A rózsafüzért fel lehet/kell szenteltetni pappal?
Gondolom amikor írod, hogy hiszel arra célzol, hogy biblia hit igaz?
Csak azért kérdezem, mert a bibliai hit minden esetben azért bibliai hit, mert Isten igéjén alapul.
Így viszont van egy logikai bukfenc, hiszen rózsafüzér sehol nem található a bibliában, de egyébként sem lehet egy tárgyban hinni. Tárgyban hinni, annak természetfeletti jelentőséget tulajdonítani éppen a biblia szerint bálványimádás, nem hit. Nevetséges gondolat lenne, hogy elődeink, a hit apostolai, Jézus, Pál, Péter és a többi tanítvány úgy cselekedtek volna csodákat, gyógyulásokat, halottak feltámasztása stb, hogy füzéreket morzsolgattak.
Sokkal inkább hitből éltek és ez a hit manifesztálódott csodákban és jelent meg a látható világban.
Bibliát olvastak, imádkoztak, valóságos, élő közösségük volt a mindenhatóval.
Tehát a hit minden esetben Isten igéjén kell alapuljon. Ha ilyen hitet akarsz, akkor ne füzérezzél, hanem higyj az Úr Jézus Krisztusban és üdvözülsz.
Előzőnek:
Hol kérdezte a kérdező a Rózsafüzér teológiáját? Vagy csak itt mersz téríteni, névtelenség mögé bújva?
A kérdezőnek:
Nem tudom, hogy mi a hivatalos álláspont, de szokás a Rózsafüzért felszenteltetni.
Mikor legutóbb vettem egyet, magammal vittem egy hétköznapi misére, és megkértem a plébánost, hogy szentelje fel nekem. Ami annyi volt, hogy a mise után megálltunk a bejárat melletti szenteltvíz-tartónál, meghintette a füzért, és néhány imát mondtunk felette. Kb ennyi volt.
Bocs, a bevezető offért, de kissé idegesíttenek a hittérítők!
Kedves R.B.László:
Bizonyára feltűnt, hogy a gyakorikérdések fóruma nagyjából anonim. Ismered a szó jelentését igaz?
Rólad sem gondolnám, hogy mondjuk az R.B ribancot jelent, mert nem tudom a neved kitalálni ezekből a kezdőbetűkből, beláthatod :)
"Hol kérdezte a kérdező a Rózsafüzér teológiáját? Vagy csak itt mersz téríteni, névtelenség mögé bújva?"
Ha valami bölcsességet akartál ezzel mondani nem sikerült. Ha olyan nagy jelentőségünek tartod magad, mint amekkora mellényt felvettél, akkor ne csapkodd a szelet, hanem kezd el bibliai alapon cáfolni bármelyik mondatom. Ha ezt nem teszed, akkor ne pöffeszkedj és add ki magad valami nagynak, holott semmi cáfolatot semmire nem adtál. Nyílván tele vagy bibliai idézetekkel, bölcs gondolatokkal és alig várom, hogy olvassak tőled mást is, mint ismeretlenül ócsárolsz. Mi alapon jelented ki, hogy amit írtam, nem úgy van. Kezd el megcáfolni és én hallgatok :D
Előre közlöm, hogy a bibiában semmi ehhez hasonlót nem fogsz találni, mégha a guta megütne akkor sem :D
Teljesen igaza van az 1.válaszolónak.
És noha nem látok bele a gondolataiba, de megkockáztatom azt hinni, hogy nem a hittérítés volt a célja (vagyis nem az, aminek R.B.László vélni akarta), hanem sokkal inkább az, hogy rámutasson, mennyire felesleges, - sőt a Biblia szemszögéből nézve - bálványimádás bármiféle kézzel csinált eszköz szerepében, vagy erejében hinni.
Maga a rózsafüzér Máriához és nem Istenhez kötődik. Pedig Jézus sohasem tanított olyat, hogy Istenen kívül másban is higyjünk, rajta kívül bárki máshoz is kéréssel folyamodjunk - NEM! A Biblia egyáltalán sem ad semmiféle szelemi hatalmat, nagyságo, tisztességet Máriának, és a Zsidó-levél név szerint nevezi az egyetlen közbenjárót (meg is indokolva, hogy miért az).
És ez az egy név: Jézus.
Jézus az egyetlen közbenjáród nekem is, és neked is.
Szabadna felhívnom a figyelmet az Ésaiás 42/8-ra?
Ebben Isten azt mondja, hogy senkivel, egyetlenegy teremtett lényével sem fogja megosztani a dicsőségét.
Cseppetsem kedves Névtelen válaszoló:
És azt hol írja a Biblia, hogy az interneten kell magadat ráerőszakolnod mindenkire? A lényeg az INTERNETen, és az ERŐSZAKon van!
Eléggé gyakori kommentelő vagyok itt, a Vallás rovatban. De nem tudsz olyan kommentet mutatni, ahol R. B. László mások hitét fikázná! Olyan sokszor volt, hogy a katolikus egyház vedelmére keltem, vagy ahol szimplán Isten védelme volt a célom. És kérdeztem is már más vallásúakat a hittételeikről, mert nem igazán értek hozzá. De Te honnan veszed a bátorságot, hogy mások hitébe belepofátlankodj? Ha úgy érzed, hogy ezt jogosan teszed, akkor jobb lenne, ha Te csinálnád azt, amit másoknak ajánlgatsz: olvasd el a Bibliát! Lehet, hogy rossz Bibliát olvastam. Nem is az volt az egyetlen könyv, amit életemben a kezembe vettem. Nem ismerem szóról szóra, sõt! Ha azt mondod, hogy Mt6,10-15, akkor azt meg kell néznem. Elismerem, nekem nincs akkora Bibliaismeretem, mint neked! De a Biblia értésem messze túlszárnyalja a tiédet!
Ezt bizonyítja az a tény is, hogy jeles tanúbizonyságát adtad válaszoddal, szövegértési korlátozottságodnak! Erről bárki meggyőződhet, aki elolvassa a válaszadó keret alatti szöveget. Pedig ott nincs olyan szó, aminek több jelentést lehetne találni. Vagy hogyan máshogy lehetne még értelmezni, hogy: ne offolj, vagy ne kezdjél vitákat?
Ha azt hiszed, hogy az R. B. László név a Kovatsh János névre utal, akkor, (de CSAK akkor!) megértem, hogy miért tartod jogosnak a tényt, hogy én ilyen nikknevek mögül merem elmondani azt, ami válasz a kérdésre, nem pedig téríttés!
És még valami, NévtelePróféta barátom: tudod Te, egyáltalán, hogy miről beszélsz? Hány Rózsafüzért mondtál el ezidáig, hogy ennyire biztosan nyilatkozol róla? Mert elárulhatom neked, hogy mondtam már párat. És állíthatom, hogy kevés ima van, amivel közelebb érzem magam Krisztushoz. Teljes lelkemből mondhatom, hogy kevés dolog vezet jobban Krisztus szenvedésének és szeretetének megéléséhez, mint a Fájdalmas Olvasó! Kevés olyan van, ami jobban Istenhez vezetne, mint végigvinni bármely olvasót! Te sajnálsz, amiért nem a Te utadat járom. De Én Téged csak két dolog miatt tudlak sajnálni: 1.azért, mert olyan dolgokról kell beszélned kitudja honnan szalajtott emberek parancsára, amiről fogalmad sincs, és nem is lehet, mivel nem próbáltad. 2.azért, mert pocsék lehet itt a földön szenvedned az emberek megvetésétől, amit magadnak vívtál ki intoleranciáddal, és utána a másvilágon tovább szenvedni az örökkévalóságig, amit ugyancsak magadnak vívtál ki Jézusnál, tanításainak ilyen durva kifacsarása miatt.
Gondolkodtam rajta, hogy válaszoljak-e az 1.válaszoló szimpatizánsainak, de rákényszerülök, hogy válaszoljak.
Először is egy kérdésem lenne hozzátok: miért beszéltek olyan dolgokról, amikről fogalmatok sincs?
Ugyanis válaszaitokkal megmutattátok, hogy szépen betanultatok egy szöveget, de azt nem ti találtátok ki, hanem ti csak mondjátok! Könnyen bizonyíthatjátok, hogy nincs igazam, csak mutassatok 1 (azaz egy!) katolikust, aki azt mondja, hogy a Rózsafüzér (mint tárgy!) által lehet üdvözülni! Viszont a Rózsafüzér imában nyújtott erejéről korábban már nyilatkoztam.
R.B.László:
Ha megkérhetlek téged akkor légyszíves ne ordibálj. Az internetes csevegés világában ugyanis a nagybetűvel írás kiabálást jelent, nekem ezt általános iskola 5.-ben tanították informatikán, nem én találtam ki. Le lehet írni a véleményed máshogy is. Nem kötekedésnek szántam, csupán felvilágosításnak. Minden jót!
Netikett:
"Ne írj csupa nagybetűvel, mert az kiabálásnak számít, használj kis- és nagybetűket is!"
"Ne sértsd meg más vallási és hazájához fűződő érzelmeit!"
"Ne írj a chatre vagy a fórumba nem illő dolgokat!"
"Ne káromkodj, ne írj trágárul!"
Szerintem nem László az aki megszegte az internethasználat szabályait.
Bocs az offért, de az igazságérzetem nem hagyhatta szó nélkül a kommentedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!