Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Másnak is van lelkiismeret...

Másnak is van lelkiismeret furdalása lombik program miatt?

Figyelt kérdés
2012. jún. 10. 10:37
1 2 3
 11/29 anonim válasza:
88%
Hiszek az Úrban és katolikus vagyok. Mellesleg én is lombik babaként kezdtem a földi pályafutásomat.
2012. jún. 10. 12:47
 12/29 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó, olyan jó volt ezt így olvasni. És mindenki másnak is köszi.
2012. jún. 10. 12:52
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
nincs mit és sok sikert hozzá!
2012. jún. 10. 14:04
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Gondolkodtam, priviben írjak-e, de inkább így nyilvánosan, mert szerintem másokra is tartozik.

Hívő keresztény vagyok, de nem katolikus, ezért kérdezem: biztos vagy benne, hogy az egész lombik program bűn az egyházad szerint? Tudtommal azért bírálják sokan, mert a fölöslegessé vált megtermékenyített petesejteket egy idő után elpusztítják. Ezen könnyen lehet segíteni: vagy megkéred őket, hogy egyszerre csak annyit termékenyítsenek meg, amennyit biztonsággal ki is lehet hordani, vagy vállalkozol arra, hogy a lefagyasztott kis embriókat később beültessék, így nekik is esélyük lesz az életre.

Egyébként rettentően bírom, amikor olyan emberek, akiknek fogalmuk sincs a családról meg a gyerekvárásról, ilyen dolgokban hoznak törvényeket. Tiltják a fogamzásgátlást, szülj akár évenként gyerekeket és persze tartsad is el őket, de ha nem jön össze, nehogy tegyél valamit az ügy érdekében, mert az is bűn.

2012. jún. 10. 14:49
 15/29 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy szerintem nem lehet ezt rendesen szabályozni hogy mennyit termékenyítsenek meg. Az orvos azt mondta hogy minél több petesejtet akar majd leszívni. És pl. volt akinél 18-at leszívtak. Na most ha mind a 18 megtermékenyül akkor annyit biztos nem tudok megszülni. De ha pl. elsőre kettőt beültetnének és abból egy maradna meg és pl. kettőt lefagyasztanának akkor azt később beültettetnénk. De úgy tudom azért termékenyítenek meg sokat hogy a legéletképesebbek maradjanak meg.
2012. jún. 10. 15:24
 16/29 A kérdező kommentje:
Ja és azt mondta az orvos hogy azért is szívnak le egyszerre sok petesejtet mert az előtte levő hormonkezelés nagyon erős hormonkezelés és veszélyekkel jár.
2012. jún. 10. 15:28
 17/29 anonim ***** válasza:
15%
Miután semmi közöm nem volt semmilyen lombikprogramhoz, így akkor sincs lelkifurdalásom, ha az egyház szerint bűn, és akkor sem, ha nem. Kellene, hogy legyen?
2012. jún. 10. 16:28
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
amúgy nekem személy szerint habár vallásos vagyok sokkal nagyobb lelkiismeret furdalásom lenne akkor ha meg sem próbáltam volna ezt a lehetőséget ,hogy szülhessek és gyerek nélkül élném le az életem.
2012. jún. 10. 19:02
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

Katolikus vagyok én is, de azokkal értenék egyet akik szerint nem bűn, tehát nincs okod a lelkiismeret furdalásra.

Az orvosok a fejlett technikájukkal már képesek arra, hogy mesterségesen segítsenek abban, ami természetesen nem megy, de hívőként úgy gondolom, hogy nem csak testből állunk, hanem élő lélekből is, melyet Istentől kapunk. Így az orvosi technika lehet akármilyen fejlett, ha Istennek nem az a terve, hogy saját, vér szerinti gyermeked legyen, akkor ezen a döntésén a lombikprogram sem fog tudni változtatni.

2012. jún. 11. 01:04
 20/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Sokat segítettetek. Én is úgy gondolom, hogy azt végképp nem bírnám elviselni ha meg sem próbálnám. És ha nem jön össze akkor elfogadom hogy nem lehet gyerekünk, de addig nem tudom. Egyet értek veled utolsó hogy ha Isten úgy akarja akkor nem fog sikerülni a lombik és azt már el tudom fogadni. Ami nagyon zavar az tényleg az hogy lehet hogy maradnak majd fagyasztott embriók. Akiket nem tudunk majd beültettetni, de imádkozom, hogy ne így legyen.
2012. jún. 11. 07:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!