Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerelmes vagyok egy keresztén...

Szerelmes vagyok egy keresztény fiúba, hogy kell az ilyen emberekkel bánni?

Figyelt kérdés
HIt Gyülekezet tagja, azért érdeklődöm mert nem igazán ismerek ilyen embert,így először kívülállóktól kérdezném mire számithatok? és hogy egy keresztény emberrel hogy kell bánni? mit szabad és mit nem? 18/L a szerelem részemről 1 éve tart, talán lesz is köztünk valami, csak nem szeretnék semmit se elszúrni.
2012. ápr. 14. 12:26
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
58%

Amúgy HGY-t én egy kicsit kritikusabb szemmel nézem, mert ok az alapgondolat szép, meg bulisak is, meg sokszor osztogatnak kaját/ruhát, de amilyen személyi kultusz a Németh Sanyi körül kialakult.... elég visszás számomra. Úgy őrzik, mintha maga a pápa lenne, ha nem jobban, a hívők meg egyenesen mintha Jézust látnák, vagy a megtestesült Szent Lelket. Szerintem, ha ő nem lenne, akkor megsínylené a HGY gépezet.

Karizmatikus személyiség, ezt nem tagadom, az ilyenekből lesznek a diktátorok, vagy a politikusok, csak ő politikai helyett a vallási pályára ment és ott szerzet uralmat.

Kérdező, ha keresztény vagy nem értem akkor a kérdésed, hisz a srác is ugyan azt a neveltetést és értékrendet viseli mint te. Vagyis tudnod kell hogyan kezelni. Szerintem nyugodtan keresd a társaságát, beszélgessetek, akár vallási témákról, de én azt mondom ne menj át egyből a Hitgyülibe, csak mert ő ott van, mert így teljesen alárendeled magad. Ha kialakul a kölcsönös vonzalom, akkor el lehet gondolkodni, a hogyan tovább-on, de addig felesleges feladni az eddigi dolgaidat. Randizgassatok, kávézó, fagyizó, séta egy parkban ezek mind semleges helyek itt nyugodtan beszélhettek bármiről.

Szóval nyugodtan merd megszólítani, persze ne zúdítsd rá egyből az imádatodat (szerelmedet), mert csak így tudhatod, meg hogy érdemes-e tovább vágyakoznod iránta.

2012. ápr. 15. 01:11
 12/23 anonim ***** válasza:
29%

Nem értem , ha még nem is ismeritek egymást, hogy jöhet szóba ilyen beszéd, hogy az én vallásom különb mint a tied.

Szerinted az Isten személyválogató? Nem. Ez emberi kitaláció.

Ha az Isten egyformán szeret mindannyiunkat, az emberen kiuralkodik amikor törvényével szembeszáll.

Akkor hol működik a törvény a gyülekezetekben? Szeresd felebarátod mint te magad?

2012. ápr. 15. 05:01
 13/23 A kérdező kommentje:
Felizia, igent megtért ember vagyok mint utóbbi válAszomban is irtam, én csak azért vagyok kavarodva mert nem ismerem a hit gyülisek felfogását. 1 embert siekrült megismernem a mai napon és hiáb Vagyok megtérve , de mivel református templomba járok, igy világi embernek tart. köszönöm a további válaszokat
2012. ápr. 15. 22:52
 14/23 A kérdező kommentje:
bár jogos, mert úgy kellett volna feltennem a kérdést hogy hogy bánjak egy hit gyülissel..
2012. ápr. 15. 22:59
 15/23 anonim ***** válasza:

Én nem tudok semmit a hitgyülisek felfogásáról, de ha ezt gondolja:

" hiáb Vagyok megtérve , de mivel református templomba járok, igy világi embernek tart"

akkor nagyon nagy GÁZ van a felfogásával... Akkor azoknak lesz igaza, akik szerint csak akkor fog elfogadni, ha feladod a saját hited és hagyod magad beszipkázni a HGY által... fhúúúúú, LÉGY RÉSEN!!!!

2012. ápr. 15. 23:09
 16/23 A kérdező kommentje:
Rendben=/:)
2012. ápr. 15. 23:10
 17/23 anonim ***** válasza:
78%

Azért ez már több, mint furcsa. Te is hiszel Istenben és Jézusban, ahogy ők, te is a Bibliát olvasod, ahogy ők, akkor meg mi a gond?

Szóval ezért sem árt résen lenni a hit gyülisekkel. Meg miért te lépj be közéjük?

Szerintem a vallásnak egyáltalán nem kéne az emberek közé állniuk, főleg, hogy ugyanabban hisztek. Az az ember legprivátabb dolga, hogy miként műveli a lelkét.

Szóval ahol már ilyen feltételek vannak akkor nem irántad érdeklődnek, hanem csak egy újabb embert szeretnének a gyülekezetbe.

Amúgy is mivel különb a HGY, mint más Istenben hívő vallási irányzat? Miért helyezik magukat más irányzatok fölé? Én ezt nem értem.

Ha beszédbe is elegyedsz a sráccal és jön a Hitgyülivel, mondd meg, hogy Isten szemében minden ember egyenlő és ugyanúgy szeret téged reformátusként, mint őt HGY-sként.

2012. ápr. 15. 23:27
 18/23 anonim ***** válasza:
74%

Előzővel maximálisan egyetértek, és ez volt a kulcsmondata:

"Isten szemében minden ember egyenlő és ugyanúgy szeret téged reformátusként, mint őt HGY-sként."

Ha pedig ő elvárja tőled, hogy feladd az egyházadat, akkor SEMMIT nem értett meg az Isten FELTÉTEL NÉLKÜLI szeretetéből...

Maradj meg a saját hitedben, és fogadjátok el egymás eltérő vallási felfogását. Nem szabad elvárni a másiktól olyat, hogy változtassa meg a hitét...

2012. ápr. 15. 23:37
 19/23 Sághegyi Csaba ***** válasza:

Magam is jártam hgy-be, de alapvetően máshol van a bázisom. Hgy és hgy között is lehet nagy különbség. A fehérvárit nagyon jónak tartom, a százhalombattait borzalmasan kártékonynak. Szóval jobb híján az a tanácsom, hogy ha olyasmit tapasztalsz tőle, amivel a hite miatt ártalmas, vagy veszélyes lehet, akkor inkább hagyd. De ha úgy látod, hogy jó társad lehetne, akkor tiszteld a hitét például azzal, hogy támogatod azon törekvését, hogy ő várna a szexszel a házasságotokig, mert nála ez alapvető. Ha az alapokat sértenéd, elveszne az ő tartása, és nem lesz ez miatt jó férjed.

Sok sikert! ;)

2012. ápr. 17. 11:43
 20/23 Sághegyi Csaba ***** válasza:
Hoppá, közben olvasom, hogy református mivoltod miatt világinak tart. Ez bizony a kártékony kategória, mivel megtagadja, hogy üdvösség egyedül Jézusban van, így képtelenségnek tartom, hogy jó társad lehetne. Hacsak észbe nem kap... Mert most (bocsi de így van) eléggé zakkant.
2012. ápr. 17. 11:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!