Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem tudom, hogy miben higgyek....

Nem tudom, hogy miben higgyek. Sokat olvastam mar a keresztenyseggel kapcsolatba de meg most se tudom, hogy mi az igazsag. Le tudnatok irni a kulonbozo kereszteny vallasok teljes tanitasait (mindent amit tanitanak elejetol a vegeig)?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 17. 23:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Harmadik vagyok. Szerintem igaza van annak, aki írta, hogy a Bibliát is kézbe veheted, hiszen minden keresztény felekezet erre épít. Javaslom elsőnek János evangéliumát, János apostol nagyon átfogóan meséli el azt, amiket Jézus tett és mondott itt a földön. Igazából ebből kiderül, mi az, amiről a kereszténység szól.
2012. ápr. 18. 22:58
 12/21 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Magyarleány!

Nem! Amit linkeltél abban ez van benne: A Római Katolikus Egyház tanításának összefoglalása.

De ami tényleg lényeges azt itt találod kérdező: Biblia

2012. ápr. 19. 00:15
 13/21 anonim ***** válasza:
34%
Annyit fűznék hozzá, hogy nem könnyű azért egyszer csak "hinni". Ha feltétlen hiszed azt, ami a bibliában írva van, az nagyon szép, de aki ilyen könnyen hisz benne, az másban is könnyen hihet. Mit zárjon ki? Miben nem szabad hinni? Ezek a dolgok nagyon könnyen áttéríthetnek tévútra. Aztán ott vannak az emberek. Ha így és így kell élnünk, hogy lehet, hogy ez a pap meg az a vallásos ember nem úgy teszi? Javasolnám egy hittantanár felkeresését. Vagy a wikipédiában keress rá. Látatod, hogy minden a katolikus vallásból indul ki. Történelemből tanulják már, hogy a z egyházszakadás a papok mulyaságának, kapzsiságának eredménye(pénzért árulták az üdvözülést). Aztán egyre több vallás alakult. Én nem feltétlenül a Római (vagy Görög) Katolikus vallást "ajánlom" neked, csak azt mondom, ebből is látható, mivel lakoltak a bűnért az egyházi személyek. Ha már ők is, akik nép számára a vallás közvetítését jelentették, ilyen bűnös életet éltek, mit vártak az egyszerű emberektől? És tessék, meg lett a következménye a bűnöző életmódnak, a vallás többfelé szakadt.
2012. ápr. 19. 00:20
 14/21 anonim ***** válasza:
(Ebből következik több vallásban, hogy papot nem ismerik el közvetítőként, hanem azt mondják ők saját maguk és Isten között megbeszélik a dolgukat, a papnak semmi köze hozzá stb. Ez is abból eredt pl, hogy nyilvános gyónást kellet végrehajtani)
2012. ápr. 19. 00:22
 15/21 anonim ***** válasza:
54%
Bár én nagyon vallásos vagyok, azt kell mondanom, ha csak kapaszkodót keresel, be akarod magad biztosítani, akkor inkább hagyd a francba az egészet. Isten mindenkit hív, ha ezt érzed, akkor nagyon szerencsés ember vagy, és nagyon jó életed lehet, de ha csak kedvezően hangzik a kereszténység kedves közössége, a hit, hogy jobbra fordulnak a dolgok, hogy vár egy örökkévalóság, a vigasztalás, akkor az önmagában kevés. (bár az Úr azt várja gyermekeitől, hogy tetteikkel mutassák, hogy Keresztények, és így térítsenek meg másokat is, nem mondjuk megnyerő dumával vagy házalással vagy ilyesmi)
2012. ápr. 19. 00:28
 16/21 anonim ***** válasza:

[link]

Remélem, segíthettem!

2012. ápr. 19. 11:34
 17/21 anonim ***** válasza:

Vidiripi!

Amit a kérdező kérdezett a következő: "Le tudnátok irni a különböző keresztény vallások teljes tanításait (mindent amit tanítanak elejétől a végéig)?"

Én erre válaszoltam, a katolikus tanítást a Katekizmus foglalja össze, a többi felekezetről majd linkelnek az illetékes tagok.

2012. ápr. 19. 21:09
 18/21 anonim ***** válasza:
Draga Magyarleany!Eleg hosszu lenne ha ezt mind lairnam.Es ezert kuldtem egy linket!De ha teged zavar akkor szivesen leirom, de csak diohejban!
2012. ápr. 20. 01:09
 19/21 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Magyarleány!

Igazad van!

2012. ápr. 20. 09:32
 20/21 anonim ***** válasza:

Kérdező! Azt hiszem, kicsit el vagy tévedve. Azt mondod, sokat olvastál, itt pedig egy részletes valláselemzést vársz, az egyes eltérések kiemelésével. Tisztában vagy azzal, hogy ez egy többkötetes könyv lenne? Amit nem olvasnál el!

Javasolják neked a bibliát. Az egy tanítás, amiből a különbségeket nem fogod megtudni. Ahhoz az összeset el kell olvasnod, például Luther és Kálvin tanításait, az unitáriusokét, a jehovisták, vagy más csoportosulások tanait. Amíg mind nem olvastad, nincs esélyed a különbségek feltérképezésére.

De azt hiszem, nem ez a baj. Elhiszem, hogy sokat olvasol, de vajon érted-e? Világossá válik-e, miért van az leírva, miért úgy, és nem másképpen fogalmazták? Például a tízparancsolat. Talán világos a "Ne ölj!", de a "Ne paráználkodj!" ugyanolyan világos? Sok mindent összeolvasol, sok az ellentmondás és összezavarodsz tőle. Az ellentmondás többnyire nem valódi, a megértésén, az értelmezésen, az ok szükségességének meglátásán múlik.

Vélelmezem, azért olvasol ilyen könyveket, mert zavarosak számodra a környező események. Nem látható, mi miért történik. Azt a vallás tanításából nem fogod megérteni, ne e célból íródtak. A vallás tanításának célja, hogy higgyél az elrendeltetésben, ezáltal könnyebb az életed, nem marcangolnak kétségek, elég hinni. Ha cselekedni is akarsz, akkor érteni kell, az bizony szisztematikus, fáradságos tanulást, elmélyülést, megértést igényel. Sok-sok éven át, mondhatnám életed végéig. Akkor békében leszel önmagaddal és a környezeteddel.

2012. ápr. 20. 10:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!