Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Minden pap azzal jön, hogy...

Minden pap azzal jön, hogy "ISTEN SZABAD AKARATOT ADOTT AZ EMBEREKNEK". hát milyen lenne már ha nem lenne szabad akaratunk, mi? ;Ð

Figyelt kérdés
Most komolyan, ez a legnagyobb marhaság amit hallottam, "nem szabad akarat" nem létezik, ilyen nincs!

#vicc #érti valaki
2012. jún. 13. 17:15
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de most nincs kedvem végig nézni ezt a debil videót:)

Amúgy nem 10 parancsolat van azzal szeretném kezdeni.

És azt kérdezed miért volt szükség kifejteni azt, hogy ne bánts másokat?

Mert ha megölsz valakit, akkor mondhatod, hogy neki már úgy sem fáj, ez nem bántás.

Neked tulajdonképpen melyik parancsot esik nehézségedre betartani??

Bírom, amikor emberek azért hőbörögnek és szapulják a keresztényeket, mert ha létezik Isten, akkor nem helyes, hogy gyilkolásznak.

2012. jún. 13. 18:39
 12/28 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=okeRuvG5inM

Itt az én videóm. Több ilyennek kellene lenni a neten, mint amit ez a szerencsétlen csinál a túl sok idejében.

2012. jún. 13. 18:51
 13/28 anonim ***** válasza:

"És azt kérdezed miért volt szükség kifejteni azt, hogy ne bánts másokat?

Mert ha megölsz valakit, akkor mondhatod, hogy neki már úgy sem fáj, ez nem bántás.

Neked tulajdonképpen melyik parancsot esik nehézségedre betartani??

Bírom, amikor emberek azért hőbörögnek és szapulják a keresztényeket, mert ha létezik Isten, akkor nem helyes, hogy gyilkolásznak."

Köszönöm, igazából nem is vártam, hogy érdembeli választ adj kérdésemre, ehelyett szépen visszakérdeztél :) Bölcs taktika, valóban...:)

Egyébként a kutya pont itt van elásva: mindegyik úgynevezett "parancsot" betartom, de ehhez nekem nincs szükség se kereszténységre, se Istenre. Én pedig ezt nem értem, hogy kommentjeidet olvasva miért hiszed azt, hogy ezeket a parancsolatokat betartva lehet csak a társadalomba beilleszkedni...:) Azt hiszem a vitát itt be is fejezhetjük, innentől kezdve úgy is csak körkörös fröcsögés lenne az egész :) Üdv!

2012. jún. 13. 19:12
 14/28 anonim ***** válasza:

"Nem igazán értem, ha a pokol képnek nincs sok köze a kereszténységhez, akkor mégis mi értelme van alapból parancsolatnak hívni a parancsolatokat? Tényleg nem értem itt mire gondolsz, talán a világon lévő keresztény felekezetek nem hisznek a pokolban???"

Én arra gondoltam, hogy nincs tüzes üst és egyéb ökörségek + nem égnek ott "jó emberek" életük végéig, akiket sokan bűnösnek mondanak (tehát akiknek az emberek helytelenül ítélkeznek). Azt meg ne kérdezd, hogy mi van halál után. Azt tudom, hogy ez nincs.

Keresztény, aki Jézus szavait elfogadja szívében, nem pedig egy szabályokkal feltöltött szekta szervezet.

Parancsolat. Szabály. A te érdeked szolgálja és az akkori népnek szólt. (abban az időben még gyilkolni is dicsőség volt)

További szép napot!

2012. jún. 13. 19:24
 15/28 anonim ***** válasza:
Na, látod, mindjárt más, ha rögtön ezt írtad volna...:) Köszönöm!
2012. jún. 13. 19:49
 16/28 A kérdező kommentje:
14-es, abszolút egyetértek veled!
2012. jún. 13. 20:52
 17/28 anonim ***** válasza:

Kérdező, legalább a kategóriát ne tévesztetted volna el... Tudod, a Valláskritika. Bár ha nagyon precíz akarok lenni, az sem pont erről szólna, mint ami itt folyik.

A szabad akarat nagyon röviden azt jelenti, hogy senkire nincs kötelezően ráerőszakolva az istenhit, lehet választani. Nem kötelező Istennel közösségben, az Ő szabályai, parancsai és útmutatása szerint élni; az ember mondhat nemet minderre, a saját döntése és felelőssége. Nem vagyunk irányított robotok, akik nem tudnak másképp dönteni.

Nem mellesleg ember nincs a földön, aki maradéktalanul be tudná tartani a parancsolatokat önmagától, még a hívők sem, úgyhogy kár ezzel áltatnia magát bárkinek is.

És hogy megoldódjon a "rejtély": az 1-eske a Wikiből másolta ki a Szabad akarat szócikkből a neodarwinista megközelítést; ld. itt, a 7. pontban, ha valakit érdekel akár ez, akár a többi lehetőség:

[link]

Üdv. :)

2012. jún. 13. 22:15
 18/28 anonim ***** válasza:

Kérdezőnek az eredeti kérdésre válaszolva:

Van olyan hogy valaki elveszíti a szabad akaratát. Egyrészt van olyan amikor pl. egy súlyos alkoholista már nem azt teszi amit akar, hanem azt amit a gonosz lélek diktál neki. (pl. rágyújtja a családjára a házat) A gonosz lélek nem tartja tiszteletben a szabad akaratot és akit sikerül a hatalmába kerítenie az már nem azt teszi amit akar hanem olyan mint egy báb.

A másik lehetőség amit egyes szentek is csinálnak, hogy visszaadják Istennek a szabad akaratukat. Ha ezt Isten elfogadja akkor az illető életében Isten tetszése szerint bármikor beavatkozhat. Az ilyen ember a 100% hogy üdvözül mert Isten nem engedi elveszni.

[link]

(Nézd meg itt a 374-es bejegyzést)

Ezen kívül az angyaloknak sincs már szabad akaratuk. Nem azért mert Isten visszavette volna ezt tőlük, hanem azért mert a jó angyalok annyira szeretik Istent hogy már soha nem távolodnak el Tőle, a bukott angyalok pedig annyira gyűlölik és annyira megátalkodottak hogy már nem képesek jó útra térni.

2012. jún. 14. 08:37
 19/28 homo ludensz ***** válasza:
A tízparancsolat az emberiség hajnalától a leírásáig összegyűjtött túlélési esszenciák összessége. Ha csak ennyit tartana be minden ember ma is azt hiszem szebben élnénk. Ez nem korlátozza a szabad akaratot hiszen csak a túlélésre ad receptet. Egyébként minden ember egyenlő eséllyel születik le ide a földre csak a torz társadalmi viszonyok gondoskodnak róla hogy neki semmi vagy alig valami jusson majd a föld javaiból.Erről viszont nem az Isten tehet.
2012. jún. 14. 12:23
 20/28 Srapnel ***** válasza:

Ennyit a teljes szabad akaratról: [link]

Az a bámulatos a sorskönyvben és a tranzakciókban, hogy az egyén általában észre sem veszi, hogy jól meghatározott szabályok szerint teszi azt, amit tesz és általában mindig ugyanazt.

2012. jún. 14. 13:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!