Másnak is van lelkiismeret furdalása lombik program miatt?
Gondolkodtam, priviben írjak-e, de inkább így nyilvánosan, mert szerintem másokra is tartozik.
Hívő keresztény vagyok, de nem katolikus, ezért kérdezem: biztos vagy benne, hogy az egész lombik program bűn az egyházad szerint? Tudtommal azért bírálják sokan, mert a fölöslegessé vált megtermékenyített petesejteket egy idő után elpusztítják. Ezen könnyen lehet segíteni: vagy megkéred őket, hogy egyszerre csak annyit termékenyítsenek meg, amennyit biztonsággal ki is lehet hordani, vagy vállalkozol arra, hogy a lefagyasztott kis embriókat később beültessék, így nekik is esélyük lesz az életre.
Egyébként rettentően bírom, amikor olyan emberek, akiknek fogalmuk sincs a családról meg a gyerekvárásról, ilyen dolgokban hoznak törvényeket. Tiltják a fogamzásgátlást, szülj akár évenként gyerekeket és persze tartsad is el őket, de ha nem jön össze, nehogy tegyél valamit az ügy érdekében, mert az is bűn.
Katolikus vagyok én is, de azokkal értenék egyet akik szerint nem bűn, tehát nincs okod a lelkiismeret furdalásra.
Az orvosok a fejlett technikájukkal már képesek arra, hogy mesterségesen segítsenek abban, ami természetesen nem megy, de hívőként úgy gondolom, hogy nem csak testből állunk, hanem élő lélekből is, melyet Istentől kapunk. Így az orvosi technika lehet akármilyen fejlett, ha Istennek nem az a terve, hogy saját, vér szerinti gyermeked legyen, akkor ezen a döntésén a lombikprogram sem fog tudni változtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!