Szia!
Az adventisták nem használnak rózsafüzért, sem semmilyen segédeszközt az imádsághoz. Nincsenek előre megírt és betanult imádságaik sem, hanem saját szavaikkal mondják el Istennek mindazt, ami a szívükben van.
Üdv. Péter
"sem semmilyen segédeszközt az imádsághoz"
Bibliát se használnak?
"sem semmilyen segédeszközt az imádsághoz"
Szemüveget se?
Megelőzvén a többi hasonló kérdést: imádságra keresztények közül CSAK katolikusok használnak rózsafüzért. (Még az ortodoxok sem!)
Mindenféle neopogány, ezoterikus beütésű, new age-szagú "egyházkák" szeretnek átvenni mindenhonnan mindenfélét, ezért sokan valamilyen imákhoz használnak rózsafüzért (is); pl. mai esszénusok.
Divathóbortból a nyakukban pedig az elmúlt években sokféle körben hordták, nem gondolnám, hogy imára használták túl sokan közülük...
Sziasztok!
Kedves 9.37-38-as hozzászóló. Bármilyen furcsának is hangzik számodra, ahhoz, hogy imádkozzam nem kell kezembe venni a Bibliát, és szemüveget sem kell felvennem.
Fordítva viszont igaz: a Bibliaolvasás előtt szoktam imádkozni, és ha szükség lesz rá, akkor szemüveget is fel fogok venni...
Üdv. Péter
Sziasztok!
Azért mert valaki felolvas egy imát, akár szemüvegben akár szemüveg nélkül sokkal inkább dicséret jár mint ítélkezés. Ugyanakkor ne keverjük össze: az, hogy valaki imádkozik, vagy felolvas egy imát nem ugyanaz.
Imádság által személyes érintkezésbe léphet, beszélgethet az ember azzal az Istennel, aki a bűneset óta "hozzáférhetetlen világosságban lakozik" számára.
Üdv. Péter
Kedves Kérdező!
Ahogy már fentebb is elhangzott az adventisták nem használnak rózsafűzért, ezt én magam is megerősítem, ugyanis adventista felekezetbe járok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!