Miért összeférhetetlen a keresztény élettel, az istenhittel, ha az ember azt mondja, hogy "imádom a csokoládét" pl?
Néha kicsúszik, ez van.
De azért hülyeség, mert nem magasztalom a csokit, nem készítek neki oltárt és hajlongok neki, és semmi ilyesmi. Ez csak egy szó. Ettől még nem fogok hinni a csokiban, nem fogom isteníteni és imádkozni hozzá. Szerintem nem kell a Biblia minden szavát szó szerint venni.

De érted, most akkor kb. arról vitatkozunk, hogy ha én azt mondogatom, hogy "úgy imádom a számítógépemet!", de közben soha nem borulok le előtte meg nem viszek neki virágot, akkor jó-e hogy ilyeneket mondogatok, vagy nem.
Vagy hogy a másik oldalát is lásd: ha van egy feleségem, és akárhányszor meglátja a tévében Johnny Deppet, akkor azt mondja, hogy "jaj, de szerelmes vagyok ebbe a Johnny Deppbe", de igazából nem is, akkor az zavar-e engem vagy nem...

Csak egy szó?
Mt. 15 "18. A mik pedig a szájból jőnek ki, a szívből származnak, és azok fertőztetik meg az embert.
19. Mert a szívből származnak a gonosz gondolatok, gyilkosságok, házasságtörések, paráznaságok, lopások, hamis tanúbizonyságok, káromlások.
20. Ezek fertőztetik meg az embert ; de a mosdatlan kézzel való evés nem fertőzteti meg az embert."

Minden értelmezés kérdése. Fél oldalnyi idézetet is ide lehet másolni, az sem indokolja, hogy mindenbe belekössenek. Ja és egyébként "mosdatlan kézzel enni" sokkalta veszélyesebb, mint azt mondani, hogy imádok valamit. Ebből is látszik, hogy nem kell szó szerint értelmezni.
De úgy bírom. Hogy minden jelképes a Bibliában, de pl. az ilyesmit meg szó szerint be kell magolni és tartani, mert úgy van és kész. Szóval amit nem tudnak logikailag levezetni, az jelképes, amibe meg belekötnek, az szó szerinti. A Bibliában az is benne van, hogy "Ne ölj!" mégis halom gyilkosság szerepel benne. Na akkor most van megengedő "ne ölj" meg megengedhetetlen? Akkor most mit változtat egy szó. A szeretetnél többet jelent az imádom szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!