Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért utáljátok az arabokat?...

Miért utáljátok az arabokat? Találkoztatok már eggyel is? Beszéltetek már akár egy arabbal is, vagy csak a média által belétek sulykolt sztereotípiákat visszhangozzátok?

Figyelt kérdés
Nekem vannak barátaim akik arabok, némelyik itt nőtt fel, van aki csak pár éve költözött ide, mind egytől egyig normális. Nincsen 4 feleségük, és apuka sehol sem veri őket. Mégis minden nap szembesülök azzal, hogy "nehogy barátkozz vele, el fog adni 3 tevéért". Miért ilyen utálkozóak a magyarok?? És most tekintsünk el az olyan sztoriktól, amik úgy kezdődnek : az egyik barátnőm kiment és ott ez meg az történt. Mert az ilyen mások által előadott mesékbe nem tudok hinni, amolyan városi legenda szaguk van!Nem kell őket isteníti, csak anélkül velük élni, hogy minden második szavunk az legyen hogy terrorista meg hogy hárem.
2012. ápr. 19. 20:32
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
82%
Én is így gondolom. Mondjuk még azért körbekérdeznék: melyik vallásalapító volt egy mészáros? Sehol, senki? Hát, persze, Mohamed! Bingó! Ráadásul egy 9 éves kislánnyal, Aishával, hálta el a nászt. Szóval pedofil is volt. Halkan megjegyzem: ezek tények.
2012. ápr. 20. 19:27
 12/20 anonim ***** válasza:
11%

Napirai11 válasza:

Sziasztok!

Utolsó kommentelőnek üzenem, hogy olvasgasson kicsit, tanuljon több történelmet, és beszélgessen emberekkel lehetőleg minél többféle emberrel, és ha már ennyire bátor vagy, hogy leírtad itt a véleményedet a Gyik-on, legyél annyira bátor, hogy egyszer beszélgess el egy muszlimmal, mondd el neki a Mohameddel kapcsolatos előítéleteidet, és kérdezd meg tőle, hogy ez és ez miért így volt, Mohamed miért csinálta ezt így, és így, stb.

Kívánom, hogy ez Isten segítségével sikerüljön neked.

Üdv: napirai egy baháí hölgy

2012. ápr. 21. 09:26
 13/20 anonim ***** válasza:
45%

ma 09:26

Ugye, még véletlenül sem azt akartad mondani, hogy azért legyek ilyen bátor, mert ha ilyet egy muszlim meghallana, akkor kikapcsolna az agya, és gyakori "Allah"-hozás közben megkéselne? Ugye ilyenről szó sincs, hiszen az iszlám a béke vallása, igaz?

2012. ápr. 21. 11:16
 14/20 anonim ***** válasza:

Napirai11 válasza:

Szia Utolsó!

Ha az a muszlim elmebeteg, akiről most feltételes módban beszélünk, akkor nyilván megkéselne téged, ha meghallaná a kijelentéseidet, de ha nem elmebeteg, hanem normális ember, akkor uralkodik magán, és az ellenkezője mellett fog érvelni.

Van egy keresztény haverom, akinek egyszer szidta egy fickó Jézust, meg a katolikus egyházat, és két akkora pofont lekevert a haverom a pasinak, hogy a pasi csillagokat látott. Bárkinek elborulhat az agya, ha kicsit instabil személyiség, ha valakinek a vallását szidják, legyen akármilyen vallású is az illető, bizony eldurranhat az agya, mert ez az embernek egy nagyon érzékeny pontja. Csak van, aki tud uralkodni magán, van, aki nem tud: aki nem tud, az úgy fog viselkedni, mint egy elmebeteg, aki meg tud uralkodni magán, az érvekkel védi meg a vallását, és ez független attól, hogy ki milyen vallású.

Üdv: a baháí hölgy

2012. ápr. 21. 21:06
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

A szem a lélek tükre. Ez mindent elmond.

Remélem Jézus kék szemű volt, tiszta mint az ég.

A sötét szemű ember lelke sötét. 80-90%

2012. ápr. 21. 21:51
 16/20 A kérdező kommentje:

hát te hülye vagy utolsó. Azért mert valakinek barna vagy fekete a szeme, akkor szerinted az egy sátánista őrült, vagy minimum muszlim?

Ezt kikérem magamnak...

2012. ápr. 21. 22:37
 17/20 anonim ***** válasza:
49%

Az én arab ismeretségi köröm, a rokonságomra terjed ki. Igen, az egyik unokatestvérem, Moskvában tanult külkert, és ott jött össze egy jereváni, arab sráccal, Ihabbal. Összeházasodtak, és ismerem Ihab öccsét is. Mondjuk, filozófiai vitákat nem nagyon folytattunk egyikkel sem, mivel nem vagyok túl jó oroszból, sem angolból. Időközben Ihabra rossz hatással volt az itteni környezet, mivel ma már a kedvence a fröccs!:)

Nem véletlen, hogy a 0tól 9ig való jeleket arab-számoknak nevezzük! Az araboknak köszönhető részben, hogy ma ismerhetjük az ókori hellenisztikus tudást. Európa, a legsötétebb középkorban megsemmisítette ennek a tudásnak nagy részét! Az arabok mentették át!

Nem ismerem a koránt, csak részleteivel találkoztam itt ott, de tudtommal, Mohamed, ha nem is olyan szelídséget tanított, mint Jézus, de akkor sem a népirtást és az önrobbantást tanította.

Viszont: mindent, mindenhogyan lehet magyarázni, és az ellenkezőjét is lehet! A Biblia alapján is lehetne tömegmészárlást tartani (ahogy tartottak is)!

Én is találkoztam a hírekkel, amikben a muszlimok európát, a kultúrájuk megértésére kérik. És engem is bosszant, mikor a közelkeleti F1 futamokon a dobogón állók szódával kell pezsgőzzenek. Mindez, a "legyetek toleránsak velem, én nem tolerállok senkit!" elv, engem is dühítt, de nagyon! Viszont! Még mindig van 2 lehetőség! 1. Csak egy apró csoport csinállja ezeket, és ha kenyértörésre kerül a sor, a tömegek elkergetik ezt a kisszámú, de jelenleg nagyhangú réteget. 2. Valóban vannak atrocitások és visszáságok, … de nem nagyobbak, mint bárhol másutt, csak ezt jobban felfújja a média. Nem ez lenne az első eset!

2012. máj. 7. 20:58
 18/20 A kérdező kommentje:
utolsó, ez az f1es dolog engem is nagyon felháborított, láthatóan senki sem örül a pezsegő rózsaszörpös littylöttynek. de amúgy igazad van..
2012. máj. 8. 12:57
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem személyes tapasztalataim vannak. Az érettségi utáni nyáron szerettem volna dolgozni, mint a barátnőim. Talaltam is munkát a próbanapom is jól ment. Aztán amikor be kellett adni a papírjaimat, hogy bejentsenek, az étterem tulajdonosa (addig csak az üzletvezetövel találkoztam) megkérdezte milyen nevem van mert elég szokatlan. Mondtam, hogy apukám egyiptomi anyukám magyar. Ezután kifejtette nekem hogy ő mennyire utálja az arabokat, mert a nővérének volt egy szíriai barátja aki becsapta és hazudott neki. Aztán azt mondta az állás miatt majd jelentkeznek megvan nekik a számom! Persze nem hívtak, de nem is mentem volna!!!

Nagyon rosszul eset, lemondtam a nyári munka keresésröl és otthon nem mondtam el (még én szégyeltem magam).

Mellesleg mi keresztények (kopt) vallásuak vagyunk, de van sok muzulmán barátnőm ezt persze ott nem mondtam el nem magyarázkodtam.

2012. máj. 29. 09:23
 20/20 anonim válasza:
Sziasztok!Ugyan èn fiatal vagyok(14)de azt eltudom mondani hogy nem szabad általánositani mert arabok közt van katolikus is.Ès nem mindegyik olyan hogy megöllek ès háború.SŐT a legtöbb NORMÁLIS arab család menekül Szaúd-Arábiábol mert èlni akarnak ès a gyerekeiknek jövőt.Nekem peldául a legjobb barataim közè tartozik egy arab testvèrpár egy lány ès egy fiu mindkettojuk nagyon kozvetlen baratsagos humoros nem akartak tevèèrt sem eladni:)
2015. máj. 27. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!