Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ebből hogy jöhetnék ki?

Ebből hogy jöhetnék ki?

Figyelt kérdés
20 éves hívő lány vagyok. Sajnos olyan dolgokat tettem, ami Istennek nem tetsző, és saját magamban sem tudom lerendezni. Nagyon fáj, tudom h Isten megbocsát, én magamnak képtelen vagyok, és a felejtésre, megbocsátásra is. Valaki esetleg beszélgetne velem?
2012. ápr. 23. 20:02
 1/10 anonim ***** válasza:
84%
Mit tettél?
2012. ápr. 23. 20:05
 2/10 A kérdező kommentje:
fél éve nagyon megszerettem egy fiút, szex nem volt vele, minden más igen. Borzasztóan bánt, az is, hogy a fiú sose szeretett, csak a testem akarta vna. Szüleimmel azóta megromlott a kapcsolat, uj barátokat találtam, ők visznek bele a bulizásba.... Nem tetszik ez az élet, de nem tudom visszacsinálni, gyötör az emlék nagyon
2012. ápr. 23. 20:08
 3/10 anonim ***** válasza:
26%

Szvsz nem követtél el bűnt. Az, hogy a te korodban kapcsolatot kezdesz, természetes dolog; mostanában inkább az számítana furcsának, ha nem tennéd. Egy adott helyzetben dönhetsz jól-rosszul, ez az élet velejárója, az élet, párkapcsolatok, felnőttség tanulási folyamatának része.

Az, hogy a srác hogyan viszonyult hozzád, őt jellemzi és nem téged. Tudom, nehéz, de próbáld meg azt gondolni, h. meg sem érdemelt téged.

Nem tudom, milyenek a szüleid, de én ammondó vagyok, legjobb mindig az őszinteség. Próbálj meg leülni és beszélni velük.

Az életmódodon pedig bármikor változtathatsz. Lehet, csak meg kellene tanulnod nem-et mondani. Egy-két buli belefér, e miatt ne legyen bűntudatod, csak ne vidd túlzásba.

2012. ápr. 23. 20:40
 4/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Az a lány vagy, aki hasonló kérdést tett fel, de a modik törölték a kérdést másnap, pedig elsőre nagyon jó válaszokat írtunk, csak aztán egy kicsit szétoffoltuk éjszaka (pirulós smiley); vagy az a lány, akinek a kérdését ateisták offolták szét?

Esetleg egyik sem?

2012. ápr. 23. 20:45
 5/10 anonim ***** válasza:
83%

Ne hallgass az előttem szólóra! Amit tettél, az egyáltalán nem normális, hanem igenis BŰN! Az viszont nagy előrelépés, hogy ezt te magad is képes vagy beismerni... mindenképpen pozitív, hogy megszólalt a lelkiismereted. Hidd el, a mai fiatalok között már ez is ritkaságnak számít és elég dicséretes!

Mi a fontosabb? Hogy Isten megbocsásson neked, vagy hogy te megbocsáss saját magadnak? Az Ő kegyelme majd téged is megszabadít! Általa minden lehetséges. :)

Maradj ilyen tiszta lelkületű, s többé ne vétkezz!

2012. ápr. 23. 20:52
 6/10 anonim ***** válasza:
Helyesbítek: a kettővel előttem szólóval nem értek egyet. :)
2012. ápr. 23. 20:52
 7/10 anonim ***** válasza:

Nem vagyok hívő, de szivesen beszélgetnék veled arról, hogy miért érzed az esetleges kikapcsolódást (egészséges határokon belül bűnnek), valamint, hogy miért érzed nehéznek a szabadulást, ha egyszer azt szeretnéd.

Nem szeretnélek eltéríteni a hittől, csak a nézőpontod érdekelne, nem ismerek velem egykorú hívő embereket, gondolom az életmódom miatt.

21F

2012. ápr. 23. 21:03
 8/10 anonim ***** válasza:
24%

Ha senki sem vétkezne, nem próbálna ki úgymond bizonyos dolgokat, sose tudná a továbbiakban eldönteni, hogy mi a jó és mi a rossz.

Ha rájövünk, hogy rossz, ne tegyük többé, a saját érdekünkben.

Nem kell feleslegesen rettegni.

2012. ápr. 24. 11:28
 9/10 anonim ***** válasza:
Gondolj arra, hogy az Úr megbocsát - fogadd hát el az Ő akaratát, ahogy minden másban, úgy ebben a dologban is. :)
2012. ápr. 25. 15:59
 10/10 anonim ***** válasza:

Napirai11 válasza:

Kedves Kérdező!

Mivel nem feküdtél le azzal a sráccal, azt gondolom, nem követtél el bűnt.

Fiatal vagy még, fogsz találni rendes fiút.

a bulizást is mértékkel kell csinálni: ha elmész a barátokkal, és táncoltok, esetleg üvöltetitek a magnót, az nem baj, de ha már piálsz, az nem jó, és drogozni sem kell, sőt azt egyáltalán nem szabad.

Ha azonban sokszor fent maradsz éjszaka, akkor könnyen felborulhat az életritmusod, és az egészségedet ez is kikezdheti.

Üdv: Napirai

2012. ápr. 25. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!