Melyik meditációval lehet eljutni a nirvanába?
Nem, nem jó.
Nem attól éred el a megszabadulást, hogy napi fél órát meditálsz, hanem hogy átülteted a hétköznapi életbe a szemléletmódot.
Szia!
Azért javaslom ezt a könyvet,mert szerintem a legegyszerűbb!
Utsó nem írtál könyvet.
Én azt mondom, hogy a megvilágosodás egy hosszú folyamat amit NEM lehet csak meditációval véghezvinni! Olvasgass a buddhizmus tanításairól, hogy mi is ez valójában. Ajánlanám neked Láma Ole Nydahl Ahogy a dolgok vannak c. könyvét illetve élj a tanításoknak megfelelő életet. :)
Itt megtalálod a laikusok által gyakran ismételt kérdéseket és a válaszokat: [link]
Köszönöm a válaszokat, most pedig írjátok a meditációkat!
Tudom, hogy a nirvana eléréséhez nem elég meditálni, de meditálni is kell, úgyhogy írjatok meditációkat!
A buddha által tanított technikáról itt olvashatsz:
+ Nézz utána a vipassana meditációnak. Ez az ami legközelebb áll az elmondottakhoz.
A legegyszerűbb a légzésmeditáció. Leülsz, és figyeled a légzésedet, ahogy ki-be áramlik a levegő. Nem kell se zenét berakni, se füstölőt gyújtani. Csinálható bárhol: otthon, parkban, vonaton, munkahelyen. Hogy becsukott szemmel csinálod vagy sem, nem számít. Ennyi az egész. Figyeld a légzésedet.
Ha elkalandoznak a gondolataid, egyszerűen vezesd vissza őket a légzés figyeléséhez, anélkül, hogy bosszankodnál rajta, vagy szemrehányást tennél magadnak.
A nirvánába eljutni a Nemes Nyolcas Ösvényen lehetséges, ami magában foglalja a rendszeres és helyes meditációt. Ezenkívül szükséged lesz az erkölcs helyes gyakorlására és a bölcsesség fejlesztésére. [link]
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!