Kik alkalmazzák ma Krisztus tanításait?
Melyekre gondolsz pontosan?
És az alkalmazók alatt személyeket vagy csoportokat értesz?
Pontosíts, légy szíves, mert ez így túl általános.
Vagy ha jó az általános válasz is, akkor: mindazok, akik komolyan veszik a hívő életet, az elköteleződést, Isten kinyilatkoztatott szavát...
A Szentlélek / Szent Szellem az, aki meggyőz bűn, igazság és ítélet tekintetében; Ő az a vigasztaló / pártfogó, aki jelen van a Földön; Ő teszi élővé a Biblia szavait, és az embereket is vezeti az úton. Nélküle lehet erőlködni, de nem nagyon fog menni.
Üdv. :)
(Máté 28:19, 20) :"Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében,0 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”
Jehova Tanúi végzik ma ezt a mindenre kiterjedő prédikálómunkát.
Vidiripi
Mulder614!
Ha teljes képet akarunk kapni akkor az csak rész információ hogy Jehova tanúi végzik a prédikáló munkát.
Mert személy szerint hallottam baptistát is beszélni az evangéliumról. Vagy vannak olyan felekezetek akiknek a tagjai kimennek az utcára s ott szólítanak meg embereket hogy beszéljenek nekik az evangéliumról. Tehát a prédikálómunkát nem csak a tanúk végzik.
Az az állítás hogy csak tanúk végzik ezt a munkát egyszerűen NEM IGAZ.
Viszont hogy Jehova tanúi a legaktívabbak az igaz.
De......Efézus 2:8-9 Nem, ez nem cselekedeteknek köszönhető, hogy senkinek se legyen alapja a dicsekvésre. (úvf)
Efézus 2:9 nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék. (új fordítású Biblia)
Efézus 2:9 Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék. (Károli)
Több fordításból is idéztem.
Mulder614-nek eddig "még csak" háromszor magyaráztuk el részletesen, hogy miért nem igaz az állítása; nem tudom, még hányszor kellene, hogy ne hajtogassa tovább...
Vidiripi, kedves, a te állításaid sem teljesen pontosak: a tanúk egyedül a házról házra mászkálásban a legaktívabbak, az evangélium hirdetésének más "módszereivel" tudomásom szerint nem nagyon élnek. Tudod, beszéltünk már róla: utcai evangélizációk, evangtáborok, koncertek, segélyakciók. Ja, és a televíziós műsorokat meg az interneten elérhető tanításokat, közvetítéseket még nem is említettem, azt hiszem. :)
Üdv. :)
Vidiripi
Berta!
Nem az képezi vitatárgyát hogy milyen módszerrel hirdetik az evangéliumot hanem az hogy mennyire aktívak.
A televízión keresztül való úgymond "tanítás" az nem tanítás. Nem tehetsz fel kérdést semmilyen személyes kapcsolatot nem tudsz kialakítani. Az egész személytelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!