Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A ciganyok milyen vallasuak?

A ciganyok milyen vallasuak?

Figyelt kérdés
2012. jún. 14. 17:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
77%
római katolikus
2012. jún. 14. 17:06
 2/16 anonim ***** válasza:
44%
Semmilyen csak babonáik vannak. Még a keresztény/katolikus vallás is csak babona szinten van meg náluk, nem pedig "reguláris" formában.
2012. jún. 14. 17:10
 3/16 anonim ***** válasza:
70%

mindenkinek más van aki református van aki katolikus stb.

és nem csak babonáik vannak ,ahogy az utolsó írta,pl. Mátraverebély-Szentkúton most volt egy nagyon szép találkozó,ahol cigány hívők is bérmálkoztak.

2012. jún. 14. 17:29
 4/16 anonim ***** válasza:
59%
Egy részük (akiket egyben érdekel is a saját kultúrájuk) görög-katolikus. De ők, ha jól tudom, a liturgiát lovári nyelven végzik, hacsaknem tévedek.
2012. jún. 14. 18:26
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Vannak köztük római katolikusok, ortodoxok és protestánsok is, ez elsősorban országfüggő. Ahol a római katolikus a fő vallás, ott többnyire római katolikusok, ahol az ortodox, ott ortodoxok, ahol pedig a protestáns, ott protestánsok stb. A lényeg, hogy vallásos identitásuk mindig az adott ország legmeghatározóbb vallási irányzatához igazodik.
2012. jún. 14. 19:04
 6/16 mustafa33 ***** válasza:
73%
Mindenhol más, amilyen a többség, de a saját babonájuk átütt a valláson. Érdekes az hogy az Isten is Devla, az ördög is Devla. Amúgy erősen hisznek. De sajátosan magyarázzák a hit parancsolatokat. Még itt is bennük van a gádzsó átverésének megengedése. Amit a vallásban is gádzsó dolognak tartanak, azt csak látszatra tartják, az nem kötelező.
2012. jún. 15. 00:41
 7/16 anonim ***** válasza:
65%
Utolsó! Amit írtál az egyszerűen sületlenség! Az ördög cigány nyelven nem devla, hanem beng és slaka! Te (más tekintetben is) nagyon el vagy tájolódva!
2012. jún. 15. 12:09
 8/16 homo ludensz ***** válasza:
100%
Azt amit én láttam és elbeszélte egy egyházfi a búcsújáró helyen nagyon Szűz Mária tisztelők. Az is mikor láttam a hatalmas szentelt gyertyákat a Mária képpel ékesítve vették és nem nézték az árát. Katolikus búcsújáró kegyhely volt.Igaz én egytől sem kérdeztem hogy milyen vallásúnak tartja magát bár gondolom ide katolikusok járnak.
2012. jún. 15. 19:42
 9/16 mustafa33 ***** válasza:
72%

Igen, én még bizsúzsónak is tudom, de akkor mért mondják, hogy a devla vigyen el?

A tízparancsolatot meg meghagyják a gádzsóknak. Főleg a 7. ami rájuk nem vonatkozik és részben a 10., de a 8. sem az erényük.

2012. jún. 15. 21:50
 10/16 anonim ***** válasza:
69%

tegnap 21:50-nek:

Hidd el nekem, hogy nem minden cigány tolvaj vagy házasságtörő! Ez erős általánosítás!

2012. jún. 16. 00:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!