Milyen istenek vannak még a keresztény istenen kívül?
Nincsen más Isten, az egy ÉLŐ Istenen kívül.
Egyetlen egy Isten van, mégpedig az, aki teremtette az egész világmindenséget, a benne élőket, és nem utolsó sorban az embert.
Aki megteremtette az eget és a Földet, aki azt mondta, legyen világosság, és lett világosság, és még sorolhatnám.
Továbbá arról az Istenről beszélek neked, aki 2000 évvel ezelőtt elküldte az Ö egyszülött fiát, Jézus Krisztust,
hogy meghaljon a mi bűneinkért, azért hogy aki hisz az Ö fiában, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
Ezzel az Istennel én napi kapcsolatban vagyok, én szólok hozzá, Ö válaszol nekem.
Egyébként figyelmedbe ajánlok egy rendkívül érdekes és izgalmas olvasmányt is erről az Istenről, amiben még jobban meg tudod ismerni, ki is Ö valójában.
Ezt az olvasmányt úgy nevezik az emberek: BIBLIA
További szép napot neked !
1 Móz. 1,26 "És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre"
1 Móz. 3,22 "És monda az Úr Isten: ímé az ember olyanná lett, mint mi közülünk egy, jót és gonoszt tudván."
Van ezenkívül egy mondat a Bibliában, amit most nem találok, de az a lényege, hogy Isten kijelentette, hogy ne imádják az emberek a többi, pogány Istent.
A hindu vallás legfőbb Istenei; Visnu, Siva, Brahma
Az ókori Hellász főbb Istenei; Zeusz, Poszeidón, Hadész, Athéné, Apollón és még sokan mások. Ezeknek megtalálod a római megfelelőit is könnyen.
Skandináv mitológia; Ódin, Frigg, Loki, Thór, Baldr és itt is van még több.
Még ott van a Wicca vallás is, ők két Istenségben hisznek egy férfiben és egy nőben, valaki csak az egyikben, van aki több Istenben is hisz, de úgy tekintenek rájuk, mint az Isten(ek) különböző aspektusára. Hirtelen ennyi jutott eszembe, de bármelyik Istenség nevét, ha beírod a google-be rengeteg információt találhatsz róla.
Voltak az egyiptomiaknak is saját isteneik: Rá, Hórusz, Szet, Ozirisz, Ízisz, Básztet stb. Gyakran állatfejekkel ábrázolták őket.
A közép-amerikai indiánoknak is volt sokféle istene, például Ketzalkóatl, a Tollaskígyó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!