Van-e szabad akarat?
Figyelt kérdés
Vannak akik azt állítják hogy az Isten az embert szabad akarattal látta el(teremtette.) - Hogyan bizonyitják ezt, mármint a Biblia alapján?
A szabadosságot kedvelôk is azt állítják, azaz hogy van szabad akaratuk.
2012. jún. 16. 20:34
1/18 anonim válasza:
Mert te mi alapján kérdezed ezt? Meg van írva, vagy véletlen?
3/18 anonim válasza:
Van. Ha akarsz, böngéssz kedvedre. :)
http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=szabad+akara..
4/18 anonim válasza:
Hogy ne lenne! Én azt vallom, hogy enge senki nem foghat vissza! Ne értsd férre az érvekre hallgatok, de önálló véleményem van! A Biblia pedig egy jó dolog, érdekes, tanulsága is van, de én nem nagyon hagyom, hogy befolyásoljon... Nem tudom hogy hiszek-e benne...
5/18 anonim válasza:
A keresztények szerint azt jelenti, Isten megengedi, hogy fejjel menj a falnak, ha ahhoz van kedved. Ugye milyen rendes?......:)
6/18 anonim válasza:
Igen van!
Te döntöd el, hogy melyik utat választod. Istent, vagy a gonoszt. Kettő között lehet választani.
7/18 anonim válasza:
csatlakozom az elöttem szolohoz, ám azt hozzá kell tenni,hogy a döntésed felelösséggel jár. vagy is nem kötelezö jónak lenni gonoszkodhatsz, de... ne háborodj fel ha kikapsz.
8/18 anonim válasza:
Ilyen alapon jogom van lopni, csak akkor lecsuknak.
9/18 anonim válasza:
örülök hogy jo kedvetek van. de nem ezt értettem ez alatt. persze ezt is mert ha elkapnak akkor nyilván megkapod a büntetésedet,én úgy értettem, hogy a törvényei alapelvei benem tartása általi szabad akarat. vagy is eldöntheted hogy a törvényeiszerint élsz ami minden képpen a javadra vállik, mert ez nem foszt meg semmi jótól, vagy sem de akkor sok bajnak teszed ki magad. példe te mint szülö elmondod a gyermekednek, hogy ne nyuljon a forro vizbe mert megégeti az ujját. ha nem nyul bele nem lesz baj nem fog fájdalmat érezni. vagyis te meghatározod a gyermeknek mi a jo és rossz mert te tapasztalatbol tudod. a gyermek pedig eldönti, hogy megakarja ismerni a rosszat vagy boldogan fájdalom nélkül élhet tovább mert tudja hogy az apa nem fosztja meg semmi jotol, csak a rossztol akarja megovni. köszönöm jolesett jot nevettem aranyos vagy.
10/18 lsandor válasza:
Igen van szabad akarat, de ez szerintem egyértelmű. Mert nem vagy beprogramozva, megtudod választani, hogy mit, vagy hogyan akarsz épp csinálni. Döntéseket tudsz hozni, Isten ad tanácsokat, de te döntöd el, hogy megfogadod-e, vagy sem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!