Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Most hogy is van ez?

Most hogy is van ez?

Figyelt kérdés
Nos, lehet hogy hülyeség amit mondok, nem akarok sokat írni, úgyhogy tömören annyi volna a kíváncsiságom alapja, hogyha az Isten megteremtette az embert, (most itt nem Ádám és Éva felállásra kell gondolni) vele mindent, akkor az Isten miért teremtett az embernek olyan hormonokat, amik szexualitásra késztetik az embert? Mert úgy ott van a parancsolatban hogy ne paráználkodjunk, de hogy ne ehetnénk, ha úgy vagyunk mi emberek teremtve, hogy csinálnunk kell? Bocs ha kissé hülye a kérdés...

2012. máj. 30. 19:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Nos az első emberpár Ádám és Éva sem voltak házasok.

Hiába kötnek házasságot ,ha közben félrelépnek.A házasság jogi alapon köttetett hogy váláskor a vagyon megfelelő mértékben osztódjon.Az igazi "házasság" az,ha lelkükben egymásnak örök hűséget fogadnak.Ez nem feltétlenül történik papírral.Ez a bizalom .Az érzelmi kötődés nem a házasságban van,hanem a hűségben.A fogadalmat nem a szájjal hanem a szívvel teszed.

2012. máj. 31. 12:43
 12/19 anonim ***** válasza:
Ha lelkükben esküsznek örök hűséget, akkor azt miért nem vállalják fel a nyilvánosság előtt, hogy mindenki lássa, hogy egymáshoz tartoznak és ily módon kapcsolatuk kikezdhetetlen legyen? Ha hűek kívánnak lenni egymáshoz, akkor ennek bizonyítékát is adhatják az esküvő alkalmával Isten és a gyülekezet színe előtt. Fogadalmat szívvel és szájjal teszünk. Gondolom, mondták egymásnak azt, hogy „szeretlek”, s nem csak éreztették a másikkal. Ha ez tényleg így van, ha mindvégig ki akarnak tartani egymás mellett, akkor miért nem vállalják ezt fel hivatalosan? Szerintem azért, mert még maguk sem biztosak benne.
2012. máj. 31. 13:04
 13/19 anonim ***** válasza:
Az együttélés csak kibúvó a felelősség, a felelősségteljes élet, az elkötelezettség alól.
2012. máj. 31. 13:15
 14/19 anonim ***** válasza:
Azért teremtett nemi hormonokat, nemi vágyat, mert azt szeretné, hogy szaporodjunk, sokasodjunk és töltsük be a földet (ezt ugyebár meg is parancsolta Ádámnak és Évának). Az, hogy ne paráználkodjunk, a nemző erőhöz adott úgymond "használati utasítás". Olyan, mint amikor adsz valakinek egy ütve fúrót, mert azt szeretnéd, hogy felszerelje a polcot, de a lelkére kötöd, hogy ne a saját fejét fúrja vele, hanem a polcot, mert ha a saját fejét fúrja, az ártani fog az egészségének.
2012. máj. 31. 14:49
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
A szexuális kapcsolat egyáltalán nem helytelen dolog házas személyek között. Isten igazságosan csinálta. Egy férfinek egy nő és pont. Így van rendjén. Isten azért adta, hogy szaporodjunk. Az meg csak plusz, hogy az ember élvezi is. Ez ajándék Tőle, mint például az is, hogy színesben látunk, érezzük az illatokat, élvezzük a zenét, érezzük az ízeket. Ezek nélkül is lehetne élni, de mennyivel jobb így az élet!
2012. máj. 31. 16:10
 16/19 anonim ***** válasza:

"Ha ez tényleg így van, ha mindvégig ki akarnak tartani egymás mellett, akkor miért nem vállalják ezt fel hivatalosan? Szerintem azért, mert még maguk sem biztosak benne."

Mi a hivatalos?Amit az emberek egybe kötnek,vagy amit Isten tart annak?Mennyien elválnak és előtte örök hűséget fogadtak egymásnak.Melyik nagyobb bűn?Az elválás vagy a szétválás?

Senki nem tudja előre mit hoz a jövő...

2012. máj. 31. 21:37
 17/19 anonim ***** válasza:

Isten törvénye megadatott:

1,Szeresd hát az Urat, Istenedet egész szívedből, egész lelkedből, egész gondolkodásodból és minden egész erődből!" (Márk 12:30)

2,"Meg van írva: Uradat, Istenedet imádd, s csak neki szolgálj!" (Máté 4:10)

3,A szívből törnek elő a gonosz gondolatok, a gyilkosság, a házasságtörés, a kicsapongás, a lopás, a hamis tanúság, a káromlás. Ezek szennyezik be az embert." (Máté 15:19-20)

4,"Ki az az ember közületek, akinek ha egy juha van, és az verembe esik szombaton, nem ragadja meg, és nem húzza ki? Az ember pedig mennyivel többet ér a juhnál! Szabad tehát jót tenni szombaton!" (Máté 12:11-12)

5,"Tiszteld apádat és anyádat(Márk 7:10)

6,"Hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: Ne ölj! Mert aki öl, méltó arra, hogy ítélkezzenek felette. Én pedig azt mondom nektek, hogy aki haragszik atyjafiára, méltó arra, hogy ítélkezzenek felette ..." (Máté 5:21-22)

7,"ne paráználkodj!Aki kívánsággal tekint egy asszonyra, már paráznaságot követett el vele szívében. (Máté 5:27-28).Mert a szívből származnak a gonosz gondolatok, ... házasságtörések, paráznaságok, .... Ezek teszik tisztátalanná az embert." (Máté 15:19:20)

8, ne lopj..." (Márk 10:19)

9,"Hallottátok azt is, hogy megmondatott a régieknek: Ne esküdj hamisan, az Úrnak pedig add meg, amit esküvel fogadtál. Én pedig azt mondom nektek, hogy egyáltalán ne esküdjetek ..." (Máté 5:33-34).

10,Ne kívánd más tulajdonát ,vagy feleségét .Kapzsiság,Irigység.Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, és mit igyatok, se testetekért, hogy mivel ruházkodjatok." (Máté 6:25)

"Ne gondoljátok hogy azért jöttem hogy eltöröljem a törvényt hanem hogy betöltsem azokat." (Máté 5:17-18)

Ebben benne van kérdésedre a válasz : )

2012. máj. 31. 22:34
 18/19 anonim ***** válasza:

Elválás, szétválás

Az elválás sem helyes, de az sem, hogy egy ideig vagyok valakivel, utána meg miután magamévá tettem, elhagyom, mert valami nem tetszik.

2012. jún. 1. 13:17
 19/19 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Jöhetnek még, ha úgy gondoljátok, én szeretettel várom!
2012. jún. 1. 15:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!