Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerelmes vagyok egy keresztén...

Szerelmes vagyok egy keresztény fiúba, hogy kell az ilyen emberekkel bánni?

Figyelt kérdés
HIt Gyülekezet tagja, azért érdeklődöm mert nem igazán ismerek ilyen embert,így először kívülállóktól kérdezném mire számithatok? és hogy egy keresztény emberrel hogy kell bánni? mit szabad és mit nem? 18/L a szerelem részemről 1 éve tart, talán lesz is köztünk valami, csak nem szeretnék semmit se elszúrni.
2012. ápr. 14. 12:26
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
35%
Hitgyülissel akkor lesz köztetek csak valami, ha te is hitgyülis leszel, de ezt végképp nem ajánlom. Inkább keress egy normális fiút!
2012. ápr. 14. 12:29
 2/23 anonim válasza:
100%
Pont úgy kell vele "bánni", ahogy más fiúkkal... ő is ember...
2012. ápr. 14. 12:39
 3/23 anonim ***** válasza:
50%
HA vele akarsz járni hitgyülisnek kell lenned még ha azt mondja,hogy ez nem is zavarja akkor is magával akar rántani még ha nem is tutadosan.
2012. ápr. 14. 12:46
 4/23 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszopkat még várok sokat esetleg gyülekezeti tagoktól is!!! akkor ezek szerint meg kell térnem:)
2012. ápr. 14. 13:18
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Úgy kell az ilyen emberekkel bánni, mint a többivel is. Úgy kell vele bánni, ahogy a szerelmeddel akarsz bánni, pozitív értelemben.
2012. ápr. 14. 13:31
 6/23 anonim ***** válasza:
77%

Ne csodálkozz, ha házasságig nem akar szexelni.

Azért meg ne térj meg, mert a pasid, HGY-s. Csak akkor legyél vallásos, ha komolyan gondolod és hiszel Istenbe, meg a HGY máshogy keresztény, mint pl a katolikus egyház, sokszor másképp magyarázzák a Bibliát, így vannak eltérések.

Most mondhatom, hogy régi vonzalmad, el fog múlni, ha megkapod a hőn áhított pasit, de nem miztos, hogy igazam van.

2012. ápr. 14. 13:41
 7/23 anonim ***** válasza:
56%

Napirai11 válasza:

Az utolsó kommentelőnek igaza van.

Az meg, hogy lesz-e köztetek valami, vagy hogy mi lesz ebből az egészből, az a fiún múlik,meg rajtad is.

Erre így ismeretlenül nem lehet válaszolni.

Üdv: Napirai

2012. ápr. 14. 13:42
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

23|F HGY-s vagyok (nőtlen), talán segíthetek. :)

Látatlanban nehéz bárkiről bármit mondani, mert nem tudok az illető fejével gondolkodni, de annyit garantálhatok, hogy őszinte leszek (abból indulva ki, hogy én kb. mit reagálnék). :)

Először is az segíthet, ha elfogadod, hogy ő is egy „normális” ember, ám a Biblia útmutatása, keresztény alapelvek szerint akar élni, amit valószínűleg nagyon komolyan vesz. Vedd tekintetbe a következőket, menjünk szép sorban:

1. Ha a fiú komoly hívő, akkor nem valószínű, hogy bele fog menni egy kapcsolatba olyan lánnyal, aki nem (hívő) keresztény. Ez esetben ugyanis számára a szerelem csak házasságra irányulóan és csak hívő lánnyal képzelhető el. Olyanról tudok (és egyáltalán nem tartanám helytelennek), hogy egy hitgyülis egy nem-hitgyülis, de hívő kereszténnyel házasodjon össze, tehát nem a "HGY-tagság" a feltétel, hanem a Jézusban való őszinte hit és megtérés. De ebbe most nem akarok mélyebben belemenni, mert a leírtakból úgy tűnik számomra, nem vagy más gyülekezet tagja, hanem egyszerűen nem vagy hívő.

2. Ha a fiú komoly hívő, akkor abban az esetben, ha megtudja, hogy egy „világi” lány szerelmes belé, két dolgot tehet: vagy udvariasan nemet mond és elküldi, vagy ha mégis "szöget üt a fejében" a dolog, elkezd buzgón imádkozni Istenhez és elmondja a lánynak a bizonyságát (hitvallását), abban a reményben, hogy őszintén meg fog térni. Ezt persze elvileg akkor is meg akarná tenni, ha nem akarná az illetőt feleségül venni, de ha esetleg igen, akkor meg nagyon igyekezni fog. :)

3. Két dolgot nem ajánlok: ne színlelj megtérést, és ne is akard őt a gyülekezettől eltávolítani a kapcsolat reményében. Egyik sem "fair" a másikkal szemben, és ha komoly hívővel van dolgod, hamar el fog küldeni miatta.

Amint említetted, hogy nem szeretnél semmit „elszúrni”, ez nagyon helyes, jól teszed, ha alkalmazod a magad életére is és a fiúéra is. Sem neki, sem neked nem kell túlzásba esni, de lehet nyugodtan, őszintén beszélni a dologról, és ha normális/elég érett a srác, mindenképp illedelmesen fog viselkedni, megbecsülve és tisztelve az érzéseidet és a személyedet. (Ha nem, akkor nyilván abból máris le kell vonnod a megfelelő konzekvenciát. :D)

Ha aztán a kellő idő és „tárgyalások” után az az eredmény alakul ki, hogy neked sehogy sem jön be ez a megtérés, kereszténység dolog, ő meg nem akar ebből semmit feladni, akkor azt tudomásul kell venni mint végeredményt, és akkor jobb letenni az egészről mindkettőtöknek, mint hogy bármelyikőtök egy olyan helyzetbe belemenjen, amelyben kényelmetlenül érzi magát, és ami miatt soha nem is működne a kapcsolat. A legfontosabb mindig az, hogy egyik fél se tegye tönkre a másik boldogságát.

A lényeget leírtam, de még egy-két megfontolásra érdemes dolog:

A gyülekezetben (a Biblia alapján) azt tanítják, hogy egy keresztény hívőnek a szexualitást kizárólag házasságon belül kell megélnie, s ehhez tapasztalatom szerint a hívők nagy része (beleértve a fiatalokat) erősen tartja magát. Ezért ne számíts "futó kaland" és hasonló lehetőségekre.

A házasság a mi hitünk szerint Istentől származó intézmény férfi és nő között. A szerelemről azt tartjuk, hogy bár az ember valóban képes több különböző személybe is szerelmes lenni élete során, de hisszük, hogy az Úrtól való szerelem („az igazi”) örökké megáll, vagyis minden próbatétel ellenére, minden körülmények között, bármeddig.

Ezt azért írom, mert abban az esetben, ha netán a szerelmeddel komolyan gondolkodóba ejted a fiút, akkor ne lepődj meg, ha „minimum nagyon sok” időre lesz szüksége ahhoz, hogy kitalálja, mit csináljon. :) Mivel még meglehetősen fiatal is vagy, szerintem a legfontosabb az lenne, hogy várj (bár ha egy éve már tart, az nem rossz kezdet. :D). A türelem sok kellemetlenségtől megkímélhet mindkettőtöket.

Ha esetleg a személyes meggyőződésem is érdekel, a hitem szerint, ha ez a dolog tényleg az Úrtól van, akkor egyrészt nem fog számítani, mennyi idő telik el, a szerelem tartós lesz, és előbb vagy utóbb viszonzott. Másrészt olyan módon fogja elrendezni a dolgokat, hogy egyikőtöknek sem lesz kétsége; neked nemhogy problémát nem fog okozni a megtérés, hanem örömmel és meggyőződésből fogod tudni megtenni, és nem a fiúért, hanem magadért. Ha pedig nem az Úrtól van, akkor előbb-utóbb a szerelem el fog múlni (de ettől még nyugodtan megtérhetsz :D).

Amúgy fogalmam sincs, hogy mit gondolnék a helyedben. Tanácsként talán azt tudom mondani: ha komolyan gondolod, hogy legalábbis megnéznéd magadnak és átgondolnád ezt a ’kereszténység’ és ’megtérés’ dolgot, akkor azt vonatkoztasd el a fiútól, és Istenhez próbálj először közeledni, ne hozzá. A megtérésed nyilván még mindig nem garancia arra, hogy a fiú viszonozza az érzéseidet, ezért tényleg csak meggyőződésből érdemes ezt megtenned. Ezzel kapcsolatban pedig ne az emberekre hallgass, hanem a szívedre. A választ ott fogod megtalálni. :)

Akárhogy is, sok boldogságot kívánok!

ui.:

"egy keresztény emberrel hogy kell bánni? mit szabad és mit nem?"

Hát ha ilyenekre gondolsz, a trágárság, dohányzás, alkohol stb. valószínűleg nem fogja vonzani, illetve nem érdemes diszkóba vagy kocsmába hívnod. És lehetőleg ne egy váratlan csókkal tudasd, hogy szereted. :)

2012. ápr. 14. 17:34
 9/23 A kérdező kommentje:
13:42 -es nagyon köszönöm a tartalmas válaszodat!! a megtérést ,ú gy értettem mint HGY-be megtérni, nemtudom valahogy másként érzem ezt ( már voltam ott ) mint az én eddigi szerény, puritánt református egyházamat. Lekonfirmáltam tavaly, azóta folyamatosan ( kivéve ha dolgozok) eljárok istentiszteletre, tehát hiszek Istenben, és a Fiában ,Jézusban. Csak nem tudom hogy református egyházból mennyire elfogadott Hit Gyülekezetbe "átmenni". Néztem már Vidám vasárnapot, és azt vettem észre , hogy végül is kedves Németh Sándor úr szinte úgyanúgy magyarázza azokat a történeket, felfogásokat amit nekünk templomban mond a Tiszteletes úr. Persze biztos van különbség ,de ezt majd megtapasztalom. A Hit Gyülekezete igazából régen foglalkoztat. Házasságig én sem szeretnék nemi életet élni, ezt meg is is beszéltük és nagyon jó hogy egy gondolkodásom van vele, ő is úgy gondolja hogy férfi és nő kapcsolatának a csúcspontja és a létező legszebb dolog ami lehet egy szerelmes pár között. ( ezeket úgy beszéltük hogy még nem derült ki hogy ő hvő) Egyébként jó lánynak tartom magamat: nem cigizek, alkoholt sem fogyasztok és inkább ülök be teázni kávézni , mint kocsmába. Ezek szerint tényleg csak idő kell , és ha türelmesen várok és közben én is el leszek fogadva mint Hit Gyülis akkor minden rendben lesz. Esetleg, ha van kedved irj nekem privát üzenetet szivesen elbeszélgetnék egy hívő emberrel, legalább lenne egy simerősöm aki segitene helyes útra téritenie:)
2012. ápr. 14. 22:30
 10/23 anonim ***** válasza:
49%

Nem értem...

"Szerelmes vagyok egy keresztény fiúba, hogy kell az ilyen emberekkel bánni?"

Ez számomra azt jelenti, nem vagy keresztény. Aztán kiderül, hogy mégis.

"meg kell térnem" -- de hiszen már hívő vagy!!!???!!!

"helyes útra térni" -- így hívod azt, ha elhagyod az egyházadat egy másik közösségért????

2012. ápr. 14. 23:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!