Hogy éljem a mindennapjaimat, hogy üdvözlni tudjak?

" - Ismered a parancsokat..."
" - De ezeket mind megtartottam..."
" - Akkor add el mindenedet, és kövess engem."

A üdvözülésed nem a mindenapjaid megélésétől függ, akkor nagy bajban lennél.
A Biblia szerint az üdvözül aki hisz Jézus Krisztusban és elfogadja, hogy helyette, az ő bűneiért halt meg valamint kéri tőle a bűnei bocsánatát.
A mindennapokban egy keresztyén ember nem azért tartja magát az Isten által mondottakhoz mert ha nem tart be mindent aprólékosan akkor megy a pokolra hanem azért mert megismerte milyen jó is Istennel együtt lenni nem akar elszakadni tőle, már pedig a bűnnek mindig ez a következménye.

"Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék." (Efezus 2:8 - 9)
... de itt még nincs vége; Derek Prince A hit és cselekedetek című tanítását hallgathatod meg az alábbi linken:
Üdv. :)

Szerintem a legfontosabb a mindennapi ima hiszen így jó kapcsolatod lesz Jézussal és akkor a többi dolog is jönni fog magától.
De azért hozzáteszem azt is hogy sok mást is lehet tenni az üdvösség érdekében. Bibliaolvasás, jó lelki könyvek olvasása, mise, áldozás, szentségimádás, gyónás, böjtölés, adakozás, jócselekedetek (pl. börtön vagy körházlátogatás). Fontos még a jó közösség és a lelki vezető is. Az többi szentség is sokat segít.
Hozzá kell tennem hogy ezeket én se gyakorlom mind :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!