Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A háromsághívők imádkoznak a...

A háromsághívők imádkoznak a Szent Szellemhez?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 27. 17:47
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

"Miért ragadunk le a háromságnál, mikor

János kategorikusan hét lélekről beszél, kik

Isten hét lelke, ki itt meg ott van, és ezt meg

azt teszi, tehát a "katolikus logika" alapján

különálló személyek.

A hét a teljesség és a tökéletesség száma a Bibliában. A hét szellemet együtt nevezzük Szent Szellemnek. A Szent Szellem az Atyával és a Fiúval együtt örök isteni személy, aki a Fiút dicsőíti. Amikor az Atya szól, akkor kiküldi a beszédét, aki Isten, és benne van az Igében a Szent Szelleme, aki végrehajtja Isten szavát. Jézus Krisztus Isten ujjának nevezte a Szent Szellemet. Neked emberi ujjaid vannak vagy csak csápjaid? Emberiek ugye?

Istennek a Szent Szelleme is isteni személy.

2012. ápr. 29. 12:38
 22/24 A kérdező kommentje:

"A hét a teljesség és a tökéletesség száma a Bibliában."

Ez benne van a Bibliában így, vagy csak következtetés?

Mert az enyémben ez is benne van: IIPét1,20. "Tudván először azt, hogy az írásban egy prófétai szó sem támad saját magyarázatból."

2012. ápr. 29. 13:28
 23/24 anonim ***** válasza:

A te idézetedben az van, hogy az Írásban, azaz a Bibliában csakugyan nincs prófétai szó saját magyarázatból. De én nem a Szentírást diktálom neked, hanem azt magyarázom éppen ahogy tudom.:-)

A Biblia a Szent Szellemet ajándéknak nevezi:

Luk 11:13 Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ad a ti mennyei Atyátok Szent Szellemet azoknak, akik tőle kérik.

Ez a személy pedig, akinek hét szelleme van, tökéletes Jakab apostol szerint:

Jak 1:17 Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, akinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka.

De legyen mégegy példa:

1Kor 2:6 Bölcsességet pedig a tökéletesek között szólunk...

Ennek az isteni bölcsességnek a háza pedig hét oszlopon áll a Példabeszédek 9,1 szerint.

Mielőtt megkérdeznéd hogy hol írja a Biblia hogy Isten bölcsessége tökéletes, közlöm előre hogy az is Isten ajándéka, azt pedig tudjuk hogy Tőle csak tökéletes adományt kapunk:

Jak 1:5 Ha pedig valakinek közületek nincsen bölcsessége, kérje Istentől, aki mindenkinek készségesen és szemrehányás nélkül adja; és megadatik neki.

Tehát a hetes szám a tökéletességgel is összekapcsolható a Bibliában.

2012. ápr. 29. 15:01
 24/24 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok szentháromsághívő, de szoktak, persze. Elég, ha az ismert "Jövel Szentlélek Úristen" kezdetű énekre utalok, latin kiadásban "Veni Spirirus Sanctus" kezdetű himnusz. Hosszasan sorolhatnám. A lényeg, hogy mind a katolikusok, mind a protestánsok imádkoznak a Szentlélekhez, különösen Szentlélek vasárnapján, de egyébként is. Ha engem kérdezel, ez nem gáz, mert az Isten lélek.
2012. ápr. 29. 22:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!