Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Harc a bűn ellen, de hogyan?...

Harc a bűn ellen, de hogyan? (hívő kérdés)

Figyelt kérdés

Mit tehet az ember, ha a bűn ereje erősebbnek tűnik, mint a saját elhatározása, akarata?

Kinek mi segített ilyen helyzetben? Milyen tanácsot tudtok adni? Olyan tanácsa érdekel, aki már valóban le tudta győzni gyengeségét valamilyen bűnnel szemben, olyanról, amiről tudta, hogy bűn, mégis tette, de azután már képes volt végleg elhagyni. A végleg nem pár hónapot jelent, hanem valóban véglen-t.

2012. máj. 11. 09:31
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

"Mit tehet az ember, ha a bűn ereje erősebbnek tűnik, mint a saját elhatározása, akarata?" --> Az egyedüli megoldás Krisztus. A fentebb említett könyv pont ezzel foglalkozik. Ha elolvasod a tartalomjegyzéket, akkor találsz ott egy ilyen fejezetet: "A bűnösnek Krisztusra van szüksége" Javaslom olvasgasd azt a könyvet, nagyon szépen ki van benne fejtve a bűntől való megszabadulás.

Illetve természetesen a Bibliát is érdemes olvasni ezzel kapcsolatban. Ahogyan János apostol is írja:

"Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól." (1Ján 1,9)

Isten áldjon!

2012. máj. 11. 12:40
 12/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a könyvajánlót, el is olvasom, bár engem inkább a személyes tapasztalatok érdekelnének jelenleg.
2012. máj. 11. 12:47
 13/23 anonim ***** válasza:

Szerintem Jézus csak annyit akart, hogy ne adjuk fel Istent a világban lévő csillogó, kellemesnek tűnő dolgokért és nem azt, hogy mindent megtagadjunk, pusztítsunk el.

Gondolod, hogy azért rossz vagy, mert gonosz dolgok fordulnak meg a fejdben? Szerintem csak az a rossz, ha kívánod és bűnt követsz el, mert nem akarsz nemet mondani. A nem tudsz sem mentség, de egy fokkal jobb talán.

Most kérdés, hogy mit jelent kívánni?

Ha azt sem tudod, hogy valakinek van-e párja és megkívánod, megismerkedsz vele, akkor ha kiderül, hogy van valakije, gonosz leszel?

Vagy asexuális szeretnél lenni? Mert abban én nem tudok segíteni.

Szerintem kívánni akkor bűn, ha engedsz az érzésnek és tervezgetsz.

Csak leírtam, nem kell elfogadnod.

2012. máj. 11. 13:42
 14/23 anonim ***** válasza:

Neked is linkelek egy zenét:

http://www.youtube.com/watch?v=BwdtfuKkN3E

És ha nem sikerül imával elérned, amit szeretnél, szerintem kérd valami papnak, szerzetesnek lelki vezetőnek a segítségét.

Hidd el, nem jó dolog, ha az ember minden vágyát és érzelmét elnyomja. Amit nem lehet megszűntetni, azt vagy elnyomni lehet vagy felülbírálni. Én az utóbbit javaslom.

2012. máj. 11. 13:46
 15/23 anonim ***** válasza:

A tisztaság ajándékát kell kérned a Szentlélektől. Ha még nem volt Szentlélek-keresztséged, akkor ezt is nagyon ajánlom hogy intézd el, mert nagyon sokat segíthet. Nekem volt olyan kísértésem aminek korábban egyáltalán nem tudtam ellenállni, sőt azt se tudtam elképzelni hogy valaha majd képes leszek rá. Aztán Isten egyszerűen elvette ezt a dolgot és most már eszembe se jut. Illetve néha eszembe jut de csak mondjuk 1-2 naponta egyszer és olyankor is könnyen ellene tudok mondani.

Próbáld meg ezeket a módszereket:

- ha jön a kísértés akkor azonnal kezdj imádkozni (elég valami röpima is)

- ha jön a kísértés akkor kezd dicsőíteni Istent (ezt nem bírja elviselni a kísértő, mennie kell)

- a legkisebb bűnnek se engedj, mert aztán később nehéz lesz meghúzni a határt

- gyónj gyakran, egy vagy két hetente

- ajánlom még a Szent Benedek érmét is és a hozzá tartozó imát, ennek ördögűző hatása van

- kérd Jézus szent vérének védelmét gyakran saját magadra és arra a helyre ahol tartózkodsz

- mondd gyarkan a Szent Mihály imát

- ne hagyj időt a sátánnak vagyis oszd be úgy az idődet hogy ne legyen üresjárat amikor semmi dolgod sincs.

Ezzel az utolsóval kapcsolatban egy történet: Egyszer egy szerzetes panaszkodott az elöljárójának hogy nagyon sok kísértés éri. Ezután az elöljáró nem szólt semmit, de utasításba adta hogy mindenki minden munkával ezt a szerzetest bízza meg. Ezután egy hét múlva megint jött, kérdezte tőle az elöljáró hogy na gyötrik-e még a kísértések? Ezt válaszolta: - Ugyan már, nincs nekem arra időm! :)

2012. máj. 11. 13:46
 16/23 anonim ***** válasza:

Ima Szent Michael arkangyalhoz

Ó, mennyei seregek dicső hercege, Szent Michael arkangyal, védelmezz minket azon küzdelmekben és harcokban, melyeket a főuradalmak és hatalmak, a sötétség, e világ urai ellen, a gonosz szellemek ellen kell kiállnunk. Jöjj az ember segítségére, kit Isten halhatatlannak teremtett, saját képmására alkotott meg, és drága árért megváltott az ördög zsarnoksága alól. Vívd meg ma a szent angyalok seregével az Úr ütközetét, mint ahogy hajdanán Sátán, a gőgösök vezére és a hűtlen angyalok ellen harcoltál, kik képtelenek voltak ellenállást tanúsítani veled szemben és akik számára a Mennyben nem volt többé hely. Igen, ez az iszonyatos, ez a fertelmes vén kígyó, akit Sátánnak és Ördögnek neveznek, aki az egész világot félrevezeti, angyalaival együtt a mélységbe taszíttatott.

Mégis, lásd, ez a régi ellenség és az ember e félrevezetője, ismét öntelten felemelkedett. Átváltozott a Fény egy angyalává és a gonosz szellemek egész hadával kószál körös-körül, hogy a teljes Földkerekséget hatalmába kerítse, és Isten nevét és az ő felkentjeit róla eltörölje, hogy raboljon, gyilkoljon, romlásba taszítsa a lelkeket, kiket saját fenségének koronájául szemelt ki. Ez a gonosz kígyó piszkos áradatként árasztja a zavart értelmű, romlott szívű emberekre gonoszságának mérgét, a hazugság szellemét, az Istentelenséget és Istenkáromlást, és minden bűnt és vétket.

Légy kegyes egyházaddal, a folt nélküli Bárány menyasszonyával, kinek ellenségei megteltek túlcsorduló epével és megrészegedtek az ürömtől. Gyalázatos kezeiket rátették az Úr legszentebb kincseire. Magán a megszentelt helyen, ahol Péter apostol élt, még ott is felütötte az Istentelenség utálatra méltó trónját azzal a kárhozatos tervvel, hogy a pásztorokat becsapja és a nyájat tévútra vezesse.

Erre, ó legyőzhetetlen herceg, siess Isten népe segítségére a kitaszított szellemek rohama ellen és adj győzelmet nekünk. Hiszen a Szent Egyház védelmezőként és patrónusként tisztel. Benned diadalunk, mint védelmezőnkben a sötétség gonosz hatalmai ellen. Isten rád bízta a lelkeket, hogy az örök üdvösségbe vezesd őket. Ó, kérd mégis a Világmindenség Istenét, hogy a Sátánt végleg legyőzve helyezze lábaid alá, hogy többé ne tarthassa rabszolgaságban az embereket, és ne árthasson az Egyháznak. Vidd Te a Legnagyobb színe elé imáink azért, hogy Isten irgalmában részesüljünk. Kerítsd hatalmadba az Ördögöt, a vén kígyót és megkötözve taszítsd őt vissza a mélységbe, hogy ne vezesse többé félre a népeket.

V: Lássátok, itt az Úr keresztje; meneküljetek, ti ellenséges hatalmak!

R: Győzött Júda törzsének oroszlánja, Dávid sarja.

V: Teljesedjék be ó Uram, a Te kegyelmed felettünk.

R: Ahogy mi bízunk Tebenned.

V: Ó Uram, hallgasd meg imám.

R: És engedd könyörgésem eljutni Hozzád.

V: Az Úr legyen veletek.

R: És a te lelkeddel.

Oremus

Ó Istenünk, és atyja a mi Urunk Jézus Krisztusnak, a Te szent neved hívjuk segítségül, és alázatosan könyörgünk jóságodért Mária közbenjárásán keresztül, az áldott Michael arkangyalnak, az áldott Józsefnek, aki hitvese a szent Szűznek, az áldott Péter és Pál apostolnak és minden Szenteknek, akik segítségünkre vannak a Sátán ellen és a tisztátalan szellemek ellen, akik kószálnak szerte a világban, hogy megsebesítsék az emberiséget és lelkeket semmisítsenek meg. Kérjük ezt a mi Urunk Krisztuson keresztül. Ámen.

2012. máj. 11. 14:53
 17/23 anonim ***** válasza:
Sajnos én sem tudok:)
2012. máj. 11. 14:55
 18/23 anonim ***** válasza:

Nem egyszerű a téma, szerintem könyveket lehetne írni róla; sőt, bizonyára már írtak is. :)

Úgyhogy inkább csak néhány alapot írok, receptet nem tudok:

1. Nincs szabály arra, hogyan lehet ellenállni vagy megszabadulni, legalábbis nálam nem volt. Volt olyan bűn, amitől nagyon könnyen megszabadultam, nem is igazán kellett ellenállni. Volt, amitől nehezebben, azaz keményen megküszködtem vele. Volt, amiben megálltam, de volt, amiben később elbuktam egyszer vagy többször. És van, amivel most is küzdök, sőt, olyan is, amivel már nem is küzdök, csak valahol a lelkem mélyén várom az Úr szabadítását... Azt hiszem, talán ez a legjobb, legbiztosabb.

2. Ami segített: a., Ellenállás: megvallás formájában, vagy segítségül hívni Jézust (helyzettől függően gondolatban, halkan vagy akár hangosan is...) b., Ima egyedül vagy közösségben. c., Teljes "összetörés", amikor hosszú és kemény harcok után feladtam; tudtam, hogy képtelen vagyok győzni. És akkor Isten "egy csettintéssel" megváltoztatta a helyzetet. [Lehet, hogy erre várt, nem is egyszer. ;)]

d., Vannak területek, amelyeken egyszerűen azt érzem, hogy Isten megőriz. Nem tudom megmagyarázni, csak tippem van; pl. az egyik: Régebben meghoztam egy kőkemény döntést, ezt többször ki is mondtam különböző alkalmakkor; az évek során már nem egyszer szándékoztam felrúgni az egészet, de valahogy ez mégsem történt meg soha. Olyan, mintha Isten nem engedné, hogy fejjel menjek a falnak; persze azért az is hozzá tartozik a dologhoz, hogy azt még nem próbáltam ki, hogy nagyon intenzíven erőltessem azt az ütközést...

Hát, nem tudom, ez így mennyire lett érthető, de nem tudom jobban megfogalmazni, elnézést.

Csak azt tudom mondani, hogy 1. Bízz az Úrban, keresd Őt; 2. Figyelj a Szent Szellem vezetésére; 3. Ha lepadlózol, ne add fel; de ha feladod, lehet, hogy pont úgy lesz jó. :)

Sok sikert! :)

2012. máj. 11. 18:22
 19/23 anonim ***** válasza:
2012. máj. 11. 21:19
 20/23 Pietrosol ***** válasza:
0%

Tudatos cselekedetnek tartod azt,amikor vágyakozol olyan valaki után,aki bármilyen okból nem lehet a tied?Ráadásul utána még hosszas önmarcangolásba fogsz,hogy ez legyőz téged!

Ez nem más,mint az egós ösztönlény megjelenése,ami addig fog uralkodni rajtad,míg nem teremtesz egyensúlyt az egós elméd és a tudatos éned között.

Azért nem érzed jól magad ezektől a gondolatoktól,mert nem a tudatod szüli őket,hanem az egód.

Az önuralom a tudat működésének a legfelsőbb szintje!

Amikor a tudatos működésedet dominánssá tudod tenni,képes vagy megfigyelni a gondolataidat,érzéseidet.Ezzel együtt,logikusan,már nem ezek irányítják cselekedeteidet!A kvantumfizika ezt úgy magyarázza,hogy a jelenségeket a megfigyelő személye képes befolyásolni!

Ha bővebben érdekel olvasd el Aryeh Kaplan Zsidó Meditáció című könyvét!Sok meditációs tan létezik,de szerintem ez a legkönnyebb.

2012. máj. 13. 16:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!