Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Torrentezni bűn a kereszténysé...

Torrentezni bűn a kereszténységben?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 30. 14:57
1 2 3 4
 31/40 gepzene ***** válasza:
Célszerűbb lenne fellépésekből finanszírozni a produkciót, mint lemezeladásból. Van persze az az ingyenes fellépés, ahol helyben eladott totemek többet hoznak egy sztárgázsinál... Teljesen igaz egyébként, hogy kénytelenek vagyunk (ki-ki lelkiismerete szerint) tiszteletben tartani az alkotásban és előadásban részt vevők szándékát. Akkor is, ha ők nem szánják közkincsnek azt, ami a vagyon előtti időkben evidenciaként szabad holmi volt. Ebből mára csak annyi maradt, hogy nem is remél pénzt érte az alkotó. A szegényebbektől rendszerint hiába is remélne. Ők majd youtube-on nyomogathatják a play gombot a rozsdás pécé előtt ülve, ha irtózni kívánnak az "azért is hallgatlak bármikor ezerrel" bűnétől. Ez a kis törvénysértés fontos része az üzleti modellnek, pedig lehetne tök ugyanezt csinálni a hallgatóság nagy hányadának kriminalizálása nélkül is. Csak az lehet nem hoz annyit.
2012. máj. 7. 02:37
 32/40 anonim ***** válasza:

@Berta

Szeretjük ellocsogni az időt:)

Én csak azért vagyok bajba a zene vásárlással, mert nagyon sok fajta zenét és előadót szeretek.

Olyan album pedig alig van, amin mindegyik szám tetszene. Szerintem nagyon jó ötlet például, hogy számokat lehet megvásárolni albumtól függetlenül (külön-külön).

Sajnos nem nagyon van olyan együttes, akikért annyira fanatikusan rajonganék, hogy mindenüket megvegyem. De igyekszem a jövőben majd több pénzt szórni ebbe (főleg a tehetséges, de nem nagyon ismert emberek termékébe).

Abban viszont már most biztosítalak, hogy koncertre nem fogok bemászni a kerítésen xD Nem szokásom:) (ma is fizettem jó zenéért).

Bocsánat a kicsit hülye fogalmazásért:)

Természetesen nézegettem azokat a számokat, amiket linkeltél:)

Még nem jutottam a végére a listának.

Nagyon szeretem a zene ízlésed, de gondoltam nem "dicsérlek" agyon az összes kommentemben, nehogy zavarban legyél.:P És amúgy sem a zene miatt vagy szimpatikus.

Az érdekes az, hogy most is egy olyan számot hallgatok amit te küldtél, és valaohgy utána nincs kedvem hallgatni, amiket én szoktam.

Most pl. ez szól.

http://www.youtube.com/watch?v=v-fozo2vGGM

És nehezemre esik az egyik kedvencem utána:

http://www.youtube.com/watch?v=GEHyfEhUAaY

További szép napot neked;)

U.i csak a te kedvedért leírom, hogy a héten semmi fekete nem volt rajtam. És a valóságban nem vagyok olyan sötét. Nem csak sötétség van a fejemben, hanem világosság is:)

A "fekete imádatom" miatt meg nem kell aggódni, nem egyik napról a másikra jött. Évek alatt alakult és telejsedett ki. Rengeteg ilyen kép van a gépemen, bár nem hiszem, hogy érdekel:)

Végezetül:

Mostanában már nem nagyon hallgatom ezt a számot, de szeretem. Sötétben jó hallgatni főleg gyertya mellett.

http://www.youtube.com/watch?v=AEmvt0oNPV8

Megint túl sokat locsogtam:)

GBU:)

2012. máj. 7. 18:28
 33/40 anonim ***** válasza:

@ Locsika:

Megpróbálok rövid lenni, de azért megismétlem, amit az elején írtam: ha valós pénzügyi akadályok vannak, akkor szerintem nem gáz a letöltögetés.

Meg akkor sem, ha egy-egy albumról csak néhány szám tetszik; de ez csak az én véleményem, nincs kőbe vésve.

Én is töltögettem le, amikor anyagilag nagyon csehül álltam; de amikor helyrerázódtam, akkor több CD-t is megvettem utólag. Viszont egy-két dal miatt én sem veszek meg egy egész albumot, és egy kis lelkiismeret-furdalással ugyan, de töltögetek...

Szóval nehogy miattam kárhoztatva érezd magad, vagy túlköltekezz; mindenkinek tudnia kell, hogy mit engedhet meg magának. Én csak az olyasmit nem tudom elfogadni, amikor egy csomó - szerintem - felesleges vagy luxusdologra van pénz (pl. a "napi betevő hamburgerre és kólára" vagy utazgatásokra stb.), de a zenére meg sajnál költeni valaki.

A kerítésen bemászás nem tudom, mennyire divat, mi egyszer régen haverokkal be akartunk, csak túl sok volt a rendőr... :P

Persze akkor még nem voltam hívő.

Nem úgy gondoltam, hogy mindig dicsérgetni kellene, csak valahogy az utóbbi időben nem reagáltál vissza minden kérdésnél; ellenben tényleg láttam ezeket a feketés dolgaidat, és kicsit féltettelek, bocsi az "anyáskodásért".

Ha pedig nincs kedved hallgatni a szokásos zenéket, az nem véletlen, hát ne "erőszakold meg magad". :)

Én ennek nagyon örülök, meg az egyéb "világosodásnak" is; és remélem, hogy előbb-utóbb teljesen leszoksz ezekről a depis izékről. :)

GBU

2012. máj. 10. 22:56
 34/40 anonim ***** válasza:

Köszi:)

No hát, mik derülnek ki... Milyen kis vagány volt ez a megboldogult ateista Berta:)

Nem tudom miért, de ez jutott eszembe:

[link]

Ha nem is lenne lelkiismeretfurdalásom, már csak azért zavarna a mászás, mert feltalálták a kamerát.

Ne haragudj, hogy nem mindig válaszoltam. Sajnos nem tudom, hogy melyik kommentre gondolsz. Ha esetleg egy kérdésre nem válaszoltam vagy olyan dologra, amire illet volna, azért történt, mert nem vettem észre vagy nem tudtam rá mit írni. Az utóbbinak nagyon kicsi az esélye.

A depiről annyit, hogy mindent éreztem már, csak reménytelenséget nem.

Továbi áldott szép napot kívánok:)

2012. máj. 11. 11:18
 35/40 anonim ***** válasza:
0%

Hehehe... BW nem "kis" vagány volt; de inkább nem részletezem, mert lehet, hogy annyi lenne a renomémnak. ;)

Na, jó, csak egyetlen példa: Igazából engem is a kamerák tartanak vissza némely dolgoktól még most is... Mutatok egy kérdést, szerintem tetszeni fog neked; azt meg már úgyis sokan tudják rólam itt is, hogy "nyelvi zelóta" vagyok:

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__helyesiras__256250..

És sajnálom, hogy befulladt a "nagy terv", pedig jó buli lett volna... :(((

Ööö, izé, nem pesti vagy véletlenül? :)))

Az is vicces, hogy én is szoktam ezt a kifejezést használni, hogy "megboldogult ateista koromban". :D

Köszönöm a linket, lementettem a verset. Lehet, hogy egyszer még jól fog jönni. Nem csodálnám. :)

Nem haragszom, csak aggódtam. Volt egy kérdés kb. két hete, ahol az első zenére még reagáltál egy derűs hajnali órán :), de utána a sok szépségre már nem; de főleg egy másikra gondoltam, ahol két linket másoltam be depi és hasonló témában. [Most le sem merem írni, pláne újra bemásolni a linkeket; mert tegnap 24 órára letiltottak spamelés miatt, pedig csak 3 vagy 4 kérdéshez raktam be ugyanazokat... És hamarabb feloldották a tiltást, de a segítő szándékú válaszaimat letörölték. :((( ]

De láttalak azóta más kérdésnél is, ahol megtalálható ugyanaz, úgyhogy remélem, megnézted. :)

Isten áldjon és vezessen utadon. :)

2012. máj. 15. 22:01
 36/40 anonim ***** válasza:
Bűn és kész. A lopás bűn és ennyi.
2012. máj. 16. 20:33
 37/40 anonim ***** válasza:

Na hát Berta, hogy mik nem derülnek ki xD

Jobb ha meghúzom magam a helyesírás miatt és elmegyek basszistának:P

Vagy az nem mentség a bűnömre?

Mostanában elég sok hibát szoktam elvéteni, főleg ha zenét hallgatok. Általában a zöngés, zöngétlen mássalhangzókat cserélem meg. Van amikor kihagyok betűket, vagy lemaradnak ragok, toldalékok, képzők. A legjobb eddig az volt, amikor csak úgy tagadtam, amit írni akartam egy nem szóval. Vagy az sem rossz, amikor totál ellent mondok magamnak egy mondatban. De ilyen szerencsére csak ritkán van és igyekszem javítani.

Előre is bocsi, ha ez nagyon zavar xD

Lehet mostantól mindig egy kamera lesz a táskámban, hátha szükség lesz rá:)

Én csak akkor javítok ki valakit, ha bunkó vagy tényleg olvashatatlan teljesen, amit beszél.

"Ööö, izé, nem pesti vagy véletlenül? :))) "

De pesti vagyok. Hogy úgy pesti vagy budai az meg titok. Derítsd ki:P

Miért kérdezed?

Van egy tippem. Gondolom te nem vagy pesti és piros tollokat akarsz importálni nekem, mert én lettem a kiválasztott a "nagy terv" megvalósításához xDD

Éljen a Magyar Helyesírástroll Mozgalom !!! Yeah!

Ingyenes a csalakozás?:) Kiderült már, hogy legális lenne-e ez a szekta?:)

Vagy több támogatóra van szükség, akik megveszik a felszerelést. Ez alatt mindenféle ilyen kamerasemlegesítő eszközre, csuhákra meg ilyesmikre kell gondolni.

Egy jó marketing tervet kellene még kidolgozni néhány helyesírási szótár értékesítéséhez.

Tartalmilag lehetne benne általunk összegyűjtött hibák "kicikizése". De horror könyvként is kiadhatjuk xD Valahogy ma nem vagyok túl kreatív, ezért nevet most nem tudnék adni neki. (majdnem tudnákot írtam) xD

Legyen: A országos nagy hejesirás kőnnyv

"Volt egy kérdés kb. két hete, ahol az első zenére még reagáltál egy derűs hajnali órán :)"

Ha arra gondolsz, ahová a suicidos videót küldtem egy marha jó zenére válaszul, amit linkeltél, annak a zenének tényleg nagyon örültem. És most is:)

MercyMe – I Can Only Imagine http://www.youtube.com/watch?v=0xwzItqYmII

Őszintén a többit még nem hallgattam végig, amit ott linkeltél utána, de tervben van a hallgatása...

Köszönöm!!!

GBU:)

2012. máj. 16. 22:33
 38/40 anonim ***** válasza:

Vicces: két perccel a válaszod után küldtem el az enyémet neked egy másik kérdésnél, szóval egyszerre írtunk egymásnak. :)

Pszt, el ne mondd ám senkinek az akciótervet. :)

És igen, ezért kérdeztem, hogy pesti vagy-e, mert akkor lehet, hogy mégis összejöhetne a buli. ;)

Ha gondolod, jelentkezz be ott, hátha felébrednek a többiek is. :)

Nem derült ki a pontos jogi helyzet; a rendőr srác visszaírt azóta, csak már úgy gondoltam, hogy nagyon kihűlt a lelkesedés, felesleges beírnom, hogy ő sem teljesen biztos a helyzet megítélésében...

Amúgy én is csak akkor szoktam grammar police-t játszani, ha valaki bunkózik is, vagy ilyesmi. Úgy natúrban nem oltogatok senkit. Te meg ne aggódj, mert jó a helyesírásod. :)

A szótáras poén tetszik, a címe különösen. :D

Igen, arra a kérdésre gondoltam; és az a zene, amit linkeltél tényleg nagyon szép, a szövege is, bár szomorú; és tényleg bőgtem rajta.

Majd hallgasd meg a többit is, aztán nyilatkozz, hogy tetszettek. :)

[Jobb lenne ott szerintem; amúgy is már ezt a kérdést is szétoffoltuk... :( ]

Jó éjt. :)

2012. máj. 16. 22:49
 39/40 anonim válasza:

Én nem tartom bűnnek.

Keresztény vagyok, hívő.

Szerintem teljesen más az, hogy ellopsz valamit a boltból, ezzel kárt okozol másoknak, másoktól lopsz, ezek a cselekedetek számítanak bűnnek, lopásnak.

Az, hogy nem tudod megengedni magadnak hogy tízezreket költs különböző zenékre, filmekre, stb., nem jelenti azt hogy tolvaj vagy.

Az én véleményem szerint nem okozok ezzel kárt senkinek, ugyanúgy lopásnak számíthatnának a mai árai ezen lemezeknek.

2013. máj. 27. 12:42
 40/40 anonim ***** válasza:
100%

Üdv

Másodika óta furdalni kezdett a dolog, hogy vajon bűn-e a letöltése/másolása a zeneszámoknak/filmeknek (pedig pár éve letudtam magamban, hogy talán mégse bűn)... Isten ma kijelentette számomra ezzel kapcsolatban az igazságot.

Az már másodikán kiveséztem egy másik kérdés alatt, hogy miért nem lopás a másolás/letöltés, de tegnap olvastam itt Gepzenétől, hogy „törvénybe ütköző azt másolni, amit a szerző nem enged másolni, és add meg a császárnak, ami a császáré”.

És ez nem hagyott nyugodni, mert oké, hogy tényleg nem lopás a másolás, ebben a vonatkozásban nem bűn, de mégis megsértem az alkotó szándékát azzal, ha azt teszem az alkotásával, amit ő nem akar és amit nem engedélyezett, azaz lemásolom és ingyen hozzájutok ahelyett, hogy fizetnék érte, és HONORÁLNÁM a munkáját. MEGTISZTELNÉM. És végső soron ez ütött szöget a fejemben és eszembe jutott Péter Apostol parancsa, hogy „mindenkit tiszteljetek”. A Róma 13:7-ben pedig az szerepel, hogy adjátok meg mindenkinek amivel tartoztok, akinek az adóval az adót, akinek a vámmal a vámot, akinek félelemmel a félelmet, akinek tisztességgel a tisztességet. Folytatja pedig a 8. vers: „Senkinek semmivel ne tartozzatok, hanem csak azzal, hogy egymást szeressétek; mert a ki szereti a felebarátját, a törvényt betöltötte.”

De ha te tiszteletlen vagy azzal, akinek szándékát és akaratát nem tartod tiszteletben, akkor VÉTKEZEL. Akkor szeretetlen vagy, nem szereted a felebarátodat, aki sokat dolgozott, hogy abból profitáljon, és téged ez hidegen hagy...akkor ez bűn. Mert a Törvény második nagy parancsolata és betöltése ez: Szeresd felebarátodat mint magadat. Adott esetben nekünk is rosszul esne, ha a munkánkért nem kapnánk fizettséget, hanem ingyen lemásolgatva lenyúlnák egyesek a hasznot. És most teljesen mindegy, hogy az illetőnek lenne-e rá pénze, vagy hogy ingyen rendelkezésre bocsátja a Média, ahogy korábban érveltem. Az egy dolog. Az alkotó/szerző megtisztelése, honorálása, munkájának és szándékának tiszteletben tartása meg LELKIISMERETI dolog. A harmadik vétek pedig a HÁLÁTLANSÁG.

Először kételkedni kezdtem abban, hogy a tiszteletlenség bűn-e, elvégre a 10 Parancsolatban csak az Isten és szülők iránti számít bűnnek. Viszont éreztem azt, hogy a Róma 13:7-ből egyértelmű, hogy a Törvényt a szeretet/tiszteletadás tölti be...ennek hiánya vezet a bűnhöz. És ekkor olvastam a 2Timótheus 3:2. versét: „Mert lesznek az emberek magukat szeretők, pénzsóvárgók, kérkedők, kevélyek, káromkodók, szüleik iránt engedetlenek, háládatlanok, tisztátalanok,”

Hálátlan. Letöltöm a zenét ami tetszik és szarok a szerző fejére, merhogy hát ez nem lopás, és ettől ő még eladhatja a zenéjét...bárkinek, csak nem nekem, mer én nem fogok érte fizetni. Önző vagyok és hálátlan. Hibáztatom a lemezipart, az artistjust-ot, a szerzőt hogy mé' kell neki összerakni egy albumot amiből csak néhány tetszik, és mé' kéne azt nekem megvenni. Mindenki hibás csak én nem, sőt, én vagyok az áldozat, a szerző mé' nem árulja ingyen és keresi másból a betevőt!

Na EZ az a hozzáállás, ami Istennek nem tetszik. És ilyen voltam.

Szóval, a másolás/letöltés nem azért bűn, mert lopás, mivel nem az, hanem azért bűn, mert 1. Tiszteletlenség a szerzővel szemben, 2. Szeretetlenség a szerzővel szemben, 3. Hálátlanság a szerzővel szemben.

Ha nincs pénzünk megvenni a zeneszámot, filmet, játékot, akkor nézzük meg Interneten vagy a TV-ben ingyen, hallgassuk az Interneten, Rádióban, játszunk a demóval. De ne töltsük/másoljuk le. Ha pedig ezek a megoldások nem kielégítőek, nos rengeteg más kikapcsolódási lehetőség van. Ha fontos nekünk az, hogy Istennek engedelmesek legyünk, akkor ennyi áldozatot hozni igazán nem lehet nehéz.

2013. nov. 5. 11:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!