Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen testben van Jézus...

Milyen testben van Jézus Krisztus a Mennyben?

Figyelt kérdés

Megdicsőült test az milyen?

Szellemi testben, vagy hús és vér testben?

2012. jún. 3. 08:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
44%
Először is merre van a Menny?
2012. jún. 3. 08:33
 2/14 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem egyáltalán nem fizikai testben van a Mennyben, azt gondolom, fizikailag nincs olyan hely, ahol együtt üldögélnének a Szentek, mint pl. a görög Mitológiában. A Mennyben a fizikai testnek nincs értelme.
2012. jún. 3. 09:22
 3/14 anonim ***** válasza:

...tiszta tudatosság, azaz szabad Szellem, amely a MINDENSÉGBEN VAN JELEN...(és bármilyen létformában amely lehet lelki vagy fizikai is)megjelenhet, és meg is jelenik, mert Ő a TÖRVÉNY, az IGAZSÁG, az ÉLET...:)

...mit nevezel mennynek??..a Teremtő azaz a Szellemvilágot vagyis Isten országát?, avagy a földi lelkiség magasabb szintjeit??

2012. jún. 3. 09:52
 4/14 A kérdező kommentje:

3. válaszolónak

Én ezt nevezem Mennynek.

Fil 3,20 Mert a mi országunk mennyekben van, honnét a megtartó Úr Jézus Krisztust is várjuk;

1Pt 1,4 Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, a mely a mennyekben van fenntartva számunkra,

Jn 3,13 És senki sem ment fel a mennybe, hanemha az, a ki a mennyből szállott alá, az embernek Fia, a ki a mennyben van.

1Jn 5,7 Mert hárman vannak, a kik bizonyságot tesznek a mennyben, az Atya, az Íge és a Szent Lélek: és ez a három egy.

2012. jún. 3. 11:57
 5/14 anonim ***** válasza:
43%
szerintem vagy férfi vagy női testben:)
2012. jún. 3. 12:20
 6/14 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nagyon-nagyon jó kérdést tettél fel! Alapvetően egy dolgot fontos megjegyezned: a kegyelem nem rontja le az emberi természetet, hanem felemeli és tökéletesíti azt. A megdicsőült test eléri végső célját, hogy a Szentlélek feltámasztja és Isten dicsőségét fogja kisugározni.

Olyan értelemben "szellemi" [pneumatikus] a test, hogy a Szentlélek szenteli meg, beavatja Isten kegyelmi rendjébe, a Szentlélek maga bennlakást vesz, és eszközként használja Isten az üdvtervében, hiszen az ember teste a Szentlélek temploma [1Kor 6,19–20].

2012. jún. 3. 14:10
 7/14 anonim ***** válasza:
83%
Fény testben.
2012. jún. 5. 07:56
 8/14 anonim ***** válasza:

"vér testben?"

Vagy testvérben? :)

2012. jún. 6. 17:16
 9/14 anonim ***** válasza:
Minden bizonnyal szellemi anyagú, "megfoghatatlan" a teste
2012. jún. 6. 19:46
 10/14 anonim ***** válasza:
91%

A következő bibliai történet arra enged következtetni, hogy Jézus Krisztus nem szellemi (lelki), hanem hús-vér testben ment fel a mennybe. Jézus keresztre feszítése, és feltámadása után vagyunk, amikor megjelent tanítványainak:

"Tamás pedig, egy a tizenkettő közül, akit Kettősnek hívtak, nem vala ő velük, amikor eljött vala Jézus. Mondának azért néki a többi tanítványok: Láttuk az Urat. Ő pedig monda nékik: Ha nem látom az ő kezein a szegek helyeit, és be nem bocsátom ujjaimat a szegek helyébe, és az én kezemet be nem bocsátom az ő oldalába, semmiképen el nem hiszem. És nyolc nap múlva ismét benn valának az ő tanítványai, Tamás is ővelük. Noha az ajtó zárva vala, beméne Jézus, és megálla a középen és monda: Békesség néktek! Azután monda Tamásnak: Hozd ide a te ujjadat és nézd meg az én kezeimet; és hozd ide a te kezedet, és bocsássad az én oldalamba: és ne légy hitetlen, hanem hívő. És felele Tamás és monda néki: Én Uram és én Istenem! Monda néki Jézus: Mivelhogy láttál engem, Tamás, hittél: boldogok, akik nem látnak és hisznek." (Jn 20,24-29)

Tamás tehát saját ujjaival tapinthatta meg Mestere sebeit, amit egy szellemi (lelki) test esetében nem tudott volna megtenni.

A megdicsőült test azt jelenti, hogy romolhatatlan, vagyis már az örökkévalóság számára Isten által újjáteremtett, soha meg nem betegedő, tönkre nem menő, örökké élő test.

2012. jún. 7. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!