Szerintetek létezik Isten? Miért?
Ha szavazásra gondoltál, akkor strigulázni kell, többség dönt. Vagy kétharmados. Satöbbi.
E fórumon legalább százféle formában volt ez vita tárgya. Amire nincs se tudományos igazolás, se tudományos cáfolat, arra a tudományos gondolkodás legfeljebb sejtéseket adhat. Azt viszont nem szívesen. A vallásos gondolkodás válaszát pedig tudjuk, az nyilvánvaló. Gondoljunk csak bele: egy istenhívő azt mondaná, hogy nincs isten. Akkor miben is hisz?
Tehát minden vallásos ember válasza igen lesz.
A tudományos gondolkodású ember - ha igazán az - megtagadja a választ, mint megválaszolhatatlant, vagy rávágja, hogy nincs, mert úgy véli, ez illik a tudományos gondolkodáshoz.
Ezért itt legfeljebb a gondolkodásmódról kaphatsz statisztikát, másról nem.
@ Tom Benko válasza:
Tudom, ismerem. :D
És azt is tudom, hogy ti azt várjátok, amikor már majd mindent meg tud magyarázni a tudomány. Pedig az még mindig nem zárja ki Isten létezésének lehetőségét.
Tudod, elég sokat olvasok itt, a GYK-n, plusz néha ateista honlapokat is. ;)
Kicsit off, de már úgy is mindegy: Amikor legutóbb egy ateista blogon jártam, öröm volt nézni, hogy oltották le az egyik kommentelőt a többiek bizonyos témákban kifejtett álláspontja, továbbá a bunkó stílusa miatt. :P
Szóval úgy értem, normális emberek nem csípik az ilyesmit, függetlenül attól, hogy hívők-e vagy sem.
Ja, és szereztem onnan egy jó kis keresztény dalt is, amit addig nem is ismertem. :D
@ lsandor:
Mit miért is???
Egy szót nem szóltam hozzád. Nincs neked egy kicsit üldözési mániád? :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!