Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha örökké élhetne —...

Ha örökké élhetne — Emellett döntene?

Figyelt kérdés
2012. jún. 25. 08:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Viszont nagyon szívesen végignézném az Univerzum keletkezésétől a végéig a történéseket, úgy, hogy minden egyes kis részletét láthassam, köztük az egyes bolygók lakóinak létét is, ha van földönkívüli élet. Szerintem van, túl nagy az univerzum ahhoz, hogy egyedül legyünk benne.

A teremtő Istenben viszont nem hiszek, sem a teistában, sem a deistában. Maximálisan ateista vagyok, de benne van a pakliban, hogy tévedek.

2012. jún. 25. 08:34
 2/11 anonim ***** válasza:
66%

Mit számít az örök élet, szeretet nélkül?

Az élet önmagában semmilyen,, nyers.

Mik a feltételek, szabályok, a konkrét helyzet?

Másoknak is örök élete van, vagy csak nekem?

Mert örök pokolra nem vágyom. Annyira ego meg nem vagyok, hogy építem a vállalatom, a többiek meg dögöljenek meg.

2012. jún. 25. 08:35
 3/11 Salx Narval ***** válasza:
100%
Hát, az attól függ, hogy hol, hogyan és kikkel. Az az igazság, hogy én nem tudom elképzelni az öröklétet úgy, hogy az örökké jó is legyen.Csábító a gondolat, de azt hiszem mégsem szeretnék örökké élni.
2012. jún. 25. 08:37
 4/11 anonim ***** válasza:
34%
Igen,de mindenképpen csak akkor,ha Jehova tanúival lehetek együtt a túlvilágon!
2012. jún. 25. 08:37
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen.De csak akkor ha örökre húsz éves lennék , örök fiatal.
2012. jún. 25. 08:44
 6/11 anonim ***** válasza:
33%
Nyílván, aki csak az örömökre (pl. sex által kapott élvezetre megy és semmi más nem számít neki), vagy naponta érezni akarja az öngyilkosságból fakadó fájdalmat, esetleg Istent akar játszani, annak alapból tetszik az ötlet.
2012. jún. 25. 08:50
 7/11 anonim ***** válasza:

Tudom, jól hangzik, hogy felfedezni a világot. Repkedni az űrben, beugrani a vulkánokba szétnézni egy kicsit. Víz alatt élni, búvárkodni stb..

De örök életen át? És ha mindent már tudunké s nincs tovább?

2012. jún. 25. 08:59
 8/11 anonim ***** válasza:
Igen. De nem vallásos értelemben örökké - ha már ebben a témában tetted fel, ugyanis nem vagyok vallásos. De csak úgy, ebben a világban, hogy sosem öregszem meg, úgy élnék örökké.
2012. jún. 25. 09:00
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha a halál utánra gondolsz, az más és nem egy emberre vonatkozik. (elfogadnám Isten ajándékát).
2012. jún. 25. 09:01
 10/11 pelgrim ***** válasza:
26%

Határozottan igen, de nem változatlanul. Az élet örök, feltétele a változás. Az, amit most a halálként ismerünk ma a leggyakoribb változás. A halál úgy látszik mindent tönkre tesz, kivéve az ember isteni kilétét, a személytelen öntudatát vagy azt, amit a vallások léleknek neveznek a hajlamaival együtt, melyek az eszközei lesznek egy következő megtestesülésben.

De van a halálnak egy sokkal könyörületesebb, emberhez méltó változata, amit csak nagyon nagyon kevesen ismernek. Ez a változás nem csak kíméli a testet, hanem tökéletesíti is. Azon felül megadja egy magasabb rendű természeti törvény tudatos alkalmazását; akkor az ember olyan dolgokat végbevisz melyeket addig csodáknak nevezett.

2012. jún. 25. 09:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!