Isten miért igazságtalan?
"Először erre reagálnék: Ez a sor arról szól, szerintem, hogy az embernek nem kell dolgoznia!"
Frászt! Arról szól, hogy ne aggodalmaskodjunk, hogy mit együnk, mit igyunk, mert a mennyei Atyánk, ha követjük akaratát, megadja nékünk.
Az egész Biblián végigvonul a munka-pihenés-magántulajdon kérdése. A Biblia azt mondja: aki nem dolgozik, ne is egyék.
"Én is gondolkoztam azon, hogy valaki megszületik Afrikában. A nyomorban, szegénységben, betegségben. "
Na, te voltál már ott? És milyen ott? Nagyobb a nyomor, mint itt nálunk, vagy csak melegebb van? Mi a nyomor? Hogy nincs internet, vagy az, hogy éhen halnak tömegesen a népek? Nem biztos, hogy nyomor van ott nagyobb mértékben ott, mint itt, ne a médiából ítélj.
"mert ínséges időkben nem kölykedzik, rabságban nem szaporodik."
Még jó, hogy az állatkerti állatok ezt nem tudják. És jó, hogy azok a kutyák sem tudják, akik elszöknek egy kis "kufircra" étlen-szomjan egy-két hétre is akár.
"Mert aki feláldozza az életét érettem az megnyeri azt!"
Fenét. Ezt már megtette az Úr. Aki meggyűlöli az életét megnyeri azt, és aki ragaszkodik az életéhez, elveszíti azt.
"ÉS ESZÉBE JUTHAT AZ EMBERNEK, HOGY NEM-E EZ ISTEN CÉLJA, HOGY CSÚNYA VAGY ÉS MAJD TÖKÉLETES LESZEL? LEHET PONT EZ AZ IGAZSÁGOSSÁG JELE. Mert mit csinál egy szép, magát majmolja, imádja, gonoszokkal találkozik és gonoszokat szeret és utálatos. De neked meg van az esélyed a tökéletességre."
Na, elég lett volna ennyit mondani, ez legalább nagyon rendben van.
Legyél te a fej, s ne a farok.
Ha valaki Istenben hisz, nem azt jelenti, hogy hagyja magát átverni. Minnél jobban belemerültem a Biblia olvasásába, ezzel egyetemben a betartására, rákellet jönnöm, hogy nem nekem szól.
Az Isten szemében mind annyian egyformák vagyunk, az összes embert egyformán szereti. Ő szabad akaratot adott az embereknek, hogy hibáiból tanuljon. Nincs választott népe. Nem rettegésre, hanem szeretetre hívja el az embert. Ezt NEM vallásokon keresztül akarja tudomásunkra hozni, hanem beleépíttette minden emberbe. A vallások amit azért találtak ki bizonyos személyek, hogy félelmet keltve elnyomják az embereket.A csúnyák , a buták akik még szegények is, ugyanolyan joggal vannak a földön mint ők. Ember uralkodik emberen , a saját kárára. Az Isten minden emberre egyformán adja az esőt. Mindenkinek adott, nem csak bizonyos személyeknek.
Ha jól sejtem Te kedves kérdező már elgondolkodtál ezen, nem véletlenül.
Még az jutott az eszembe, hogy Jézus mondja: Én vagyok az út, az igazság,és az élet. Tehát Isten maga az igazság. Ez az ige még arra is jó,amikor mondják,hogy igazságtalan az élet.Akik itt válaszoltak,nem találtak ki magyarázatot, mert a meglévőket idézték.Régen én is azt gondoltam,hogy csúnya vagyok,de azóta rájöttem,hogy én vagyok a legszebb fiú a Földön.Mondjuk,hogy ki hogy néz ki, nincsen nagy jelentősége.Lehet,hogy csak Te látod magad csúnyának,és minél többet mondogatod,annál inkább elhiszed.Ne tedd.Az embernek a lelke, egy termőföld,és amit elvetsz bele a beszédeddel (megvallással), az fog felnőni,azt termi a földed.Ez ALAP IGAZSÁG!Ha negatívan beszélsz magadról,akkor olyat ,ha pozitív dolgokat vallasz meg akkor jó dolgokat terem a földed.Pál mondja,hogy az ember sorsának hatalma a nyelvében van.Ki mint szeret élni azzal, úgy eszi annak gyümölcsét.Vagy valami hasonló.Ha ötszázszor mondtad,hogy csúnya vagy,akkor ötszázszor kell mondanod az ellenkezőjét,és még akkor is csak nullán leszel,úgyhogy ne hagyd abba.
Persze nem mondtad,hogy keresztény vagy-e,vagy csak átsiklottam felette.Ime pár megvallás,gyakoroljad,hangosan:
Isten elfogad engem,és szeret, ugyanúgy az emberek is
Isten jó dolgokat tartogat a számomra,és sok baráttal akar megajándékozni
én is szeretem magam ,és elfogadom magam
egy ellenem készűlt fegyver sem lesz sikeres
nem leszek beteges,nem leszek munkanélkűli
meg ilyeneket. Sok sikert.
15 !
Máté 5:14! Ti vagytok a világ világossága. ;) puszi !!!
Itt egy új ellentmondás ;) !!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!