsolatot adott a halála előtt amit a Lukács 22:37-41)mondott.
Azt is mondta, hogy Ő ura a sabbatnak.
Tehát nincs érvényben ez a törvény, nyugodtan locsolgass, mert elszáradna a szép virágok.
A)Hogy mi a hetedik nap?
Máté 28/1 "Szombat elmúltával, a hét első napjának hajnalán, elment...
A Károli biblia több helyen (a 10 parancsolatnál is) a nyugalomnap helyett szombatot ír. "Megemlékezzél a szombatnapról..."
B)Az hogy vasárnapot/napon kell ünnepelni, az NINCS benne a Bibliában. Az hogy Jézus vasárnap támadt fel és ezért ünnepelnek az ok, de ez nem a bibliai nyugalomnap.
C)Az hogy meg kell e tartani a szombatot. Az már kérdéses. Én is igyekszem megérteni. Van ige rész ellene és mellette is. Szerintem úgy tudom Istent szeretni, hogy megtartom a szombatot
Visszatérve a viráglocsolásra:
Szerintem szombaton csak azokat a dolgokat kell megtenni ami nem halasztható. Családnak ebéd, beteg orvoshoz szállítása, lerobbant autó útról való letolása. Ahogy Jézus mondja, a kútba esett állatról, az sem halasztható későbbre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!