Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy katolikus pap fogadhat...

Egy katolikus pap fogadhat örökbe gyereket?

Figyelt kérdés

2012. máj. 28. 08:57
1 2
 1/14 anonim válasza:
engedélyel lehet családja igen
2012. máj. 28. 09:03
 2/14 anonim válasza:
mi papunknak van családja ugy mint a református papnak is lehet családja
2012. máj. 28. 09:04
 3/14 A kérdező kommentje:
Most akkor igen vagy nem? Tudtommal felesége nem lehet egy katolikus papnak.
2012. máj. 28. 09:28
 4/14 anonim ***** válasza:
39%

Szerintem nem fogadhat örökbe.

Felesége egyrészt azért nem lehet, mert mise előtt 24 órával tisztának kell maradnia (nem szexelhet), és misét minden nap kell tartani, ill. áldozatot bemutatnia.

Másrészt azért nem lehet család, mert akkor a gyermek örökössé válna, márpedig a pap esetleges vagyona az egyházon belül kell, hogy maradjon. Az örökbe fogadott gyermekre pedig ugyanazok az örökösödési szabályok vonatkoznak, mint a saját gyermekre.

Szóval mondom, szerintem nem fogadhat örökbe.

2012. máj. 28. 10:03
 5/14 anonim ***** válasza:
46%
Utólsónak igaza van.
2012. máj. 28. 10:14
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Mentek a zöld kezek.
2012. máj. 28. 10:27
 7/14 anonim ***** válasza:
Illetve már csak azért sem fogadhat örökbe gyereket, mert a magyar szabályok szerint csak házaspár lehet örökbefogadó, egy pap viszont nem lehet házas.
2012. máj. 28. 12:50
 8/14 anonim ***** válasza:
Azért válasszuk ketté.Római katolikus papnak nem lehet felesége,így elvileg gyereke sem.Görög katolikus papnak lehet,így valószínűleg örökbe is tud fogadni.
2012. máj. 28. 15:51
 9/14 anonim ***** válasza:
59%

lehet olyan r.k. pap, akinek vannak gyerkei, és volt felesége?

mit tippeltek?????

(igen)

na, ennyit értetek a dolgokhoz...

mint ahogy egyedülálló is fogadhat örökbe, csak lassabban, nehezebben

2012. máj. 28. 19:20
 10/14 anonim ***** válasza:
72%

Bocs, én nem vagyok katolikus, de tudom, hogy vannak ún. "világi papok", ha jól tudom a kifejezést. A lényeg az, hogy ők misézhetnek meg végezhetnek bizonyos dolgokat, de nem mindent, amit egy rendes pap. Viszont lehet családjuk: feleség, gyerek(ek).

Protestánsként nem támogatom a cölibátust, tehát elvileg egyetértenék ezzel a megoldással. Gyakorlatban viszont csak egyetlen egy ilyen családot ismerek, és hát enyhén szólva szégyen, amilyen példát mutatnak némely területen... De nem akarok általánosítani, csak remélni tudom, hogy ez inkább a kivétel, mint az átlag.

Üdv. :)

2012. máj. 28. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!