Hívők véleményét várom. Házasság előtt összeköltözzünk?
Ugye ez a házasság a Biblia szerint: "Annakokáért elhagyja a férfiú az ő atyját és az ő anyját, és ragaszkodik feleségéhez: és lesznek egy testté."
Apját, anyját elhagyja és ragaszkodik a feleségéhez, és ketten lesznek egy test. Tehát ha már elhagyta és hozzád ragaszkodik, az már az első lépés. Ennek megpecsételése a házas ágy. (ami szerintem nem kerülhető el, ha már összeköltöztök) Nem a papírformulán múlik, hogy mikor házas a férfi és az asszony, hanem a fentebbin, hogy eldöntöttétek és megpecsételtétek.
Ajánlom elolvasásra minden házasulandónak, aki az Isten által megadott házasságról akar hallani a Tóbiás könyvét, a 7-8 fejezetet (csak a katolikus fordításban van) Nagyon tanulságos Tóbiás és Sára házassága:
A következő a menete Tóbi
1. A fiú megkéri a lány apjától a lány kezét.
2. A lány apja beleegyezik, és megírják a házassági szerződést (tehát nem az állam, az egyház, vagy bárki az engedélyező, hanem egyedül a lány apja lenne jogosult megtagadni a frigyet)
3. Vacsoráznak (mennyegző, itt szolid), előkészítik a hálót
4. A pár félre vonul a hálószobába, mindez a lányos háznál van
5. Imádkoznak, mindketten Isten előtt. Érdemes elgondolkodni ezen az imán, szerintem nagyon fontos dolgok hangzanak el, pl. hogy most milyen szándékkal vannak egymással, mindezt Isten elé tárják, és előtte ismerik el, hogy tiszta szándékból fekszenek össze.
5. szeretkeznek
Ennyi, innentől házasok.
Se pap, se állambácsi...
Szerintem ez nagyon szép! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!