Miért kell szeretni a felebarátokat?

Ááá, ez jó, bár el nem tudom képzelni, hogy a leveli béka hagyja magát megfogni, szerintem elugrál onnan. :D
Viszont ismerek egy hölgyet, aki a csigákat szokta elpakolászni a járdáról a fűbe, ha az útjába kerülnek. Szerintem nagyon aranyos. :)
Én nem szoktam ilyesmiket tenni, csak nagyobb állatkákat mentettem már jónéhányszor (kutya, cica).
Ellenben rendszeresen legyilkolászom a lakásban a szúnyogokat, pókokat, legyeket stb., egy cseppnyi lelkiismeret-furdalás nélkül. Merthogy károsak / betegségeket terjeszthetnek / kellemetlenek.

Senki sem tökéletes. :)
Én a békát, csigát áttviszem, a darázsnak kinyitom az ablakot és kizavarom, a vaddisznót lelövöm és megeszem.

"... [Freddie Widgeon] azt kérdezte Lady Prenderbytől, szeret-e lőni. Lady Prenderby azt válaszolta, hogy mivel hiányzik belőle a kegyetlen ösztönöknek és a szadista vérszomjnak az a vegyüléke, ami egy kérges szívű, hidegvérű gyilkosnő sajátja, azt kell mondania, hogy nem."
"The fascination of shooting as a sport depends almost wholly on whether you are at the right or wrong end of the gun."
P. G. Wodehouse mindkettő.

Shalom Berta,
Mondtam, hogy senki sem tökéletes. ☻
Még Lady Prenderby sem. ☺
Ha pedig egy vadász azért lő le egy vadat, mert szeret ölni, ott rég baj van. A böllért miért nem ítélitek ugyan így el? A legtöbb vadász akit ismerek nem nyiszálná el egy csirke torkát.

Shalom. :)
Én ugyanúgy nem ítélem el a vadászokat, mint senki mást sem, bocsi. Istené az ítélet, nem embereké. Úgyhogy én legfeljebb morgok néha, vagy vitatkozom, véleményt nyilvánítok stb.
És most - csak azért is - megjegyzem, hogy persze, könnyű többszáz méter távolságból lövöldözni; egy csirkenyakazás meg véres, macerás dolog... :P
Apai nagymamám mesélte, hogy mikor még falun éltek, egyszer libát vágott; a jószág meg még tett egy kört a konyhában fej nélkül, és még bólogatott is a nyakával. :(((
[Ha jól emlékszem, nagyi nem próbálkozott többet. :D ]
A másik: 15 évvel ezelőtt egyszer stoppal jöttünk haza; a beszélgetés folyamán kiderült, hogy a kedves sofőr, aki felvett, szintén szokott vadászni. Mondta is, hogy én keresztényként most biztosan elítélem őt / rossz véleménnyel vagyok róla vagy valami ilyesmi [Hála Istennek, jó a memóriám; de azért ennyire nem, hogy pontosan emlékezzek mindenre. Pedig milyen klassz volna. :D ]
És teljesen meglepődött, amikor mondtam, hogy attól függ... Szerintem tényleg csak akkor van ezzel baj, ha magáért az ölésért csinálják, tehát kegyetlenségből.
De az is igaz, hogy én nem hiszem, hogy meg tudnék ölni egy állatot, mármint őzet, szarvast, ilyesmiket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!