Az élet csupán felkészülés a halálra?
Az élet nem CSUPÁN felkészülés a halálra, de erre valóban lehetőséget ad, csak nem sokan tudnak élni vele. Aki nyugodtan, békében tud meghalni, az felkészült. Akár a semmire, akár a valamire, amiben hisz.
Az életnek pedig nem az az elpazarlása hogy hiszünk a halhatatlan lélekben (tök mindegy melyik vallás) és szeretetben és békében igyekszünk élni és segíteni másokon, hanem az, amikor önző módon tobzódunk és pusztítjuk a környezetet, mondván: egyszer élünk.
Mert ha nem is én magam, de az embertársaim miatt nem ártana egy rendezett, boldog világot hátra hagyni. Én ezen dolgozom, mert a halhatatlan lelkem erre buzdít.
Én abban hiszek, hogy Ádám és Éva bűne elszakította őket és leszármazottaikat, azaz minket Istentől és az életünk arról szól, vagy kellene szóljon, hogy Jézus Krisztus révén aki az egyetlen út az Atyához, visszatalálunk-e hozzá.
Látom vagytok itt néhányan akik nem vagytok hívők.
Tőletek kérdeznék valamit ami már régóta érdekel.
Ha nem hisztek Istenben,miért pazaroljátok az időtöket vallási kérdések megválaszolására,hisz ezek pont arról szólnak amiben ti nem hisztek?
Nekem hívő emberként pl eszembe sem jutna, hogy olyan kérdésekre válaszoljak amikben nem hiszek, vagy nem érdekelnek.
Csak a motivációtokra lennék kíváncsi.
Ha csak vallásosok írnának az egész annyiból állna:
imádkozz többet, olvass/értelmezd jól Bibliát,ne kételkedj csináld amit a Biblia ír. Meg ha valaki feltenné a kérdést mondjuk istennel kapcsolatban akkor csak igen válasz érkezne.
Elveszne a kérdések nagy részének az értelme. Ha csak a saját véleményüket akarnák visszalátni mi értelme volna?
Ennél a kérdésnél szintén értelmetlen lenne mert, csak igen válasz érkezne azt az sokat nem segít. Hát ez aztán a szólás szabadság.
Persze, hogy szólás szabadság van, de vallás témakörben általában hívő emberek teszik fel az őket foglalkoztató kérdéseiket, többnyire szintén hívő embereknek, függetlenül attól, hogy a másik fél milyen vallású,ám az ateizmus az én értelmezésemben nem vallás, így egy ateista, hogyan adhatna a hívő számára hasznos választ?
Maximum megingathatjátok a nem túl erős hittel, vagy az útkeresésé elején tartó hívő embereket, ami számomra legalább olyan visszatetsző, mint az erőszakos térítés.
Nincs gond azzal, ha ti is el akarjátok mondani a véleményeteket a vallásokról, hívőkről vagy csak úgy általában a hitről, de az, mivel nem hisztek inkább való a valláskritika rovatba.
Lehet, hogy tévedek a szándékotokat illetően, de sokszor van olyan érzésem az ilyen válaszoknál, hogy a válaszoló pusztán provokálni akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!