Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti hogyan képzelitek el a...

Ti hogyan képzelitek el a fenevad jelét?

Figyelt kérdés
2012. máj. 24. 14:00
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Arról nem írtatok, hogy szerintetek egyértelmű lesz-e a jel vagy kételyek lesznek az emberekben.

Számomre pl ez a chip dolog egyáltalán nem tűnik ilyesmi jelnek. Ez (egyelőre) nem tartozik semmiféle ideológiához, az emberek nagyobb része ódzkodik tőle.

Én sokkal egyszerűbben felvehető jelnek képzelem el, de nincs ötletem milyen megvalósulási formában. Ezért is a kérdésem.

Péter, ez tényleg igaz, hogy ti a vasárnapot egy ilyen jelnek tekintitek?

Az is elképzelhető, hogy pl. a keresztség ez a jel (én nem hiszem, hogy ez, de biztos vannak ilyenek is)

Viszont ezek a jelek egyáltalán nem egyértelműek, egy szűk csoport gondolja/gondolhatja, egyáltalán nem elterjedt. Én a Bibliából úgy értelmezem, hogy mindenki számára nyilvánvalóvá fog válni.

Ebben az esetben hogyan lehetnek olyan emberek, akik mégis a rossz oldalra állnak?

És a gyerekekkel mi a helyzet? Ők gondolom azt csinálják, amit a szüleik mondanak nekik. Ők hogyan esnek az ítéletben?

2012. máj. 25. 09:47
 12/26 anonim ***** válasza:
az tény és való,hogy a vasárnap megszentelését az antikrisztus bélyegének kell tekinteni.ez is egy az antikrisztus bélyege közül.A zsidók megülik a szombatnak napját de nem a vasárnapét.És valószínűsíthető az is hogy az antikrisztus személye a római kat. egyházból (A pápa személye)növi ki magát,ami az idők végezte előtt meg fog semmisülni.Meghasonlás.
2012. máj. 25. 11:08
 13/26 anonim ***** válasza:

Az első két kérdésedre nem tudok válaszolni, mert nem találtam semmilyen tudományos magyarázatot rá. Egyesek szerint a karba vagy a csípőbe vagy a hónaljhoz közel lesznek ezek beültetve, de mivel több funkciójuk is lesz, pl kiváltják a kártyás fizetést, kulcsként használhatod a házadhoz, autódhoz, ezért én is kézbe ültetést gondolnám praktikusnak és talán azért épp a jobb kezet, mert az emberek többsége jobb kezes,de ez csak az én elméletem.A homlokba ültetésben semmi ésszerűséget nem látok.

Az, hogy GPS-hez hasonlóan fog működni nem ebből a videóból láttam először.

Volt egy TV műsor, Túlféltett gyerekek címmel, ahol egy túlféltő anyukának mutogatták ezt a chipet mint lehetőséget, hogy biztonságban tudhassa kislányát. Ott azt mondták, hogy 20 km-es körzeten belül lesz lehetséges a nyomkövetés, ami szerintem elég ha csak elkószál a gyerek, de elég kevésnek találom egy gyerekrablás esetén.

Ebben a cikkben: [link] azt írják, hogy rádiófrekvenciát sugároz ki, de ez csak 1-1,5 m hatótávolságra elegendő. A GPS-es nyomkövetés lehetősége azt hiszem egyelőre a jövő zenéje.

2012. máj. 25. 11:18
 14/26 anonim ***** válasza:
59%

Sziasztok!

Itt sem tudok mást írni, mint amit a linkben megjelölt kérdésnél írtam. Van rá esély, hogy a fenevad bélyege valóban a vasárnap megünneplése LESZ. Bizonyos adventista felekezetek szélsőséges nézete szerint már most is az.

Mégegyszer hangsúlyosan visszautasítom a hazugság vádját, és fenntartom a jogomat arra, hogy saját véleményem legyen a témáról, és rosszindulatú rágalmazásnak tartom azt, ha valaki más akarja megmondani, hogy én mit "felejtettem ki" a témában leírtakról.

A fenevad "bélyege" mindenki számára világos állásfoglalás lesz, hogy Isten törvényéhez tartja magát, vagy a világnak kedvez, ahogyan azt az előbbi hosszas leírásban kifejtettem.

Üdv. Péter

2012. máj. 25. 12:43
 15/26 anonim ***** válasza:
41%

Lehet, hogy saját véleményed van a témáról, de a hivatalos adventista tanítás nem az, hogy "VAN RÁ ESÉLY, hogy a vasárnap lesz a fenevad bélyege".

Itt van EGW prófétátok tanítása erről:

Az élő Isten pecsétje azokra van helyezve, akik lelkiismeretesen megtartják az Úr szombatját. - 7BC 980 (1897).

Azok, akiknek homlokukon van Isten pecsétje, megtartják a negyedik parancsolat szombatját. - 7BC 970 (1899).

A szombat megünneplése az isten iránti hűség jele. - 7BC 981 (1899).

A tíz közül egyedül a negyedik parancsolat tartalmazza a nagy Törvényadó, a menny és a föld Teremtőjének pecsétjét. - 6T 350 (1900).

stb...

Üdv.

2012. máj. 25. 13:11
 16/26 munyamunya ***** válasza:

A Péter által bemásolt szöveg forrása a Hetednapi Adventista Egyház egyik lelkészének honlapja (nem saját magyarázat tehát):

[link]

2012. máj. 25. 13:48
 17/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Arra még mindig nem kaptam választ vagy elkerülte a figyelmemet, hogy szerintetek ez nyilvánvaló lesz mindenkinek, hogy ez és ez a fenevad jelképe?

Ha mondjuk a vasárnapot veszem példának. Sok tiszta szívű ember dicsőíti Istent vasárnap, akik megpróbálnak a Biblia szerint élni. Ők ezt észre fogják venni, hogy mától már nem kéne vasárnap dicsőíteni? (csak példának hoztam fel ezt, ugyanígy írhattam volna a chipet vagy a keresztet vagy rágógumi a kézen)

A másik kérdésemre szintén nem írtatok semmit, a gyerekekkel mi lesz? Akinek a szülője eldönti, hogy kisfiam neked ebbe a csoportba kell tartoznod nem abba?

2012. máj. 25. 14:10
 18/26 anonim ***** válasza:
41%

Re: munyamunya

Igen, és a szombat napra vonatkozó utalásokat Péter szándékosan kiszedte belőle...

2012. máj. 25. 15:49
 19/26 anonim ***** válasza:
21%

"Igen, és a szombat napra vonatkozó utalásokat Péter szándékosan kiszedte belőle..."

Bár nem értem miért, mikor a "Vicarivs Filii Dei"-agymenést meg benne hagyta.

Péter, te báránybőrbe bújt farkas, toleranciát hirdetsz, miközben a katolikusokat burkoltan sátánistának nevezed... nem gondoltál még a politikusi karrierre?

Kérdésre:

A 666 nem egy megfejtésre váró rejtély, amit az olvasó feladata lenne dekódolni, ahogy az egész Jelenések sem egy olyan mű, aminek létezik megoldókulcsa. Az egész egy látomás, ami szimbólumokkal operál. A szimbólumoknak lényege pedig, hogy nem konkrét megfeleltetésük létezik, hanem átfogó ideákat jelölnek. A 666-nak sem a számértéke a lényeg.

Így a vadállat jele sem feltétlenül egy konkrét jel. A római korban a rabszolgákat jelölték meg a karjukon és/vagy fejükön. A vadállat jele nem más, mint kísérlet a totális kontroll megvalósítására. Nem jelenti azt, hogy konkrétan megtörténik fizikailag a megjelölés, hanem hogy valamikor a történelem során lesz(nek) kísérlet(ek) a teljes ellenőrzésre, s ez mindig anyagi, világi érdekeltséggel társul (tengeri vadállat), még ha olybá tűnik is, hogy valamiféle felsőbbrendű eszmét szolgál (szárazföldi vadállat). Szerintem.

2012. máj. 25. 19:44
 20/26 A kérdező kommentje:

Két kérdésre még senki nem válaszolt:

1. Nyilvánvaló lesz-e a jel mindenki számára

2. A gyerekekkel mi lesz? Ők bele lesznek kényszerítve egy jelfelvételbe vagy nem felvételbe.

Egy előző kommentem:

Bibliából úgy értelmezem, hogy mindenki számára nyilvánvalóvá fog válni.

Ebben az esetben hogyan lehetnek olyan emberek, akik mégis a rossz oldalra állnak?

És a gyerekekkel mi a helyzet? Ők gondolom azt csinálják, amit a szüleik mondanak nekik. Ők hogyan esnek az ítéletben?

2012. jún. 12. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!