Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vegyes házasságban élők, akik...

Vegyes házasságban élők, akik mélyen hívők, ti hogyan hidaljátok át a hitbeli különbségeket, pl. gyereknevelésnél?

Figyelt kérdés
2012. jún. 19. 20:14
 1/8 anonim ***** válasza:

én felemás igában élek a férjem egyenlőre tartózkodik, pedig Isten nagyon számít rá

a gyereknevelés olyannyira egyszerű, hogy amit ír a Biblia az valósul meg és ebből a gyerek érdekében NEM engedek

2012. jún. 20. 12:45
 2/8 A kérdező kommentje:

Ahogy leírod, ez erőszakos megvalósítást is feltételez, nem?

Bocsánat, nem írtam: NEM arra gondolok, hogy az egyik fél nem hívő, a másik igen, hanem arra, hogy mindkettő keresztény, csak más felekezet!

2012. jún. 20. 13:56
 3/8 anonim ***** válasza:
ugy látom nem nagyon irnak választ erre.ebböl azt látom nem élő a hitük ezeknek az embereknek, vagyis nem élik nem gyakorolják a keresztényi életet, csak csecsemökorban megkeresztelik hogy valahova be legyen keresztelve aztán ennyi. Jézus ezt tanitotta? szomoru vagyok.
2012. jún. 20. 14:51
 4/8 A kérdező kommentje:

Én is szomorú vagyok, mivel szerintem ez nagyon fontos kérdés. Nekem most főleg.

Ezen az oldalon csak a "Katolikus vagyok.21 éves. Leszeretnék feküdni jóval házasság előtt a barátommal. Ez bűn?" típusú, roppant lényeges kérdésekre jön egy mázsa válasz?

2012. jún. 20. 15:31
 5/8 anonim ***** válasza:
hát egyike vagyok azoknak akik irtak a te témádhoz is kedves 21. éves.pedig nem vagyok katolikus. én irtam az idézeteket, s valaki azzal viccelödött amikor a zsidokhoz irt levélből idéztem, hogy :"más levelét nem illik elolvasni) nagyon vicces. könnyü más lelki ismeretével játszani, nem ök felelnek érte, hanem mindenki a sajátjáért felel. pedig nem katolikus az élet formám.
2012. jún. 20. 19:58
 6/8 anonim ***** válasza:
még annyit a témához minden rossz indulat nélkül, hogy ilyenkor mint irtam mennyire nem tartják be sokan a bibliai alapelveket. aztán meg bajban vannak. Pál apostol azt irta:"csak az urban házasodj."nem véletlen irta. hogy ne legyenek viták, meghasonlások, a házasságban. ha olyan párt választunk aki nem osztja a nézetünket akkor ki a hibás ha válás lesz a vége?az istent fojuk okolni? a teremtö azt a házasságot áldja meg amelyik tiszta és az elvárásait betartva köttetik. igen ezek kemény szavak. ám most mit akarok. isten szerint akarok élni vagy nem?ö nem mondta hogy ez kötelezö, persze a következménye nem marad el, még ha késik is a büntetés. és bocsánat a kemény szavakért, de egy igazság van nem 500. féle.
2012. jún. 20. 20:08
 7/8 anonim ***** válasza:

A kérdezőnek igaza van, a gyermek érdekében nem szabad engedni semmit a biblia előírásaiból. Oda van írva mi a teendő, és ez ilyen egyszerű. A férje is ewlőbb utóbb belátja majd, remélem.

"És ha a te szemed botránkoztat meg téged, vájd ki azt és vesd el magadtól; jobb néked félszemmel bemenned az életre, hogynem két szemmel vettetned a gyehenna tüzére."

Csak nehogy megbotránkoztassa a gyerekedet a szeme, mert ha a gyereked önmagának majd nem hajlandó, és az a szemét férjed nem hagyja hogy kivájd a szemét, jön a gyehenna.

Utálom az ilyen hitetlen szerencsétleneket én is.

2012. jún. 21. 08:34
 8/8 anonim ***** válasza:

Ó, bocsánat, eltévedt a szemem.Nem a kérdező írta ezeket, hanem SERa nemű felhasználó.

A kérdezőtől bocsánatot kérek, a problémája szerintem sokkal sokrétűbb és nehezen megélhetőbb mint amit a Serák átéreznek.

2012. jún. 21. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!