Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez lenne a római katolikus...

Ez lenne a római katolikus vallás, keresztényi szeretet, hogy magyarázza ezt a vallás?

Figyelt kérdés

Egy nagy múltú vallásos gimnáziumba jártam. (RÓm. Kat).

Elég sokáig. Sosem találkoztam olyan mértékű gyűlőlöttel sehol, mint ott. Szinte mérgező volt a légkör. Rasszista, kiközösítő, fikázó, demagóg hangulatban teltek az órák, minden embert elítéltek, folyamatosan a politika folyt mindenünnen. Minden hónapban 20.000 forintot kellett befizetni hogy mire nem tudni, de jó summa lehetett az egyháznak. Aki nem tudta vagy akarta befizetni, azt látványosan megalázták. (Sosem fizettem xD) A gazdagék több 100.000 forintot adtak. Persze velük kivételeztek. A tanárok tehetségtelenek voltak, végzettség nélküli papok, apácák, komplett hittan órát kaptunk irodalom és ének óra helyett. Iskola után többfős diákcsoportokban mentünk korrepetálásra a pár buszmegállóval arrébb lévő világi iskolába. A takarítónőket, karbantartókat, szakácsnőket a kedves papok alsóbbrendűnek tekintették és obszcén szavakkal illették a gyerekek előtt. A diákok fele átlátta mi zajlik, a másik fele meg baromi álszent módon viselkedett. Hangoztatták a Biblia szavait, házasságig szűzességet reklámoztak, közben ittak, és lefeküdtek mindenkivel. (Képmutatás volt a köbön.)Heti 3 mise volt, mind a politikáról szólt..

Ezek fényében cseppet sem csodálkozom, hogy kiábrándultam a vallásból...

Nem írom le melyik város és még iskola éppen elég baj, hogy ilyen létezik.

Szép dolog a vallás, ja...

2012. máj. 29. 10:40
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

"Soha annyi kiközösítésről, pellengérre állításról, megalázásról nem hallottam, mint onnan."

mit állítottak pellengérre? a rossz viselkedést? a kis csúnyák...

vagy mást?

2012. máj. 29. 20:46
 12/21 anonim ***** válasza:
mindenki magáért felel. Persze, a betörő VISELKEDÉSÉT elítéled, de ez téged nem mentesít az alól, hogy te helyesen cselekedjél.
2012. máj. 29. 20:48
 13/21 anonim ***** válasza:
ma 14:39 és mit csináljon? Szaladjon végig gépfegyverrel és lője szét őket? "A takarítónőket, karbantartókat, szakácsnőket a kedves papok alsóbbrendűnek tekintették és obszcén szavakkal illették a gyerekek előtt." és ez mi?? Ez felb*ssza az agyad biztosan, de amikor azt mondom ne ítélkezz akkor az is. Vagy te akkor helyesled, hogy ők ítélkeztek a takarítónők, karbantartók, szakácsnők felett? Bizony ez visszaütött kedves 14:39-es.
2012. máj. 29. 21:11
 14/21 anonim ***** válasza:

21:11

Vagy nincs szövegértő képességed...

A kiközösítés, rasszizmus,fikázó, demagóg viselkedés elítélendő , nem pedig a takarító, karbantartó és a szakácsnő!

2012. máj. 30. 07:19
 15/21 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Hadd szögezzem le, hogy elsősorban emberekről beszélsz, és egy hihetetlenül félresikerült intézményről. Viszont ezek egyike sem adhat elég okot az eszme elítélésére. Egyszer talán majd megtanulsz különbséget tenni ezek között.

Volt az iskolámban annak idején hitoktatás, természetesen az osztály elitebb részének, ezért tudom jól, miről beszélsz - talán mondanom sem kell, hogy éppen az oda járó társaság alázott meg a legjobban... -, és, bármennyire is nincs gyomrom ezekhez az álszent, képmutató közösségekhez, bármennyire sok hibám van nekem is, hiszem Jézus szavait.

2012. máj. 30. 08:50
 16/21 anonim ***** válasza:
ma 07:19 vagy neked nincsen értelmező képességed! A kiközösítés is egy ítélkezés más felett. Milyen jogon ítéli meg őket, hogy kiközösítette őket? Tudod az is ítélkezés, vágod? Szóval olyan eset vagy aki vizet prédikál és bort iszik vagy mondhatom azt is, hogy bagoly mondja verébnek. Na üdv!:)
2012. máj. 30. 09:37
 17/21 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én magam is egyetértek veled azokkal kapcsolatban, amiket az iskoláról írtál. Attól, hogy ráerőltetik a diákokra a templombajárást meg a hittanórákat, az csak olaj a tűzre, hiszen attól nemhogy megszereti, hanem csak mégjobban meggyűlöli a gyerek a vallást, mivel erőltetettnek érzi. Megértem azt a sok visszásságot is amiket leírtál.

Viszont! Egy idióta kretén képmutató intézmény miatt nem kellene az egész római katolikus egyházat elítélni. Ez az egyház az egész világon jelen van, több millió főből áll. Nem ítélheted el néhány tucat iskolában dolgozó ember hülyesége ás hanyagsága miatt.

Én az általános iskolámat utáltam. Hatalmas volt a kivételezés, számított hogy ki kinek a gyereke (falusi iskola), sok igazságtalanságot elszenvedtem ott stb., de emiatt nem fogom utálni az egész falut, csakmert a falu önkormányzata tartja fenn azt az iskolát, hogy a te sulidat az egyház...

2012. máj. 30. 13:15
 18/21 anonim ***** válasza:
Én csak azt tudom erre mondani, hogy attól, hogy egy felekezettel kapcsolatban ilyen nagyon negatív tapasztalataid vannak, még ne ábrándulj ki az összes vallásból! Attól, hogy életedben egyetlenegy kutyával találkoztál, és az megharapott, még lehet, hogy léteznek a világon nagyon aranyos kutyák is.
2012. máj. 30. 15:27
 19/21 anonim ***** válasza:
Nálunk a szószékről mondták meg a híveknek legutóbb, kire kell szavazni a választásokkor. És az ilyen papa oktatná a gyerekeinket.
2012. jún. 1. 11:45
 20/21 anonim ***** válasza:

Szerintem, nyugodtan ábrándulj ki a vallásból!

Ugyanígy látom, ahogy Te. Képmutató emberek erősítik meg egymást a baromságaikban, nagyoknak érzik magukat a közösség miatt.(Persze, ez az adott vallás népességétől is függ)

A vallás, sosem egy a kereszténységgel.

Az egyik külsőségeken alapszik, törvénykezik, és útmutatókat állít, esetleg megfélemlít. Ergo félelemből vallják azt, amit vallanak, hogy ne égjenek máglyán, menjenek a pokolra, stb...

Ezzel szemben a keresztények igyekszenek nem megítélni az embertársaikat, mert tudják, mindenkiben van hiba. Nem azért hisznek, mert hinniük kell. Nem neveltetés miatt, sem pedig félelemből. Hanem hisznek a szeretetben, mert megérintette Őket, ott legbelül és megérezték, hogy Ők e nélkül ezentúl már 'nem tudnak lélegezni'.

(Szerintem nem kell haragudnunk és felháborodnunk az egyházak miatt, ...én személy szerint sajnálom Őket. Ugyanúgy emberek, szintén törekednek, csak rossz helyen, rosszul kopogtatnak)

21N

2012. jún. 3. 18:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!