Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek mi a különbség a...

Szerintetek mi a különbség a két írásszöveg között? Az Isten országa köztetek van. Az Isten országa bennetek van.

Figyelt kérdés
2012. máj. 18. 17:16
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Luk 17:21 "az Isten országa tibennetek van."

A másik verziót (köztetek v. közöttetek) hol olvastad? Én nem találom a Bibliában (Károliban) ilyen formában.

2012. máj. 18. 17:53
 2/21 anonim ***** válasza:
53%

köztetek= jelzett személyek, anyagok között

benned= a személy tudatában

2012. máj. 18. 17:55
 3/21 A kérdező kommentje:

Ezt Jehova tanúi egyik kiadványában olvastam kb 1 éve. Most kikerestem az Újvilág fordításból, és tényleg ez van írva.

Sokáig motoszkált a fejemben ez az írás, ugyan is a kettő nem ugyanazt jelenti. Jézus nem azt tanította mint a Jehova tanúi.

2012. máj. 18. 18:42
 4/21 anonim ***** válasza:
Az Isten országa vagy királysága bennetek van, ez azt jelentené, hogy Isten királysága az emberekben van. Az Isten királysága köztetek van pedig azt jeleni, hogy az emberek között van. Miért hasznélta Jézus ezt a kifejezést? Azért, mert Jézus felkenetett Isten szellemével, hogy majd Királyként uralkodjon a föld felett. És ő mint Isten felkent királya már közöttük vol. Kérlek figyelmesen olvasd el a szöveg környezetet.
2012. máj. 18. 19:12
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Az a helyzet, hogy görögül sem egyértelmű, ahogy például angolul sem.

ἐντὸς ὑμῶν: within you

az "entos"-nak és a "within"-nek ugyanaz a kétféle jelentése van: valami között (among, a midst) és valamiben (inside). A szöveg nem egyértelmű ebben a tekintetben.

2012. máj. 18. 19:21
 6/21 A kérdező kommentje:
Nekem nem mindegy, köztetek, vagy bennetek, mert a két szó egész mást mond.
2012. máj. 18. 19:26
 7/21 anonim ***** válasza:
87%
Ha megérted e tanítás lényegét, rájösz, hogy ez lényegiben egy.
2012. máj. 18. 19:45
 8/21 anonim ***** válasza:
Mit is jelent, hogy "Isten országa"? Szerintem ezt kellene megvizsgálni egy kicsit tüzetesebben,
2012. máj. 18. 20:52
 9/21 A kérdező kommentje:
Valahogy én úgy gondolom , hogy inkább a tudatunkat érinti, és a szívünket. Jézus valami olyan dolgot közölt a tanítványaival, amellyel azt akarta tudatni az emberiséggel, hogy ha annyi hite lenne mint egy mustármag nagy dolgokat vihetne véghez. Miért mondott ilyet, miért célzott rá?
2012. máj. 18. 21:03
 10/21 anonim válasza:

Szerintem nagyon eltérő a jelentés.

Ha benned van Isten országa, akkor te vagy a kulcs, nálad a fejlődés lehetősége, te vagy a felelős.

Ha Isten országa köztünk van, akkor az valami kívülálló, amire nincs akkora befolyásod, mint saját magadra.

Lényegi a különbség.

2012. máj. 19. 06:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!