A ciganyok milyen vallasuak?
Figyelt kérdés
2012. jún. 14. 17:01
2/16 anonim válasza:
Semmilyen csak babonáik vannak. Még a keresztény/katolikus vallás is csak babona szinten van meg náluk, nem pedig "reguláris" formában.
3/16 anonim válasza:
mindenkinek más van aki református van aki katolikus stb.
és nem csak babonáik vannak ,ahogy az utolsó írta,pl. Mátraverebély-Szentkúton most volt egy nagyon szép találkozó,ahol cigány hívők is bérmálkoztak.
4/16 anonim válasza:
Egy részük (akiket egyben érdekel is a saját kultúrájuk) görög-katolikus. De ők, ha jól tudom, a liturgiát lovári nyelven végzik, hacsaknem tévedek.
5/16 anonim válasza:
Vannak köztük római katolikusok, ortodoxok és protestánsok is, ez elsősorban országfüggő. Ahol a római katolikus a fő vallás, ott többnyire római katolikusok, ahol az ortodox, ott ortodoxok, ahol pedig a protestáns, ott protestánsok stb. A lényeg, hogy vallásos identitásuk mindig az adott ország legmeghatározóbb vallási irányzatához igazodik.
6/16 mustafa33 válasza:
Mindenhol más, amilyen a többség, de a saját babonájuk átütt a valláson. Érdekes az hogy az Isten is Devla, az ördög is Devla. Amúgy erősen hisznek. De sajátosan magyarázzák a hit parancsolatokat. Még itt is bennük van a gádzsó átverésének megengedése. Amit a vallásban is gádzsó dolognak tartanak, azt csak látszatra tartják, az nem kötelező.
7/16 anonim válasza:
Utolsó! Amit írtál az egyszerűen sületlenség! Az ördög cigány nyelven nem devla, hanem beng és slaka! Te (más tekintetben is) nagyon el vagy tájolódva!
8/16 homo ludensz válasza:
Azt amit én láttam és elbeszélte egy egyházfi a búcsújáró helyen nagyon Szűz Mária tisztelők. Az is mikor láttam a hatalmas szentelt gyertyákat a Mária képpel ékesítve vették és nem nézték az árát. Katolikus búcsújáró kegyhely volt.Igaz én egytől sem kérdeztem hogy milyen vallásúnak tartja magát bár gondolom ide katolikusok járnak.
9/16 mustafa33 válasza:
Igen, én még bizsúzsónak is tudom, de akkor mért mondják, hogy a devla vigyen el?
A tízparancsolatot meg meghagyják a gádzsóknak. Főleg a 7. ami rájuk nem vonatkozik és részben a 10., de a 8. sem az erényük.
10/16 anonim válasza:
tegnap 21:50-nek:
Hidd el nekem, hogy nem minden cigány tolvaj vagy házasságtörő! Ez erős általánosítás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!