Vegyes házasságban élők, akik mélyen hívők, ti hogyan hidaljátok át a hitbeli különbségeket, pl. gyereknevelésnél?
én felemás igában élek a férjem egyenlőre tartózkodik, pedig Isten nagyon számít rá
a gyereknevelés olyannyira egyszerű, hogy amit ír a Biblia az valósul meg és ebből a gyerek érdekében NEM engedek
Ahogy leírod, ez erőszakos megvalósítást is feltételez, nem?
Bocsánat, nem írtam: NEM arra gondolok, hogy az egyik fél nem hívő, a másik igen, hanem arra, hogy mindkettő keresztény, csak más felekezet!
Én is szomorú vagyok, mivel szerintem ez nagyon fontos kérdés. Nekem most főleg.
Ezen az oldalon csak a "Katolikus vagyok.21 éves. Leszeretnék feküdni jóval házasság előtt a barátommal. Ez bűn?" típusú, roppant lényeges kérdésekre jön egy mázsa válasz?
A kérdezőnek igaza van, a gyermek érdekében nem szabad engedni semmit a biblia előírásaiból. Oda van írva mi a teendő, és ez ilyen egyszerű. A férje is ewlőbb utóbb belátja majd, remélem.
"És ha a te szemed botránkoztat meg téged, vájd ki azt és vesd el magadtól; jobb néked félszemmel bemenned az életre, hogynem két szemmel vettetned a gyehenna tüzére."
Csak nehogy megbotránkoztassa a gyerekedet a szeme, mert ha a gyereked önmagának majd nem hajlandó, és az a szemét férjed nem hagyja hogy kivájd a szemét, jön a gyehenna.
Utálom az ilyen hitetlen szerencsétleneket én is.
Ó, bocsánat, eltévedt a szemem.Nem a kérdező írta ezeket, hanem SERa nemű felhasználó.
A kérdezőtől bocsánatot kérek, a problémája szerintem sokkal sokrétűbb és nehezen megélhetőbb mint amit a Serák átéreznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!