Szerintetek milyen a Pokol és milyen a Mennyország valójában?
A Mennyország az valóban olyan, hogy nincs ott más, csak fény, fehér ruhás, hárfás angyalok és csak jónak lehet lenni meg ilyenek? A Pokol pedig valójában csak vér és fájdalom, örök tűz és gyötrelem? Vagy a Mennyországban is van például kaland meg rockzene? Tudom, bután hangzik, de mégis érdekelne. Lehet, hogy a Poklot örök gyötrelemnek leírva csak ijesztgetik az embereket és valójában jó, mint ahogy máshol leírják, hogy buli buli hátán és ivás? Vagy csak örök halál? Kicsit kusza lett, de remélem értitek. Ti mit gondoltok?
L/12
Sajnos nincs túl sok információnk se a mennyről se a pokolról. Szóval Istent ezt a képzeletedre bízza.
Abban azért szerintem biztos lehetsz, hogy nem azért adott az Isten zenei érzéket és kalandvágyat az embernek, hogy aztán csak operát hallgasson a mennyben egy oltár előtt térdelve örökkön örökké. Az kissé unalmas lenne.
Szerintem lesznek majd feladataink, munkánk, fogunk majd tanulni. Lehet űrutazók leszünk és megismerünk majd más teremtett lényeket. Talán hírhordozók leszünk majd mint az angyalok. Vagy lesznek saját teremtményeink, és kis istenekké leszünk.
A pokol viszont nem lesz jó hely. Hogy örökké fog-e létezni azt nem tudom. Véleményem szerint Isten visszaveszi majd a lelkét a pokolból és az megszűnik létezni és benne minden élő is. De a pokolban is hirdettetik az ige... tehát lesz második esély... de nem mindenki fog élni vele.
Hogy halál után, mi lesz tudni senki sem tudja, hisz közülünk senki nem járt ott, aki meg igen nem számolt be róla. Csak azért mert egy Könyv vagy film mondja még nem lesz igaz még ha állítólag Isten írta vagy Ihlette.
A halál olyan mint egy ismeretlen szoba ahová semmit nem vihetsz magaddal és ha bemész többé nem jöhetsz ki. És csak akkor tudod meg mi van ott ha átléped a küszöböt.
A Pokol és a Mennyország az (ön-)tudat két szélsőséges állapota. Életünk folyamán folyton e kettő közt ingadozunk és kapunk mindkettőből elég kóstolót.
Az ember rendeltetése a tudat tökéletes állapota, amit a vallások mennyországnak neveznek tehát nem egy földrajzi hely ahol “csak fény, fehér ruhás, hárfás angyalok és csak jónak lehet lenni meg ilyenek”.
A poklot tudatlanságában az ember teremti magának, és csak addig tart míg jobb belátásra nem jut.
A tudatnak mind e két szélsőséges állapota csak a jelen életben érhető el. A lényeges különbség e kettő között az hogy míg a pokol az ember tévedéseinek következménye, a mennyország a rendeltetése.
Szia!
A Mennybe János apostol bepillantást nyert látomás formájában, a Jelenések könyve 4-5. fejezetében olvashatsz erről. Olyan értelemben vett pokol pedig nem létezik, ami a köztudatban elterjedt. A "seol" pontos jelentése: sír, sírgödör. Minden ember, aki meghalt, öntudatlan állapotban nyugszik. Ebből az állapotból lesz feltámadás,(Dán 12,13) de az már Jézus Krisztus második eljövetelébel lesz kapcsolatba. A Biblia szerint Isten örök életet fog majd adni azoknak, akiket Krisztus megváltott, akik pedig visszautasították a kegyelmet, megsemmisülnek. Nincs tehát örök gyötrelem.
Na elmondom én Neked a tutit :) Pokol és menyország, mint létező dolog azonnal felejtd el. NINCS.
Vannak bizonyos kérdések, amire nincs bizonyított válasz. Ilyen, hogy mi van a halál után. A elméd nagyon szomjazik a válaszra, de ezt fizikailag nem tudod bizonyítani. Ezért születtek mesék, ötletek arról, hogy mi lehet a halál után. Valljuk be, ez csak mese, amiben max hihetsz. Csak sajnos néhány vallásnál (kereszténység) már csak a pénzről szól az egész, kihasználva az emberek hitét. :(
Viszont ha majd nagyobb leszel, olvasol, gondolkozol és NEM vakon hiszel (pokol, mennyország.. blődség), akkor kialakul egy elképzelésed az életről. Te ebben fogsz hinni, és ha találsz nagyon hasonló vallást, akkor egy közöséghez is tartozhatsz, ha úgy gondolod.
Lényeg, hogy nem tudjuk, hogy mi lesz utána. Lövésünk sincs :) Minden elképzelés, csak MESE. Lényeg csak az, hogy Te hogyan látod ezt. Ha semmi nem lesz utána,azt úgysem fogod érzékelni.
szvsz, szerintem csak másik tudatállapotba kerülsz, mintha egy másik álmot álmodnál, nem ezt most :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!