Szerintetek mi a különbség a két írásszöveg között? Az Isten országa köztetek van. Az Isten országa bennetek van.
Luk 17:21 "az Isten országa tibennetek van."
A másik verziót (köztetek v. közöttetek) hol olvastad? Én nem találom a Bibliában (Károliban) ilyen formában.
köztetek= jelzett személyek, anyagok között
benned= a személy tudatában
Ezt Jehova tanúi egyik kiadványában olvastam kb 1 éve. Most kikerestem az Újvilág fordításból, és tényleg ez van írva.
Sokáig motoszkált a fejemben ez az írás, ugyan is a kettő nem ugyanazt jelenti. Jézus nem azt tanította mint a Jehova tanúi.
Az a helyzet, hogy görögül sem egyértelmű, ahogy például angolul sem.
ἐντὸς ὑμῶν: within you
az "entos"-nak és a "within"-nek ugyanaz a kétféle jelentése van: valami között (among, a midst) és valamiben (inside). A szöveg nem egyértelmű ebben a tekintetben.
Szerintem nagyon eltérő a jelentés.
Ha benned van Isten országa, akkor te vagy a kulcs, nálad a fejlődés lehetősége, te vagy a felelős.
Ha Isten országa köztünk van, akkor az valami kívülálló, amire nincs akkora befolyásod, mint saját magadra.
Lényegi a különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!