Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen vallásúak a, , Krisnák"?

Milyen vallásúak a, , Krisnák"?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam, hogy aki ezt a vallást tartja a magáénak, annak nagyon oda kell figyelni az életére. Pl házasság előtt nem sexelhet, meg hasonlók. Ez tényleg így van? Még mit kell így betartaniuk?
2012. márc. 20. 15:17
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem "Krisnák", hanem Krisna-tudatú hívők, vagy rövidebben Krisna-hívők, esetleg Krisnások, bár ez már elég pongyola fogalmazás.

De tessék, olvasd el, ezek ők: [link]

Nem csak házasság előtt nem szexelhetnek, hanem eleve csak a gyereknemzés céljából szexelnek. Ezen kívül pl. nem esznek se húst, se tojást. De van még sok minden más is, inkább olvass utána, vagy kérdezz meg egy Krisna-hívőt, biztosan szívesen mesél róla (nekem legalább is szívesen meséltek).

2012. márc. 20. 15:21
 2/7 anonim ***** válasza:

Alapvetően hinduizmus. A sex és a vegetáriánusúság igazából egy külsőség. Saját maguk mondanak le róla, mert visszatérni Istenhez egy magasztosabb cél, az , hogy milyen lelki gyakorlatokat folytatnak ennek eléréséhez, csak az út.

A filozófia és a tanítások sokkal fontosabbak.

Ahhoz, hogy a sex és a szigorú vegetáriánusságot megértsd a reinkarnációt ismerned kell, így megérti az ember, hogy sokkal értelmesebb és elfogadóbb, mint a zsidó és talán még a mostani keresztény egyházak.

2012. márc. 20. 16:13
 3/7 anonim ***** válasza:

Bővebben:

[link]

[link]

[link]

[link]

A bal felső sarokban lehet kiválasztani a megnézendő helyeket.

2012. márc. 20. 16:53
 4/7 A kérdező kommentje:
A Krisna-hívők, csak is egy másik Krisna-hívővel házasodhatnak, vagy jöhetnek össze? Vagy lehet az a valaki másik vallásból is?
2012. márc. 20. 16:57
 5/7 anonim ***** válasza:
Amennyire én tudom, ez így konkrétan nem elvárás, de nyilván a szabályokat így is be kell tartani.
2012. márc. 20. 18:36
 6/7 anonim válasza:

Hali, Krisna-tudatú hívők a gaudíya vaisnavizmust követik, az Úr Visnu vagy más néven Krisna hitét, ami a hinduizmus egyik irányzata. Tulképp annyiban tér el a hinduizmustól, hogy képesség alapú társadalomban gondolkodnak és elvetik a kasztrendszert. A Krisnások célja visszamenni Istenhez és amíg itt vannak a Földön, szolgálni Istent, nemes cselekedetekkel vagy közvetlenül, pl. prédikálás. A szerzetesi fogadalommal rendelkezők nem élnek nemi életet csak gyermeknemzés céljából. Azt, hogy ki milyen mélyen gyakorolja mindenki maga dönti el. Vannak, akik csak mondjuk vasárnaponként templomba járnak, ételosztásokon segítenek, de vannak, akik pl. kipróbálják az asramokban élést néhány hónapra. Az a szimpatikus benne, hogy belőheted a saját szinted. Persze vannak azért elvárások, ha pl. avatott szerzetes akarsz lenni akkor ugyanúgy szabályok vannak, mint a katolicizmusban. Ami mondjuk nagyon alap, de szerintem mindenkinek az kéne legyen, hogy nem esznek húst. Ehhez nem kell nagy fogadalom csak egy kis korrektség az élőlényekkel szemben. Itt az oldal: www.krisna.hu

Sok sikert!

2012. márc. 20. 21:08
 7/7 anonim ***** válasza:

"A szerzetesi fogadalommal rendelkezők nem élnek nemi életet csak gyermeknemzés céljából."

Ööö, bocsi, amennyire én tudom, ők a világiak. A szeretetesek egyáltalán nem élnek nemi életet, nem házasodnak.

2012. márc. 21. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!