Nazarénus vallásúak szokásai érdekelnek, mit szabad és mit nem néznek jó szemmel?
Egyik ismerősöm gyakorolja ezt a vallást. Amennyire emlékszem az elmondásából:
- zárt közösséget alkotnak
- vallásgyakorlást komolyan veszik
- teljesen normális emberek, habár a szekta kifejezés elég negatív, valójában azt jelenti, hogy "kicsi vallási közösség" ez igaz rájuk, kevesen vannak viszont amit a szekta negatív értelemben sugall az hamis állítás
- mivel kevesen vannak(ismerősöm állítása következik) ezért nem tűrik meg a más vallásba való beházasodást, csak saját vallásúval házasodhatnak VAGY ha egy más vallású egyénnel mégis szeretné összekötni az életét akkor az "idegen" vallásúnak át kell térni az ő hitükre
- úgy tudom továbbá, hogy (a kat. vallással ellentétben) nem ismerik el a szenteket, de ebben az állításomban nem vagyok biztos
Remélem segített.
Damn
Csak a Szentháromságot ismerik el szentként, semmi élő ember szentté nyilvánítását nem fogadják el.
És nem olyan zárt közösség, mint ahogy el van terjedve, menj egy istentiszteletükre. Csak vannak zárt rendezvényeik. Tisztelik a más vallású, vagy nem vallásos embereket, de nem alakítanak ki nagy barátságokat. Talán ezért gondolják őket zártnak. Vannak nazarénus ismerőseim, azért tudom ezeket.
Hát az én anyukám nazarénus és tudok egy pár szabályt.
pl: kendőt viselni kötelező, minden étkezéskor imádkozni kell, vasárnap nem szabad dolgozni ehelyett gyülekezetbe kell járni, ami történik azt el kell fogadni.
és nagyon nagy a rokonság.pl somogymeggyesen-a falu szinte csak rokonaimmal van tele.
Nem táncolhatnak, nem mehetnek discoba, nem dohányozhatnak, nem hallgathatnak zenét, nem nézhetnek tv-t, szerencsejátékot nem játszhatnak.
Akiket én ismerek azokban a családokban a nők nem dolgoznak és ritka ha egyetemre mennek, általában valami szakmát tanulnak.
Pozitívumok:
- Megbízhatóak
- Kedvesek
- Segítőkészek (többnyire)
- Józan életűek (-"-)
Negíatívumok:
- Tanuk szerint Jézus megtette amit tudott, lejött a földre, bemutatta hogyan kell élni, most rajtunk a sor hogy egy makulátlan életet éjünk. Sajnos ezáltal a legnagyobb hibát követik el, hogy Jézus megváltó munkáját nem tekintik "bevégzettnek", szerintük a jótettek/gyümölcsök kellenek még az üdvösséghez. Ezáltal egy teljesítmény centrikus önámító vagy depressziós életbe kényszerítik magukat, mivel: "Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűn mi bennünk, magunkat csaljuk meg és igazság nincsen mi bennünk." 1Ján.1:8.
Hozzáteszem, hogy ez nem egyedi tulajdonságuk, inkább a valóban "biblikus keresztény gyülekezetek" a ritkák.
R.
Nekem az osztálytársam nazarénus.
Ennyit tudok: vasárnaponként istentisztelet, bálba menni nem lehet, más vallású emberrel össze nem házasodhatnak, a nőknek csakis szoknyában lehet megjelenni az istentiszeteleten, mert az szerintük férfi ruhadarab, és kendőt kell viselniük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!