Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten tényleg soha nem hibázik?

Isten tényleg soha nem hibázik?

Figyelt kérdés
Csak mert pl. Lady Gaga állítja, hogy ő így szép és jó, hisz Isten sosem hibázik. De akkor most hogy van ez? Én is hiszek Istenben, keresztény vagyok, a Biblián nőttem fel, de ezt a kérdést soha nem tudtam magamnak megválaszolni, tegyetek helyre! Miért vannak akkor melegek, elmebetegek, fogyatékosok meg alapból miért ennyire gonosz az ember?

2012. máj. 17. 13:20
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ilyen amikor beengeded a gonoszt magadba. Pedig ez tényleg csak egy apró töredéke.
2012. máj. 17. 15:28
 12/20 anonim ***** válasza:

Elmebetegek, fogyatékosok az jó kérdés. Sajnálom őket:(

Pedig nem olyan borzasztó nekik, mint amilyennek tűnnek.

2012. máj. 17. 15:29
 13/20 anonim ***** válasza:
29%

Isten sosem hibázik, viszont mivel 10000000szer bölcsebb nálunk, nagyon gyakran képtelenek vagyunk megérteni, hogy bizonyos dolgokat miért úgy tett, ahogy.

Lady Gaga maga tette olyanná magát, amilyen. Mindenkinek szabad akarata van, így bizonyos dolgokat az emberek teremtenek, nem az Úr. Ha van egy rettentő ronda épület, az nem azért olyan ronda, mert Isten elszúrta, hanem mert a tervezői olyanra építették.

A természetellenes nemi vonzalom szintén döntés eredménye. Az erre való hajlamot le lehet győzni (ezt nem csak a hívők mondják, orvosi tény), tehát aki meleg vagy leszbikus stb., az szintén saját szabad akaratából tesz így.

Ezt a ferde hajlamot bizonyára próbatétel gyanánt adja nekik az Úr.

Szóval a gonoszság úgy általában az emberek saját döntése, a fogyatékosokat pedig azért teremti az Úr, hogy a családjuk fejlődjön általuk. A megpróbáltatás célja gyakran az, hogy fejlődjünk általuk, így egy fogyatékos gyermek vagy rokon a családja fejlődését szolgálja.

(Vagy kisebb fogyatékosság akár magának a fogyatékos embernek a fejlődését. Én is tartós beteg vagyok, és már megtanultam áldásként tekinteni a betegségemre. Rengeteg dolgot tanultam általa, amelyeket ha egészséges lennék, sosem tanulhattam volna meg. Megtanultam hálásnak lenni a betegségemért.)

2012. máj. 17. 15:29
 14/20 A kérdező kommentje:

Na eddig a legutolsó válaszoló volt a legjobb, köszi. Viszont Lady Gagát inkább a dizájnere tette ilyenné, viszont minden elismerésem a csajnak, mert tényleg nagyon jó zenész.

Nem tudom eldönteni, le lehet-e győzni a melegséget. Mért lehet? Elnyomni el lehet, de ha valakinek tényleg csak a saját neme tetszik, és a másikra képtelen úgy nézni, akkor mi van?? Ez nem döntés kérdése. Vagy igen? Hálistennek nem nagyon beszélgetek melegekkel.

2012. máj. 17. 15:57
 15/20 anonim ***** válasza:
35%

"A természetellenes nemi vonzalom szintén döntés eredménye. Az erre való hajlamot le lehet győzni (ezt nem csak a hívők mondják, orvosi tény), tehát aki meleg vagy leszbikus stb., az szintén saját szabad akaratából tesz így.

Ezt a ferde hajlamot bizonyára próbatétel gyanánt adja nekik az Úr."

Az egyik legnagyobb hülyeség amit valaha hallottam. Meleg vagyok, senki nem adta, és le sem lehet győzni. Akkor dumálj valamiről ha van fogalmad mi az.

2012. máj. 17. 16:01
 16/20 anonim ***** válasza:
52%
2012. máj. 17. 16:02
 17/20 anonim ***** válasza:

Az igaz út észrevehetetlen, ha nem létezik hamis út, amihez viszonyítani lehet. Ebből kiderítheted, hogy Isten soha nem hibázik, csupán engedélyt ad a tévedéseknek, és a tévedésekre visszahatást gyakorol, hogy az egyének értékelni tudják az Igazságot, aminek megnyilvánulásában nincsen tévedés.

Amit tehát mi hibának vélünk, az eszköz arra, hogy felismerhessük azt, ami nem hiba. Ha nem lenne meg a lehetőség a hibázásra, és nem lenne reakció a hibákra, akkor az ember nem tudná értékelni tetteit életét sehogy sem, de még önmagát sem...értelmetlen lenne léte.

üdv

27/F

LastOne.Left

2012. máj. 17. 16:06
 18/20 anonim ***** válasza:
2012. máj. 17. 16:10
 19/20 A kérdező kommentje:

Tényleg egyre jobban érdekel, hogy a melegek miért lettek azok, és miért nem akarnak normálisak lenni. Tényleg nem tudnak tenni ellene semmit?

És mi van azzal, hogy Isten "megbánta, hogy embert teremtett"?

Mert komolyan szeretném végre érteni.

2012. máj. 17. 17:03
 20/20 anonim ***** válasza:

Genetikai elmélet

1993-ban Dean Hamer mikrobiológus olyan gént talált az X kromoszóma egyik végszakaszán, amely kutatásai szerint a homoszexualitásért felelős.

Hormonális elmélet

Magnus Hirschfeld német orvosprofesszor 1920-ban felvetette, hogy a férfi és női nemi hormonok arányának felbomlása okozza a homoszexualitást. Férfiak esetében elsősorban a tesztoszteron alacsony szintjére gyanakodtak és a férfi nemi hormon pótlásával próbálták gyógyítani a "betegeket". A kezelés sikertelen volt, ugyanis a páciensek nemi vágya fokozódott ugyan, de annak tárgya változatlanul az azonos neműek maradtak. Ennek az lehet a magyarázata, hogy a tesztoszteronra a magzati fejlődés egy adott szakaszában van szükség ahhoz, hogy a nemi identitást meghatározó agyi struktúrákat befolyásolni tudja.

Ha pszihológialiag szeretnénk őket "meggyógyítani", nem lenne lehetséges. Kb annyi esélye van, ha egy heterot szeretnének homoszexuálissá tenni.

A vallási vezetők, max. megfélemlíteni tudják őket és fenyegetni a pokollal, meg az elkárhozással, ezáltal bűntudatot kelteni, ami későbbiekben a visszafojtott vágyak miatt katasztrófához vezethet.

Ha isten teremtette a kevés tesztoszteront ill a bűnös X kromoszómát, akkor isten teremtette a melegeket.

Kedves kérdező: sok kérdés van, amire nem létezik egyértelmű válasz, ill. ki ezt ki azt tartja az egyetlen igazságnak. Ha elfogadod istent, akkor azt kell hinned, hogy sohasem hibázik...gondolom.

2012. máj. 18. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!