Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy muszlimot ki lehet téríten...

Egy muszlimot ki lehet téríteni a vallásából?

Figyelt kérdés
Ha igen, hogy?

2012. máj. 13. 23:47
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

"...mikor iszlamofóbok erénynek állítják be, hogy a keresztények nagy része nem tartja be a saját vallásának előírásait..."

Nos, ezt sem szabad szó nélkül hagyni. Miből gondolod, hogy a hitehagyó halállal büntetése a kereszténység vallási előírásai között szerepelne? Az Ószövetség, a judaizmus alapvetése, valóban így rendelkezik (miért térjek ki arra, hogy a kor társadalmi/tudati viszonyai közepette drasztikus büntetések ígérete kellett ahhoz, hogy egy kultusz meggyökerezhessék) - de az Újszövetség, a kereszténység fundamentuma és tanítása, sehol sem vérgőzösen büntető. Ott ilyen szakcióról, a gyilkossággal történő "megtorlás" közösségre hárított kötelességéről szó sincs. Szeretetről és áhitatról annál inkább.

2012. máj. 14. 15:05
 12/27 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, kiértékelem őket.. de még jöhetnek.. nagyon tanulságos amit írnak!
2012. máj. 14. 16:41
 13/27 anonim ***** válasza:
69%
Én például hívő muzulmán vagyok. Muszlimnak születtem, ezt a vallást nem lehet feladni csak olyan egyszerűen. A szúra szerint élek, tartok minden fontos pillért és hiszek Allahban. Aki hívő muszlim, annál még próbálkozni sem tudsz...mi nem vagyunk egyszerűen kitéríthető hívők. próbálkozz, ez szíved joga testvérem! Inshallah!
2012. máj. 14. 16:44
 14/27 A kérdező kommentje:
jaaa, és mi a helyzet a jehova tanúival? őket könnyebb lenne?
2012. máj. 14. 16:44
 15/27 anonim ***** válasza:
Én tiszteletben tartok minden vallást, ebben magába foglalva a jehova tanúit is. De! Én nem értem, miért kell minden házba bekopogtatni ( házalni ) ez szerintem fölösleges,vallásszabadság van...nem értem miért járkálnak házról házra hogy így jehova, úgy jehova..szerintem mindenki el tudja dönteni, hogy ki akar tanú lenni vagy nem...bullshit
2012. máj. 14. 16:48
 16/27 anonim ***** válasza:
0%

# 9/11

engem meg nem érdekelnek az idióták, kedves ifjú keresztény

# 10/11

a hülyeséged zavar inkább

# 11/15

te sosem tudod megállni, hogy ne okoskodj, úgy látszik

"Az Ószövetség, a judaizmus alapvetése" tipikus álkeresztény kifogás, hogy az ószövetség nem vonatkozik a keresztényekre

szankció. ha már idegen szavakat használsz, hogy okosabbnak tűnj, tanuld meg leírni őket.

süt a szeretet a hozzászólásaidból...

# 13/15

te legfeljebb kamuszlim vagy, látszik az írásodból.

# 15/15

szerintem a házalással nincs baj, csak fel kell tekerni a blekmetált, mielőtt kinyitod az ajtót, és maguktól elmennek.

2012. máj. 14. 17:53
 17/27 anonim ***** válasza:

9-10-11-es vagyok:

Hát, már röhögnöm kell. Eggyel több pöffetteggomba, aki fene tudja, kinek hiszi magát. Van belőletek néhány ezen az oldalon, de tizenkettő egy tucat. Én sem vagyok teljesen komplett, hogy partnerként próbálok szóba állni ilyenekkel. Mindegy, na. Az Isten állatkertjének alaposabb tanulmányozásához anyagot szolgáltatsz te is.:DDD

2012. máj. 14. 18:17
 18/27 anonim ***** válasza:

JT.

Minden embert ki lehet téríteni ha ésszerűen gondolkodik és látja, hogy az jó neki amire áttér - egyébként ha nem Jeova Tanúja vagy,(bár a Jehova címszó szerepel a kiírásodnál) akkor kérdezd meg magadtól: engem 'ki lehet téríteni a vallásomból?'

2012. máj. 14. 18:31
 19/27 anonim ***** válasza:

16-os, még valamit:

(OFF)

Ha idegen szavakat használok, nem azért teszem, hogy "okosabbnak tűnjek" (magadból indulsz ki?) Egyszerűen azért, mert természetesek (újlatin nyelvekkel foglalkoztam mindig). Az, hogy a "szankcióból" kimaradt az "n", - hát, Istenem:-). Gépelek, mint a villám. Nesze, pótlólag itt van.

2012. máj. 14. 19:19
 20/27 anonim ***** válasza:

# 17/19

hogyne, én pöffeszkedek, mert nem tetszik, ha valaki beszólogat, érvek hiányában valószínűleg én is csak személyeskednék, kedves ifjú agyhalott "keresztény"

# 19/19

ó persze, ismerlek már titeket, magyarázkodni, rákenni a másikra, kitérni a válasz elől tudtok, de érdekesmód mindig az idegen szavakat "gépelitek el", és érvek helyett csak személyeskedésre vagytok képesek.

nem most jöttem le a falvédőről, elég hozzád hasonlót ismerek már és általában pont a te fajtád van tele frusztrációval. mi lenne ha kezdenél valamit az életeddel ahelyett, hogy szabadidődben az interneten gyűlölködsz és marhaságokat hordasz össze? mondjuk kezdd a biblia olvasásával, aztán folytasd a koránnal, esetleg olvass el szakvéleményeket mindkét véleménytáborból, és akkor nem azt böfögnéd vissza, amit az iszlamofób barátaid lenyomtak a torkodon. vagy ezeket a bölcsességeket a templomban tanultad?

szerintem pont te vagy az, akiből van egy tucat ezen az oldalon, idióta, okoskodó, gyűlölködő "keresztény".

2012. máj. 15. 03:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!