Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A maszturbálás miért bűn?

A maszturbálás miért bűn?

Figyelt kérdés

16 éve, magamat kereszténynek tartó lány vagyok, (még szűz, ha valakit ez érdekel). Igazából maszturbálni tavaly kezdtem el, amikor a barátommal összejöttünk. A zuhanyrózsa vízsugarával csináltam, de akkor azt se tudtam, mit csinálok. Barátommal értelmesen lehet beszélni a szexről, meg is beszéltük, hogy legalább érettségiig nem költözünk össze (mármint az enyémig, mert ő 3 évvel idősebb).

Szóval nem tudom, miért számítana bűnnek, ha én néha (mondjuk havi 2-3 szor) "elszórakoztatom magam"? Az, hogy a barátommal lefeküdni miért bűn, értem, mert ha bármi beüt és terhes leszek, akkor nem csak az én életemet vágom taccsra hanem az övét is. Viszont ebben, amit most csinálok, nem érzek semmi rosszat. Isten tényleg csak azért alkotta meg a szexuális vágyakat és örömöket, hogy gyerekek szülessenek belőle? Nem azért, hogy két ember még mélyebben tudja egymást szeretni?

Remélem, a kérdésem a sok rizsa ellenére érthető.

2012. jún. 27. 10:14
1 2 3
 11/23 Farkas Milán ***** válasza:
62%
Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy katolikus testvéreink nagyon sok mindent félremagyaráznak. Nem a Bibliai alapot keresik a dolgokban, hanem azt, hogy egyes zsinatokon miről hogyan vélekedtek. HA vallásos témában beszélgetsz egy katolikussal, rájössz, hogy nincs saját véleménye! Ha megkérdezel tőle valamit vallásos témában, akkor egy előre betanult szöveget fog neked elmondani( zsinatok szövegei)
2012. jún. 27. 13:43
 12/23 anonim ***** válasza:
19%
Azért bűn, mert tudod, hogy bűn. Benned is felmerült a kérdés, és azt is tudod, hogy nem természetes dolog. Hiszem, hogy a választ is tudod a kérdésedre.
2012. jún. 27. 14:20
 13/23 anonim ***** válasza:
46%

A kérdezőben azért merült fel ez a kérdés, mert keresztény oldalakon, más keresztényektől ez hallja. Nem saját magától. Az ember azért jutott el oda, ahol most van, mert utánzással tanul (ellentétben más főemlősökkel), így vette át ezt a "bűnös" hülyeséget is. Ahogy te is így tetté rá szert.

A kérdés feltevése pedig áttörés és nem bűn. A maszturbálás egészséges és természetes dolog, mert oldja a feszültésget, kielégíti a szexuális vágyat, amíg nem találkozol a megfelelő személlyel, akivel együtt szexeltek. A keresztények is beláthatnák már, hogy sokkal jobb, mintha fűvel fával dugna.

2012. jún. 27. 14:29
 14/23 anonim ***** válasza:
22%
Van önmegtartoztatás is. Isten, gondolkodó lénynek teremtette az embert. Ettől különbözünk az állatoktól.Az embernek, nem kell az ösztönének kiszolgáltatni saját magát. Nem kell engedni, hogy az ösztönei irányítsák az embert. Terelje el a figyelmét, testedzés, séta, munka, társalgás, amely nem váltja ki ezt az ösztönt.
2012. jún. 27. 14:57
 15/23 anonim ***** válasza:
0%

"A maszturbálás egészséges és természetes dolog, mert oldja a feszültésget, kielégíti a szexuális vágyat, amíg nem találkozol a megfelelő személlyel, akivel együtt szexeltek. A keresztények is beláthatnák már, hogy sokkal jobb, mintha fűvel fával dugna."

A kérdés teljesen másról szólt. A kérdés feltevője egy LÁNY, akinek nem az a baja, hogy nem bírja a túlságosan erős nemi vágyat, hanem azt kérdezte, hogy bűnnek számít-e az, ha néha "örömet szerez magának" azzal, hogy "elszórakoztatja magát" a zuhanyrózsával. Ezért teljesen témába illő volt a válaszom, hogy mivel az ilyen cselekedeteknél "a nemi vágy rendetlenné, önmagáért valóvá, a szeretetre rendeltségen kívülivé válik", ezért kerülendők.

Mellesleg abban a dokumentumban, amit belinkeltem, benne van ez az idézet is: "Ahhoz, hogy a személyek erkölcsi felelősségéről helyes ítéletet alkothassunk és a lelkipásztorkodásnak irányt mutathassunk, figyelembe kell venni az érzelmi éretlenséget, a szerzett szokások erejét, a szorongásos állapotot és egyéb pszichikai vagy társadalmi tényezőt, amelyek enyhíthetik, talán a minimumra is csökkenthetik az erkölcsi bűnösséget. A cselekedet beszámíthatósága és az érte való felelősség csökkenhet vagy megszűnhet a tudatlanság, a figyelmetlenség, az erőszak, a félelem, a megszokás, a mértéktelen érzelmek és más pszichikai vagy társadalmi tényezők következtében."

Tehát ha az ember egyszer-kétszer csinál ilyet, és "azt sem tudja, hogy mit csinál", vagyis nincs cselekedete erkölcsi felelőssége tudatában, akkor egyáltalán nem számít súlyos bűnnek, viszont ha ez tudatosul és öncélúvá válik, akkor egyre gyakrabban fog megtörténni ez az "örömkeresés", míg végül egyre többet fog akarni az illető és kialakul egy bűnös szokás vagy akár függőség, aminek a leküzdése nagyon nagy erőfeszítésbe kerül. Ezért ajánlott ettől már a legelejétől fogva óvakodni.

2012. jún. 27. 15:03
 16/23 anonim ***** válasza:
27%

"Nem azért, hogy két ember még mélyebben tudja egymást szeretni?"

De ezért. Hisz miért lenne az élvezet? Viszont tiltja a házasságon kívüli szexet. Szerintem a maszturbálás is bűnnek veszi, de gondolom megbocsátja ezt a kis bakit, ha nincs nagyobb bűnünk. Sokan gondolják, hogy nem bűn. A melegek se érzik bűnnek amit tesznek pedig tiltását azt már szószerint írja a Biblia. Szerintem bűn, de ezt te magadnak kell érezned. Bárki állíthat mindent ahogy én azt mondván bűn és más azt, hogy dehogy bűn. Te érzed, hogy bűn-e vagy sem, ha érzed akkor nem oktalan, mert belül tudjuk mi a helyes és helytelen.

2012. jún. 27. 18:17
 17/23 Farkas Milán ***** válasza:
36%

A 14.-es válaszadónak üzenem.

Amit az általad linkelt dokumentum nyilvánít ki, az hülyeség, mivel nincs semmilyen Bibliai alapja. És azért elég nehéz úgy magyarázni a bibliát és döntést hozni kijelentéseiről, hogy figyelembe sem vesszük!

A bűnösségről pedig annyit, hogy annak idején Rómában a pápáknak saját piros lámpás házuk volt, külön bejáratú örömlányokkal, és csak a pénz számított. ÉS EZ MOST SINCS MÁSKÉPP!!!

Szintén katolikus hülyeség a cölibátus. Semmilyen bibliai alapja nincs, de mégis kötelezővé tették. Mit értek el vele, Hogy a papok kanos kis tuskók maradtak, és naponta 5-6 szor maszturbálnak a elfojtott vágy miatt. Isten pedig ezt mondja: szaporodjatok és sokasodjatok......

A maszturbálás pedig pont erre (az aktív szexuális életre) készíti fel a fiatalokat.

2012. jún. 27. 21:11
 18/23 anonim ***** válasza:
10%

"Amit az általad linkelt dokumentum nyilvánít ki, az hülyeség, mivel nincs semmilyen Bibliai alapja. És azért elég nehéz úgy magyarázni a bibliát és döntést hozni kijelentéseiről, hogy figyelembe sem vesszük!"

Aki egy kicsit is belenézett a dokumentumba, annak a figyelmét igen nehezen kerülheti az, hogy a dokumentum legalább harmadát bibliai idézetek teszik ki... egészen pontosan 23 db... De hát elég nehéz helyes képet kapni egy dokumentum tartalmáról, ha figyelembe sem vesszük...

2012. jún. 28. 01:17
 19/23 anonim ***** válasza:
11%

én is hívő vagyok már jó ideje...

Az embernek felül kell kerekednie a testi vágyain mert Isten ténylegesen gyereknemzés céljából adta ezt a vágyat.

Sokan írnak fűt-fát (itt is) de a lényeg h ne a tested vezesse a lelked hanem a lelked a tested.

Kívánom hogy találd meg a helyes utat. :)

2012. jún. 28. 01:31
 20/23 Hazardteam ***** válasza:

"Elvész az én népem, mert tudomány/tudás nélkül való"...

Szorítkozz a bibliára, mert az Istern szava. A kényszeredett "logikázással" önkényes "hozzátoldogatásokkal" és bele/félre magyarázásokkal ne foglalkozz. Ha valamit nem értesz, vagy ellentmondásosnak tűnik, nézd meg eredetiben (ha tudod; a fordítások nem tökéletesek az ó és az újszövetség héberül/arámul/görögül íródtak, de még ha tökéletesek lennének, akkor is csak és kizárólag Isten Szelleme tudja feltárni/megértetni teljes egészében) Elhiszem, hogy könnyebb megkérdezni itt az okosoktól, de jobban jársz, ha az igazságot magában Isten szavában keresed és a magyarázatot Istentől kéred (természetesen nem miatyánk-üdvözlégy mantrázással, hanem a saját szavaiddal szólva hozzá, mint a legjobb barátodhoz; persze tisztelettel és legfőképp: őszinteséggel)

Én ezt javaslom.. egyébként a biblia 1 helyen említi (ónánnál - innen származik az "onanizálás" kifejezés is) akkor is csak azért bűnként, mert az illető (pasas) azért csinálta szándékosan, hogy ne ejtsen teherbe egy bizonyos nőt (Támárt) és így ne legyen gyereke. (Támárnak meghalt a férje és az akkori törvények szerint a férje testvérének kellett elvenni a feleségét és "magot támasztani a fivérének" vagyis gyereket csinálni a nevében)

(Negatív és "lényeget elfeledő")Vallásos szellemiségű emberek imádnak belekapaszkodni törvényekbe, szabályokba és előszeretettel osztani az észt, hatni másokra és "utat mutatni" hogy azok is úgy éljék az életüket, csinálják a dolgaikat (amiket még ők sem tesznek, csak mondanak, mint a farizeusok) ahogy ők jónak látják, mert ez büszkeséggel tölti el őket. Azért nem tűnik fel olyan könnyedén, mert vagy beléd nevelik ahogy a késsel-villával evést, vagy pedig alapból feltételezed a "jóindulatú mosolygás" miatt, hogy majd ők megmondják a frankót, de ez így önmagában sem kizáróok, sem nem igaz.

A bibliát, Isten szavát vedd alapul és kérdezd meg normálisan Istentől(ne gügyögve mint egy idióta, vagy valami "minnyá lesújt az öreg" freskószerű képződménynek képzelve) ha valami nem világos a számodra.

Nyugi, válaszolni fog, ő nagyon jó fej és jót akar neked, nem bigott, ahogy nem is hülye, lehet vele normálisan beszélni.

És nem összevissza zagyválni, mint egyes hozzászólók, akik még a bibliát is rosszul idézve és eltorzítva írják be neked, hogy aztán szavakat adva Jézus szájába alátámasszák a SAJÁT igazságukat, mint pl. az a forma, aki ezt írta:

"Annak ellenére, hogy teljesen természetes, amit teszel, bűnnek minősül. Jézus szerint aki csak házasságon kívüli szexre gondol, az már szívében paráználkodott. Tehát mindannyian bűnösök vagyunk, de a kegyelem is mindannyiunké. A bűn nem akadály. Nem a bűneinkre kell figyelnünk, hanem a közösségre Istennel. A többit ő végzi el"

Ez utóbbinak azt üzenem, hogy vagy nem egy bibliát ismerünk, vagy nagyon hozzáköltött + a magyarázatai önmagukat kioltó emberi, illogikus okoskodások több sebből vérezve. Bocs az őszinteségemért..

2012. jún. 28. 04:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!