Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A maszturbálás miért bűn?

A maszturbálás miért bűn?

Figyelt kérdés

16 éve, magamat kereszténynek tartó lány vagyok, (még szűz, ha valakit ez érdekel). Igazából maszturbálni tavaly kezdtem el, amikor a barátommal összejöttünk. A zuhanyrózsa vízsugarával csináltam, de akkor azt se tudtam, mit csinálok. Barátommal értelmesen lehet beszélni a szexről, meg is beszéltük, hogy legalább érettségiig nem költözünk össze (mármint az enyémig, mert ő 3 évvel idősebb).

Szóval nem tudom, miért számítana bűnnek, ha én néha (mondjuk havi 2-3 szor) "elszórakoztatom magam"? Az, hogy a barátommal lefeküdni miért bűn, értem, mert ha bármi beüt és terhes leszek, akkor nem csak az én életemet vágom taccsra hanem az övét is. Viszont ebben, amit most csinálok, nem érzek semmi rosszat. Isten tényleg csak azért alkotta meg a szexuális vágyakat és örömöket, hogy gyerekek szülessenek belőle? Nem azért, hogy két ember még mélyebben tudja egymást szeretni?

Remélem, a kérdésem a sok rizsa ellenére érthető.

2012. jún. 27. 10:14
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
57%
Egyáltalán nem bűn, amit teszel. Teljesen természetes vágy ébred néha az emberben, ha ilyen módon okozol örömöt magadnak, ezzel a világon semmi probléma nincs! Csak bűntudatod ne legyen, mert az eléggé megviseli az embert!
2012. jún. 27. 10:21
 2/23 anonim ***** válasza:
42%

Ha nem a vallás felől közelítenéd meg, akkor boldogabb ember lennél. Nézzük a tényeket. Van olyan állat,ami nem csak utódnemzésre használja a szexet,ott van pl. a bonobó. Ezek ugyanúgy maszturbálnak, mint az emberek, a szex számukra levezeti a csoporton belüli agressziót és erősíti a kapcsolatokat. Az embernél is ezt a funkciót tölti be, ha annó nem alakult volna ez ki,akkor az embercsoportok agresszívabbak lettek volna,nem tartottak volna annyira össze és ma más emberek lennénk (ha egyáltalán lennénk).

"Isten tényleg csak azért alkotta meg a szexuális vágyakat és örömöket, hogy gyerekek szülessenek belőle? Nem azért, hogy két ember még mélyebben tudja egymást szeretni? "

Ha Isten teremtette ezt az egészet (nem vagyok vallásos, de tegyük fel) akkor az úgy van ahogy leírod. Nem csak párzásra, hanem örömszerzésre és ezáltal a kapcsolatok elmélyítésére.

2012. jún. 27. 10:26
 3/23 anonim ***** válasza:
43%
Az ember tudomásom szerint, az egyedüli lény aki utódnemzés nélkül is szexelhet, napi szinten. Lásd az állatokat, egy évben egyszer-kétszer a fajfenntartás miatt. Ha az isten így teremtette meg az embert, akkor miért lenne bűn? Szerintem a maszturbálás sem bűn, nagyobb bűn lenne,ha fűvel-fával össze feküdnél. Ne legyen lelkiismeret furdalásod Ezt mindenki ki próbálta, és csinálta.
2012. jún. 27. 10:28
 4/23 anonim ***** válasza:
39%
Nem bűn, ne aggódj.
2012. jún. 27. 10:28
 5/23 anonim ***** válasza:
17%

Sőt, mit több, a barátoddal lefeküdni sem bűn, védekezzetek, és akkor nem lesz "mert ha bármi beüt és terhes leszek, akkor nem csak az én életemet vágom taccsra hanem az övét is"

Okosan csináljátok, és semmi gond nem lesz.

2012. jún. 27. 10:30
 6/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat (ment a zöld)

Én is valahogy így gondoltam, hogy akkor már inkább magammal, mert az biztos nem jár veszéllyel (terhesség, nemi betegségek). De úgy tudom, a katolikus egyház bűnnek tartja

2012. jún. 27. 10:31
 7/23 anonim ***** válasza:
8%
10:28 Nem csak az ember. :) A delfinek is élvezetből csinálják, sőt náluk is léteznek homoszexuális kapcsolatok. És egyes csimpánz csoportok is élvezik.
2012. jún. 27. 10:33
 8/23 Sághegyi Csaba ***** válasza:
45%
Annak ellenére, hogy teljesen természetes, amit teszel, bűnnek minősül. Jézus szerint aki csak házasságon kívüli szexre gondol, az már szívében paráználkodott. Tehát mindannyian bűnösök vagyunk, de a kegyelem is mindannyiunké. A bűn nem akadály. Nem a bűneinkre kell figyelnünk, hanem a közösségre Istennel. A többit ő végzi el.
2012. jún. 27. 11:28
 9/23 Farkas Milán ***** válasza:
25%
Az utolsó válaszadónak egyáltalán nincs igaza. Nem számít bűnnek a maszturbálás! Miért lenne az? Én is azon a véleményen vagyok, mint az előző válaszadók. A szex elsősorban az utódnemzés célját szolgálja, viszont a kapcsolatok elmélyítésére és egymás boldoggá tételére is szolgál. Az nem bűn, hogy valaki levezeti a szexuális "feszültségét", és maszturbál. Jézus soha nem mondta, hogy a szex bűn. A szkeptikusok olvassák el a bibliában az Énekek énekét-(Ez a könyv részben a szerelemről szól és telis-tele van szexuális utalásokkal.)- ahelyett, hogy a félreértelmezik és félre magyarázzák a bibliában olvasottakat!
2012. jún. 27. 13:09
 10/23 anonim ***** válasza:
53%

Tulajdonképpen meg is adtad a választ a saját kérdésedre, anélkül hogy észrevetted volna...

"Isten tényleg csak azért alkotta meg a szexuális vágyakat és örömöket, hogy gyerekek szülessenek belőle? Nem azért, hogy két ember még mélyebben tudja egymást szeretni?"

Pontosan azért számít bűnnek az önkielégítés, mert az önkielégítés esetében a szándék nem arra irányul, hogy a két ember még mélyebben tudja egymást szeretni (a katolikus szóhasználatban: "a férfi és a nő kölcsönös és teljes önátadása" történjék), hanem a nemi vágy rendetlenné, önmagáért valóvá, a szeretetre rendeltségen kívülivé válik.

Ajánlom a katolikus egyház ezzel kapcsolatos hivatalos megnyilatkozásainak elolvasását. Nem mindig könnyű olvasmány, de ha már egy kicsit is megértesz ebből az időtálló bölcsességből, nagyon sokat segíthet:

[link]

2012. jún. 27. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!