Nem tudom, hogy miben higgyek. Sokat olvastam mar a keresztenyseggel kapcsolatba de meg most se tudom, hogy mi az igazsag. Le tudnatok irni a kulonbozo kereszteny vallasok teljes tanitasait (mindent amit tanitanak elejetol a vegeig)?
Vidiripi
Magyarleány!
Nem! Amit linkeltél abban ez van benne: A Római Katolikus Egyház tanításának összefoglalása.
De ami tényleg lényeges azt itt találod kérdező: Biblia
Vidiripi!
Amit a kérdező kérdezett a következő: "Le tudnátok irni a különböző keresztény vallások teljes tanításait (mindent amit tanítanak elejétől a végéig)?"
Én erre válaszoltam, a katolikus tanítást a Katekizmus foglalja össze, a többi felekezetről majd linkelnek az illetékes tagok.
Vidiripi
Magyarleány!
Igazad van!
Kérdező! Azt hiszem, kicsit el vagy tévedve. Azt mondod, sokat olvastál, itt pedig egy részletes valláselemzést vársz, az egyes eltérések kiemelésével. Tisztában vagy azzal, hogy ez egy többkötetes könyv lenne? Amit nem olvasnál el!
Javasolják neked a bibliát. Az egy tanítás, amiből a különbségeket nem fogod megtudni. Ahhoz az összeset el kell olvasnod, például Luther és Kálvin tanításait, az unitáriusokét, a jehovisták, vagy más csoportosulások tanait. Amíg mind nem olvastad, nincs esélyed a különbségek feltérképezésére.
De azt hiszem, nem ez a baj. Elhiszem, hogy sokat olvasol, de vajon érted-e? Világossá válik-e, miért van az leírva, miért úgy, és nem másképpen fogalmazták? Például a tízparancsolat. Talán világos a "Ne ölj!", de a "Ne paráználkodj!" ugyanolyan világos? Sok mindent összeolvasol, sok az ellentmondás és összezavarodsz tőle. Az ellentmondás többnyire nem valódi, a megértésén, az értelmezésen, az ok szükségességének meglátásán múlik.
Vélelmezem, azért olvasol ilyen könyveket, mert zavarosak számodra a környező események. Nem látható, mi miért történik. Azt a vallás tanításából nem fogod megérteni, ne e célból íródtak. A vallás tanításának célja, hogy higgyél az elrendeltetésben, ezáltal könnyebb az életed, nem marcangolnak kétségek, elég hinni. Ha cselekedni is akarsz, akkor érteni kell, az bizony szisztematikus, fáradságos tanulást, elmélyülést, megértést igényel. Sok-sok éven át, mondhatnám életed végéig. Akkor békében leszel önmagaddal és a környezeteddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!