Ésszerű hinni a Bibliának?
"2. nincs benne semmiféle fantasztikus elem, "
szűztől születés, vízen járás, bor és kenyér szaporítása, gyógyítás kézrátétellel, démonok kiűzése, feltámadás a halálból (Lázár *és* Jézus), nyelveken beszélés... lehet, hogy neked ezekben semmi fantasztikus nincs
Ésszerű!!!
Van rengeteg tudományos bizonyíték a Biblia (mint könyv) hitelességéről, a benne leírtakról (teremtés, vízözön, Jézust mint személyt korabeli nem keresztény emberek is lejegyezték, így nem csak kitalált)
Van rengeteg hívők bizonyságtétel, amik Isten működéséről mesélnek, és természetesen Isten legjobban a Bibliából lehet megismerni.
Én mint 22/F keresztény bevallom, BAROMI BONYOLULT a Biblia. Számtalan kérdésem van Istenhez. Ajánlom kezd egyszerű dolgokkal. Szeretet, megbocsátás, szitkozódás/csúnya beszéd elhagyása, illetve az Újszövetséget kezd el olvasni először!!!.
Imádkozz!!! Hogyan? Keress egy csendes helye és tégy úgy mintha egy láthatatlannal beszélnél. Ha gondolod ülj le, állj, mászkálj, bármit tehet egy a lényeg abban a pillanatban (1, 2, 5, 10 perc) csak az imára koncentrálj. Mond el hogy kíváncsi vagy rá, kérdezd meg hogyan ismerheted meg, mond el neki per pillanat milyen az életed, miket nem értesz a világból/a saját életedből/mások életéből.
Amikor olvasod az Igét képzeld el te mit tennél az aktuális szituációban amit olvasol! Keress helyzeteket amelyek hasonlítanak az életedre és nézd meg miket ír róluk! (Én pl. le voltam döbbenve amikor rájöttem, hogy az a Pál apostol aki a sok levelet írta kezdetben üldözte a keresztényeket {Apostolok cselekedeteiben})
Isten igaz és jó, nem ember hogy hazudjon!
Isten igéje van a bibliában. Isten beszéde!
Szóval ami bele van írni A-z ig igaz!
"Isten igaz és jó, nem ember hogy hazudjon!"
A Bibliát nem emberek írták?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!