Van információtok olyan iskoláról, amely a Hit Gyülekezete kezelésében működik?
Átviszi-e az oktatásba hitelveit a H.Gy?
Ha igen,mik ezek az elvek?
Kérdéseidre szerintem választ ad ez a videó:
A Hit Gyülekezete 5 saját alapítású iskolát működtet (Budapest, Nyíregyháza, Debrecen, Pécs és Salgótarján) ezekről itt tudsz tájékozódni: [link]
Horváth András (a Hit Gyülekezetének oktatási főigazgatója) nyilatkozata szerint az önkormányzattól átvett iskolákat más működési elv szerint fogják kezelni, mint a saját alapítású intézményeket. Ezekben az iskolákban teljesen elkülönítik az egyház és az iskolai intézmény működését. Az iskolára vonatkozó döntéseket az adott intézmény tantestülete hozza meg - például a házirendet is. Céljuk, hogy olyan szabad iskolamodell jöjjön létre, ami minta a társadalom számára. A teljes nyilatkozatot lásd itt (ami nem csak az ajkai iskolára vonatkozik, hanem minden oktatási intézményre, amit az önkormányzattól vesznek át)
Sziasztok!!
Budapest egyik legnagyobb és legminőségibb iskoláját tartja fennt a gyülekezet.Az egyetemekre való bejutás aránya 80% fölött alakul évről évre! Minőségi oktatás jellemzi, és a diákok hasznos tagjai a társadalomnak.
Az ilyen iskolákkal szemben csak a Jobbik "színvonalú" embereknek vannak ellenérzései...
Én 4 évig jártam olyan gimibe, amit a Hit Gyülekezete alapított. Ha újra döntenem kellene, hogy oda mennék-e, újra megtenném...
A tévhitekkel ellentétben, senkire nincs rákényszerítve a gyülekezetbe való járás. Nyilván be kell tartani erkölcsi szabályokat, de azt hiszem, hogy ez a normális felnőtté váláshoz csak a javunkra válhat...
Én semmi hátrányát nem látom, ha valaki ilyen iskolába jár!!!
A legújabb fejlemények Ajkáról:
A cikk szerint az állam részére történő átadások januártól esedékesek, nem pedig szeptembertől, ahogyan előzőleg írtam. Bocsika. :)
A legújabb fejlemények Ajkáról:A két középiskolából 18 tanárt bocsájtott el az új klérus!
Ez nyilván azért van,mert nem szólnak bele azaz oktatásba!!!
Kíváncsian várom,hogy vajon mi fog történni,ha esetleg mégis beleszólnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!