Törődik velünk Isten?
Bizony, sok dolog rejtve van előttünk, amit Isten cselekszik:
Sír. 16:18. Íme, az ég és az egek ege, az óceán, az egész föld, és ami azokon van, megrendül, ha ő odanéz! 19. A hegyek mind, a dombok és a földkerekség alapjai remegve megrázkódnak, ha Isten rájuk tekint, 20. a szív azonban érzéketlen marad, pedig ő belelát minden szívbe! 21. Ki érti meg az ő útjait, és a vihart, amelyet emberi szem nem lát? 22. Mert legtöbb műve rejtekben van, és ad-e hírt valaki igaz cselekedeteiről? Vagy ki tudja kivárni azokat? Mert messzi van a szövetsége egyesektől, és a végén lesz csak a számonkérés mindenkitől. 23. Akinek fogyatékos a belátása, balgaságot gondol, s az oktalan, tévelygő ember dicsőséget állít magában."
Ézs 45,15 Bizony Te elrejtőzködő Isten vagy, Izráelnek Istene, szabadító!
Szóval előző, nem mondtál újat.
Azt nem tudom, hogy szükséges volt-e, hogy meghaljon.
Máté 21
37
Utoljára pedig elküldé azokhoz a maga fiát, ezt mondván: A fiamat meg fogják becsülni.
De amúgy teljesen igazad van. És nem veszekedésnek írtam.
Csak szerintem fontosabb, hogy itt volt. Bár én annyira nem ismerem a Bibliát.
Amellett, hogy Isten törődik az egész emberi családdal, személy szerint is gondja van ránk. A Máté 10:29–31 rámutat, hogy olyasmit is tud rólunk, ami a mi figyelmünket elkerüli: „Vajon nem két verebet adnak egy csekély értékű pénzérméért? Mégsem esik a földre egy sem közülük Atyátok tudta nélkül. Nektek pedig fejetek hajszálai is mind meg vannak számlálva. Ne féljetek hát, ti sok verébnél többet értek.”
Isten arra kér, hogy minden aggodalmunkat vessük rá, mert ő törődik velünk (1Péter 5:7
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!