Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan tudom elmélyíteni...

Hogyan tudom elmélyíteni kapcsolatom istenemmel?

Figyelt kérdés
Hogy fűzhető a kapcsolat szorosabbra?
2012. jún. 6. 20:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Minden nap tanulmányozd a szentírásokat, és ne csak olvasd, hanem mélyedj el benne, gondolkodj el rajta, lehetőleg imádkozz is tanulmányozás előtt, hogy megérthesd az olvasottakat. Minden reggel, este és étkezés előtt imádkozz, és lehetőleg ezen felül is még minél többször. Minden vasárnap járj istentiszteletre. De ami a legfontosabb: tartsd be a parancsolatait, legyél mindig, mindenhol, mindenkihez maradéktalanul becsületes.
2012. jún. 6. 20:32
 2/14 Pietrosol ***** válasza:
61%

Szia!

Nincs sok dolgod,csak annyi,hogy nagyon ébernek kell lenned!

Ne hagyd,hogy az elméd a jövőbe vagy a múltba utazzon!Légy a penge vékonyságú jelenben!Ne hagyd,hogy a negatív érzelmek és gondolatok uralkodjanak rajtad!

Bár azt írtam,hogy nincs sok dolgod,de amit leírtam az bizony néha nehéznek tűnik,legalábbis kezdetben!Légy nagyon kitartó és türelmes magadhoz és figyelj!

2012. jún. 6. 21:37
 3/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Ajánlom neked az alábbi könyvet. Steve Sampson: Meghallhatod Isten hangját:

[link]

Üdv.

2012. jún. 6. 23:30
 4/14 anonim ***** válasza:

Akkor jöttem rá, hogy milyen mély érzés az amikor nagy kínomban először hívtam segítségül Istent.

Ösztönösen jött, azóta is velem van minden nap.

Megjegyzem akkor még a bibliáról nem is halottam.

2012. jún. 7. 06:15
 5/14 anonim ***** válasza:

Ajnálom a Terézi imamód c. könyvet. Hasonló témájú mint az a könyv amit itt előttem ajánlott valaki. Pdf-ben szívesen elküldöm ha érdekel.

Istennel való kapcsolat elmélyítésében sokat segíthet még a böjtölés, virrasztás, jócselekedetek, dicsőítő ima, belső ima (erről szól a könyv amiről beszéltem), szentmise, szentgyónás és szentségimádás. Ha jó közösséget és lelki vezetőt találsz az is nagyon sokat segíthet.

Ajánlok még egy könyvet ami engem sokkal közelebb vitt Istenhez mint előtte:

[link]

2012. jún. 7. 10:39
 6/14 anonim ***** válasza:
Igen, az is segíthet, ha eljársz egy egyházba. Ha még nem vagy tagja egyetlen egyháznak sem, vagy tagja vagy, de eddig nem gyakoroltad a hitedet, érdemes lehet tájékozódni, több felekezetbe is ellátogatni, keresni azt, hogy melyik felekezetben találhatod meg igazán Istent.
2012. jún. 7. 13:26
 7/14 anonim ***** válasza:

Én is azt mondanám, hogy böjttel, imával, áldozatvállalással, gyakori szentáldozással, lelki könyvek olvasásával, vannak nagyon szép filmek is, amelyek segíthetnek.

Én gyakran látogatok egy oldalt, ezen nagyon érdekes és hasznos cikkek vannak:

www.metropolita.hu

2012. jún. 7. 15:14
 8/14 anonim ***** válasza:

"Melyik felekezetben találod meg igaazán istent"????

Jesszus.

2012. jún. 7. 15:52
 9/14 anonim ***** válasza:
Hű, de jó nekem, egyik itteni tanácsra sincs szükségem hozzá. (Igaz, így tanácsot sem tudok adni, csak jön.)
2012. jún. 7. 19:22
 10/14 anonim ***** válasza:

Az egyháznak mi köze van Istenhez?

Költői kérdés.

2012. jún. 7. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!