Decemberben született Jézus?
Már kitárgyaltuk ugyan egyszer, de akkor kezdjük újból:
Nem, nem arra mutat. Ha akkora gond (= bűn) lenne Jézus születésének megünneplése / az arról való megemlékezés, akkor kifejezett tiltásként benne lenne a Bibliában ugyanúgy, mint a Ne ölj, vagy a Ne törj házasságot.
Vagy rajta lenne a "bűnlistán", miszerint sem paráznák, sem részegeskedők stb. nem öröklik Isten országát. De nincs.
Ez nem igazán állja meg a helyét Berta.
Pl gondoljunk a dohányzásra. Nincs benne a Bibliában, hogy nem lenne szabad. De ha elolvassuk a 2Korintusz 7: 1-et akkor megállapíthatjuk belőle, hogy helytelen. Szóval Berta ha valami amit teszel nem Biblián alapul, akkor ne keress kifogásokat rá, valamint olcsó kifogásokat
Nem keresem ki az igeverset csak juszt sem. Ha valamire hivatkozol, másold be, már kisezerszer kértelek.
Ha mindig így járnál el, az több idődbe kerülne ugyan; de hát úgyis valahogy össze kell hoznod a kötelező óraszámot, akkor meg nem mindegy? :D
Apropó, hol is van a Bibliában szó a kötelező óraszámokról, a területkártyáról és a szántóföldi jelentésről?
Vigyázz: Ha valami, amit teszel, nem a Biblián alapul, akkor ne keress kifogásokat rá...
Akkor először is: Keresd vissza azt a kérdést, amiben több válaszban is részletesen kifejtettem a témát. Nem volt az olyan régen, meg fogod találni. Nem írom le újból.
Másodszor pedig: Milyen óriási különbség van a kettő között?
Magyarázd már el, légy olyan kedves.
De NEM egy-két mondatban, hanem részletesen.
És nem a születésnapra vonatkozó részt, mert az abbéli álláspontodat már ismerem, mivel olvastam.
Hanem azt, hogy ha a Bibliában egyetlen szó nincs kötelező óraszámokról és szántóföldi jelentésről, akkor vajon miért is várja el ezt az Őrtorony? Vagy az ÚVF-be ezt is beleírták?
Saca, kértelek, hogy magyarázd el részletesen, nem csak egy-két mondatban, hogy milyen óriási különbség van a kettő között. De erről még csak egy szót sem írtál. Pótolnád?
Amit írtál, azzal kapcsolatban pedig:
1. Én úgy tudom, van kötelező óraszám, méghozzá havonta legalább 10 óra. Aki ezt nem teljesíti, azt "tétlennek" titulálják. A tétleneket pedig nem nézik jó szemmel, és próbálják rávenni őket, hogy járjanak "prédikálni".
Nem így van? Ha nem, akkor kiket hívnak tétlennek pontosan?
2. Nem az a kérdés, hogy mi olyan nagy dolog a szántóföldi jelentésben, hanem az, hogy a Bibliában nem találsz erre való utalást / utasítást / szabályt stb.; magyarul semmit. A JT-k mégis alkalmazzák ezt.
3. Tudomásom szerint "minőségesség" szó nem létezik. Mit akartál kifejezni ezzel?
4. Miben segítené már a szántóföldi jelentés a munkátok minőségét? Miért számít, miért fontos, hogy mennyi részt vállal valaki? Egyébként az egésznek csekély töredéket csupán; nem számoltam ki pontosan, hogy mennyit, de szerintem ez abszolút nem is fontos.
5. Jézus valóban sok lehetőséget és eszközt felhasznált az eredményes munka érdekében; de sehol nem olvassuk, hogy jelentéseket kért volna a tanítványoktól. Pedig megtehette volna. Ha Ő nem kérte, akkor az Őrtorony miért kéri?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!