Szabad keresztényeknek vasárnap virágot locsolni, főzni?
A ház körül sok a virág,és ha vasárnap nem locsolnám őket,kiszáradnak.Ám a biblia említi hogy semmiféle munkát ne végezzünk vasárnap.
a főzés és a locsolás is munka.
A Biblia sehol nem mondja ezt. Javaslom, olvasd a Bibliát, különösen az újszövetséget.
szenteld meg az ünnepnapot,továbbá írja a biblia hogy semmiféle munkát ne végezzünk.
hát a locsolás és a főzés is munka.
Egyébként szombatra vonatkozik és nem vasárnapra.
A kérdésre a válasz pedig, hogy nem bűn.
Az ember és Isten szeretet számít. Csak az helytelen, ami ennek rovására megy. Ha pedig jó dolgot teszel főleg nem bűn.
Kedves kérdező!
Természetesen lehet vasárnap főzni, és virágot locsolni, mivel a biblia szerint a vasárnap nem ünnepnap. A biblia azt írja, hogy a 7. napot (szombatot) szenteld meg a nyugalom napját és nem a vasárnapot!
Nem vagyok sem adventista, sem zsidó! DE, megszentelem a szombatot. Én pénteken este/ délután szoktam locsolni, majd vasárnap reggel, azt az 1 napot pedig kibírják a növények. Pénteken főzök szombatra is.
Természetesen mindenkinek szíve joga, hogy mit tart meg és mit nem.
További szép vasárnapot mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!