Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ebben születtem, ebben akarok...

Ebben születtem, ebben akarok meghalni. Ezt miért csak a katolikusoktól hallani?

Figyelt kérdés
Talán mert bigottan merevek, míg egy protestáns könnyebben változtat, ha erre indítja őt az Ige, amelyet rendszeresen kutat? Vagy mi az oka?

2012. máj. 11. 22:25
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Nekem az a tapasztalatom, hogy azoktól jön a fenti kijelentés, akik teljesen vakon hisznek a katolikus egyház tanainak mindenekfeletti igazságában/igazságaiban, de nem azért mert állandóan vizsgálnák a Szentírást, hanem mert nem vizsgálják azt, csak éppenhogy bele-belenéznek, de ettől függetlenül érzelmileg teljesen elkötelezettek, vagyis töményen hiszékenyek. Továbbá az jön le a válaszukból, hogy ezen a merev hozzáálláson nem is akarnak változtatni.
2012. máj. 12. 10:15
 12/22 anonim ***** válasza:

Válaszként csak a Szózatból idéznék: "Bölcsőd az, s majdan sírod is, mely ápol, s eltakar. A nagyvilágon e kívül nincsen számodra hely, áldjon, vagy verjen sors keze, itt élned, halnod kell."

Ennyit arról, hogy csak a katolikusoktól hallani. Te merevségnek nevezed, én hűségnek és kitartásnak. Ugyanarról beszélünk.

Tény, hogy valóban van EGY RÉSZE a katolikusoknak, akik így gondolkodnak, viszont ez szinte minden felkeezetről elmondható. Mindenhol ott az az egy kis rész, ami vak, és semmi mást nem hajlandó meghallani, miért lennének ettől rosszabbak a katolkusok?

2012. máj. 12. 10:39
 13/22 anonim ***** válasza:

Valóban exkatolikus vagyok. Ha be kellene magam sorolni valamibe, szerintem református akarnék lenni vagy pünkösdös (bár az utóbbit annyira nem ismerem).

Egyszerűen csak zavar a másik vallásnak a szapulása olyan érvekkel, amik nem helytállóak.

Minden vallásban vannak olyan tagok, akik nem akarnak változtatni különböző indokokkal.

És szerintem sokkal jobban jár az ember, ha kéri Istent, hogy a jó útra vezesse és nem jósol a számokból mindenféle világvégét.

2012. máj. 12. 10:55
 14/22 anonim ***** válasza:

Lemaradt a lényeg, amit írni akartam.

Én úgy gondolom, hogy a legfontosabb parancs, hogy szeressd Istent és mindenkit. Ez esetben nem fogsz másokat bántani, hanem segíteni fogsz másoknak.

Úgy gondolod, hogy a katolikusok ölnének, ha a pápa hirtelen azt kezdené mondani? Hogy ők annyira elvakult és buta társaság? Nem hiszem.

Ezért gondolom, hogy a szeretet követése a legfontosabb, mert akkor megjelenhet nekem Mária, a Pápa, akár Jézus Krisztus is azzal, hogy kis babák vérében szeretne fürödni, vagy öreg nénis lekvárt enni. Én nemet fogok nekik mondani és úgy gondolom ez így helyes. Mert nem a név számít (a képzelet), hanem a lélek.

Ha valaki bűnt követne el a Pápa miatt, az nem hiszem, hogy a katolikus vallás hibája. Nekem alapvetően azzal a tannal van bajom, hogy gyónni kell. De minden közösségnek, vallásnak van hibája. És ez így még önmagában nem káros.

És szánalmas, undorító dolog olyan bűnökkel dobálni őket, amikért nem felelősek, csak hogy átmenjenek egy hasonló közösségbe. Előbb utóbb szerintem mindenkinek rá kellene jönni, hogy Isten ezek nélkül is elérhető. De ha valaki közösségre vágyik, ám legyen úgy.

És lehet mondani, hogy a katolikusok szorongóak lesznek ezektől, hogy gyónni kell vagy másokra fogják eröltetni ezt. Szerintem nem igaz.

Attól fognak szorongani az emberek, hogy a sex bűn. De ezt nem csak a katolikusok mondják.

2012. máj. 12. 11:45
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Tőlem pl. azért nem hallhatnál ilyet, mert énrám az a jellemző, hogy "Íme én vétekben fogantattam, és bűnben melengetett engem az anyám" (Zsolt. 51:7), pont, mint Dávid királyra.

És nem ebben akarok meghalni. :)

2012. máj. 12. 11:49
 16/22 anonim ***** válasza:

Szentek, szobrok, Mária stb.. sorolhatnám a furcsa dolgokat.

De ezek nem káros dolgok. Nincs szó bálvány imádásról.

Hülye szabály, pedig sok más helyen van.

Igaz vallás nincs. Csak igaz Isten szeretet, hit.

2012. máj. 12. 11:55
 17/22 anonim ***** válasza:
Nem születtünk semmilyen vallásba, mert a Biblia azt irja Róma 5:12-ben, hogy "egy ember által" vagyis Ádám "által jött be a világba a bün" és minden emberre átterjedt. A Zsoltárok 51:7-ben azt olvassuk hogy "Ímé én vétekben fogantattam, és bűnben melengetett engem az anyám." Ezekből a bibliaversekből kiderül az, hogy senki nem született bele a vallásba, hanem a bünbe.
2012. máj. 13. 19:25
 18/22 A kérdező kommentje:

"Válaszként csak a Szózatból idéznék: "Bölcsőd az, s majdan sírod is, mely ápol, s eltakar. A nagyvilágon e kívül nincsen számodra hely, áldjon, vagy verjen sors keze, itt élned, halnod kell."

Ennyit arról, hogy csak a katolikusoktól hallani. Te merevségnek nevezed, én hűségnek és kitartásnak. Ugyanarról beszélünk. "

Szózatról beszélünk, agy Isten Igéjéről, amely vezet minden hűséges keresztényt. Ugyanarról beszélünk? Nem hinném! Nem a Szózatot kaptuk lábaink lámpásának, hanem a Szentírást. (vö. 2Tim 3:15-17)

2012. máj. 14. 10:58
 19/22 anonim ***** válasza:
Te kérdeztél, én válaszoltam :) ennyi erővel idézhettem volna a Koránból, vagy bármi másból, ami nem a Biblia, mert neked az nem lesz elég... Arra próbáltam rávilágítani, hogy a nemtezi mentalitás, nem csak nálunk, hanem gyakorlatilag mindenhol ezt sulykolta az emberekbe, a vallás csak egy lapát a kupac tetején.
2012. máj. 21. 09:40
 20/22 anonim ***** válasza:
Nagy valószinűséggel azért mondogatják, mivel mást nem tudnak.Másodszor azt tartják, hogy amit megörököltek, nem szabad elhagyni.Ezt igazolja a következő kijelentésük is,...,,ami a szüleimnek jó volt, nekem is megfelel,,.Harmadszor, a nagy Kossúth Lajos kijelentette,...,,aki a nemzetiségét és a vallását megtagadja,elhegyja,az nem ember,,.Egyet azonban elfelejtenek.Ha vissza felé megyünk a történelemben, eljutunk egy olan pontra, amikor a magyarok nem is keresztények, helyesebben nem katolikusok voltak, hanem pogányok.Magyarok bejövetele a X.-ik században.Tehát az egyszerű köznép felett egy király,...,,István király,,..döntött, hogy az elkövetkezendőkben milyen vallású lesz a magyar nemzet.A Biblia szerint azonban, mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy milyen vallási életutat akar követni.Jozsué 24:15. Lukács 9:23.Akik ezzel nincsenek tisztában, valójában a szokásra és a hagyományokra támaszkodva adják apáról fiára a vallásukat, úgy, hogy nem is tudják mi fán terem az igaz vallás.Egy értelmező szótár, amely a vallásokkal foglakozik, az alábbi kijelentést teszi:...,, a vallás, az ember hitének és tiszteletének a kimutatása egy ember feletti lénnyel szemben, akit a világmindenség Teremtőjének és Legfőbb Urának ismer el,,.Vagyis tudnia kell, hogy kit szolgál, és hogyan kell ezt tennie.Egy csecsemő,ezt nem tudja, amikor a szülei választanak helyette, és ezt követően jön felnőttkorban a szüleitől,nagyszüleitől jól betanult mondóka,-,,amiben születtem,abban is akarok meghalni,,.Hát ez elég szomorú.
2012. júl. 24. 23:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!