Ez lenne a római katolikus vallás, keresztényi szeretet, hogy magyarázza ezt a vallás?
Egy nagy múltú vallásos gimnáziumba jártam. (RÓm. Kat).
Elég sokáig. Sosem találkoztam olyan mértékű gyűlőlöttel sehol, mint ott. Szinte mérgező volt a légkör. Rasszista, kiközösítő, fikázó, demagóg hangulatban teltek az órák, minden embert elítéltek, folyamatosan a politika folyt mindenünnen. Minden hónapban 20.000 forintot kellett befizetni hogy mire nem tudni, de jó summa lehetett az egyháznak. Aki nem tudta vagy akarta befizetni, azt látványosan megalázták. (Sosem fizettem xD) A gazdagék több 100.000 forintot adtak. Persze velük kivételeztek. A tanárok tehetségtelenek voltak, végzettség nélküli papok, apácák, komplett hittan órát kaptunk irodalom és ének óra helyett. Iskola után többfős diákcsoportokban mentünk korrepetálásra a pár buszmegállóval arrébb lévő világi iskolába. A takarítónőket, karbantartókat, szakácsnőket a kedves papok alsóbbrendűnek tekintették és obszcén szavakkal illették a gyerekek előtt. A diákok fele átlátta mi zajlik, a másik fele meg baromi álszent módon viselkedett. Hangoztatták a Biblia szavait, házasságig szűzességet reklámoztak, közben ittak, és lefeküdtek mindenkivel. (Képmutatás volt a köbön.)Heti 3 mise volt, mind a politikáról szólt..
Ezek fényében cseppet sem csodálkozom, hogy kiábrándultam a vallásból...
Nem írom le melyik város és még iskola éppen elég baj, hogy ilyen létezik.
Szép dolog a vallás, ja...
Nekem már kellett csalódnom igazán jó spanokban, akiket ez a pápista nézett tett önzővé és rideggé. Borzasztó, milyen önáltató nézeteket tudnak vallani: nekik kb. mindent szabad, mert ők "jók", mert "hiszik" az egész hóbelevancot! De egy olyan pillanatban, amikor empátia kéne...hát nem rájuk kell számítani. Felsőbbrendűségi tudat (bár nincs tapasztalható oka) és lenézés, ami talán mindig is megvolt, csak erős állapotban nem tudott zavarni.
Nekem ez volt a tapasztalatom. Várom hogy tisztelhessem a kivételt! Nagyon szeretném már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!