Ebben születtem, ebben akarok meghalni. Ezt miért csak a katolikusoktól hallani?
Válaszként csak a Szózatból idéznék: "Bölcsőd az, s majdan sírod is, mely ápol, s eltakar. A nagyvilágon e kívül nincsen számodra hely, áldjon, vagy verjen sors keze, itt élned, halnod kell."
Ennyit arról, hogy csak a katolikusoktól hallani. Te merevségnek nevezed, én hűségnek és kitartásnak. Ugyanarról beszélünk.
Tény, hogy valóban van EGY RÉSZE a katolikusoknak, akik így gondolkodnak, viszont ez szinte minden felkeezetről elmondható. Mindenhol ott az az egy kis rész, ami vak, és semmi mást nem hajlandó meghallani, miért lennének ettől rosszabbak a katolkusok?
Valóban exkatolikus vagyok. Ha be kellene magam sorolni valamibe, szerintem református akarnék lenni vagy pünkösdös (bár az utóbbit annyira nem ismerem).
Egyszerűen csak zavar a másik vallásnak a szapulása olyan érvekkel, amik nem helytállóak.
Minden vallásban vannak olyan tagok, akik nem akarnak változtatni különböző indokokkal.
És szerintem sokkal jobban jár az ember, ha kéri Istent, hogy a jó útra vezesse és nem jósol a számokból mindenféle világvégét.
Lemaradt a lényeg, amit írni akartam.
Én úgy gondolom, hogy a legfontosabb parancs, hogy szeressd Istent és mindenkit. Ez esetben nem fogsz másokat bántani, hanem segíteni fogsz másoknak.
Úgy gondolod, hogy a katolikusok ölnének, ha a pápa hirtelen azt kezdené mondani? Hogy ők annyira elvakult és buta társaság? Nem hiszem.
Ezért gondolom, hogy a szeretet követése a legfontosabb, mert akkor megjelenhet nekem Mária, a Pápa, akár Jézus Krisztus is azzal, hogy kis babák vérében szeretne fürödni, vagy öreg nénis lekvárt enni. Én nemet fogok nekik mondani és úgy gondolom ez így helyes. Mert nem a név számít (a képzelet), hanem a lélek.
Ha valaki bűnt követne el a Pápa miatt, az nem hiszem, hogy a katolikus vallás hibája. Nekem alapvetően azzal a tannal van bajom, hogy gyónni kell. De minden közösségnek, vallásnak van hibája. És ez így még önmagában nem káros.
És szánalmas, undorító dolog olyan bűnökkel dobálni őket, amikért nem felelősek, csak hogy átmenjenek egy hasonló közösségbe. Előbb utóbb szerintem mindenkinek rá kellene jönni, hogy Isten ezek nélkül is elérhető. De ha valaki közösségre vágyik, ám legyen úgy.
És lehet mondani, hogy a katolikusok szorongóak lesznek ezektől, hogy gyónni kell vagy másokra fogják eröltetni ezt. Szerintem nem igaz.
Attól fognak szorongani az emberek, hogy a sex bűn. De ezt nem csak a katolikusok mondják.
Tőlem pl. azért nem hallhatnál ilyet, mert énrám az a jellemző, hogy "Íme én vétekben fogantattam, és bűnben melengetett engem az anyám" (Zsolt. 51:7), pont, mint Dávid királyra.
És nem ebben akarok meghalni. :)
Szentek, szobrok, Mária stb.. sorolhatnám a furcsa dolgokat.
De ezek nem káros dolgok. Nincs szó bálvány imádásról.
Hülye szabály, pedig sok más helyen van.
Igaz vallás nincs. Csak igaz Isten szeretet, hit.
"Válaszként csak a Szózatból idéznék: "Bölcsőd az, s majdan sírod is, mely ápol, s eltakar. A nagyvilágon e kívül nincsen számodra hely, áldjon, vagy verjen sors keze, itt élned, halnod kell."
Ennyit arról, hogy csak a katolikusoktól hallani. Te merevségnek nevezed, én hűségnek és kitartásnak. Ugyanarról beszélünk. "
Szózatról beszélünk, agy Isten Igéjéről, amely vezet minden hűséges keresztényt. Ugyanarról beszélünk? Nem hinném! Nem a Szózatot kaptuk lábaink lámpásának, hanem a Szentírást. (vö. 2Tim 3:15-17)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!