Most hogy is van ez?
Nos az első emberpár Ádám és Éva sem voltak házasok.
Hiába kötnek házasságot ,ha közben félrelépnek.A házasság jogi alapon köttetett hogy váláskor a vagyon megfelelő mértékben osztódjon.Az igazi "házasság" az,ha lelkükben egymásnak örök hűséget fogadnak.Ez nem feltétlenül történik papírral.Ez a bizalom .Az érzelmi kötődés nem a házasságban van,hanem a hűségben.A fogadalmat nem a szájjal hanem a szívvel teszed.
"Ha ez tényleg így van, ha mindvégig ki akarnak tartani egymás mellett, akkor miért nem vállalják ezt fel hivatalosan? Szerintem azért, mert még maguk sem biztosak benne."
Mi a hivatalos?Amit az emberek egybe kötnek,vagy amit Isten tart annak?Mennyien elválnak és előtte örök hűséget fogadtak egymásnak.Melyik nagyobb bűn?Az elválás vagy a szétválás?
Senki nem tudja előre mit hoz a jövő...
Isten törvénye megadatott:
1,Szeresd hát az Urat, Istenedet egész szívedből, egész lelkedből, egész gondolkodásodból és minden egész erődből!" (Márk 12:30)
2,"Meg van írva: Uradat, Istenedet imádd, s csak neki szolgálj!" (Máté 4:10)
3,A szívből törnek elő a gonosz gondolatok, a gyilkosság, a házasságtörés, a kicsapongás, a lopás, a hamis tanúság, a káromlás. Ezek szennyezik be az embert." (Máté 15:19-20)
4,"Ki az az ember közületek, akinek ha egy juha van, és az verembe esik szombaton, nem ragadja meg, és nem húzza ki? Az ember pedig mennyivel többet ér a juhnál! Szabad tehát jót tenni szombaton!" (Máté 12:11-12)
5,"Tiszteld apádat és anyádat(Márk 7:10)
6,"Hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: Ne ölj! Mert aki öl, méltó arra, hogy ítélkezzenek felette. Én pedig azt mondom nektek, hogy aki haragszik atyjafiára, méltó arra, hogy ítélkezzenek felette ..." (Máté 5:21-22)
7,"ne paráználkodj!Aki kívánsággal tekint egy asszonyra, már paráznaságot követett el vele szívében. (Máté 5:27-28).Mert a szívből származnak a gonosz gondolatok, ... házasságtörések, paráznaságok, .... Ezek teszik tisztátalanná az embert." (Máté 15:19:20)
8, ne lopj..." (Márk 10:19)
9,"Hallottátok azt is, hogy megmondatott a régieknek: Ne esküdj hamisan, az Úrnak pedig add meg, amit esküvel fogadtál. Én pedig azt mondom nektek, hogy egyáltalán ne esküdjetek ..." (Máté 5:33-34).
10,Ne kívánd más tulajdonát ,vagy feleségét .Kapzsiság,Irigység.Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, és mit igyatok, se testetekért, hogy mivel ruházkodjatok." (Máté 6:25)
"Ne gondoljátok hogy azért jöttem hogy eltöröljem a törvényt hanem hogy betöltsem azokat." (Máté 5:17-18)
Ebben benne van kérdésedre a válasz : )
Elválás, szétválás
Az elválás sem helyes, de az sem, hogy egy ideig vagyok valakivel, utána meg miután magamévá tettem, elhagyom, mert valami nem tetszik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!