Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez bűnnek számít?

Ez bűnnek számít?

Figyelt kérdés

Az bűnnek számít,ha néha ilyen lányokat néztem az interneten?: [link]

[link]

[link]

[link]

Nem vagyok pap se házas egy katolikus 14 éves fiú vagyok.Magyarul nem látszik a lányoknak semmijük,de még is némelyik meztelen.

2012. ápr. 12. 21:14
1 2 3
 21/30 claidheamohmor ***** válasza:
42%

Ha ez így lenne, mindenki topmodelleket akarna feleségül venni, nők meg csak szőke hercegekhez akarnának férjhez menni. Drasztikusan lecsökkenne az emberiség létszáma :)

Normális ember normálisan gondolkodik, azt meg, hogy mit jelentenek a valódi értékek, a szülőknek és a baráti társaságnak kéne belenevelni a gyerekbe. Attól félek, az nagy keresztény (vagy bármilyen) egyházak mindig is jobban el voltak/vannak foglalva a hatalom és a vagyon megszerzésével, mint a híveik lelki egészségével, így rájuk nem lehet számítani.

Szép nénik fotóit nézegetni meg nehogy már bűn legyen :D

2012. ápr. 26. 13:13
 22/30 claidheamohmor ***** válasza:
55%
ui.: pont azok katolikusok tartják ezt bűnnek, akiknél nem létezik olyan aljas ocsmányság, amit ne lehetne MEGGYÓNNI... :P Oo
2012. ápr. 26. 13:14
 23/30 anonim ***** válasza:

"Ha ez így lenne, mindenki topmodelleket akarna feleségül venni, nők meg csak szőke hercegekhez akarnának férjhez menni."

És így is van többek között ezért van egyre több "szingli". A média erre neveli az embereket, nem direkt módon, de ezt teszi.

"Attól félek, az nagy keresztény (vagy bármilyen) egyházak mindig is jobban el voltak/vannak foglalva a hatalom és a vagyon megszerzésével, mint a híveik lelki egészségével, így rájuk nem lehet számítani."

Honnan származnak ezek a tapasztalataid az egyházakról? Az egyházellenes és szenzációhajhász liberális médiától vagy a valós életből?

"pont azok katolikusok tartják ezt bűnnek, akiknél nem létezik olyan aljas ocsmányság, amit ne lehetne MEGGYÓNNI"

Igen mindent meg lehet gyónni:

- ha az illető valóban megbánta

- ha ő maga képes saját magának megbocsátani (ez sokaknak nem megy)

- ha igyekszik helyrehozni amit elrontott (mondjuk ha lopott 10000 Ft-ot akkor visszafizet kárpótlásul 20000 Ft-ot)

- ha őszintén megfogadja hogy minden erejével azon lesz hogy többet ne kövessen el semmilyen bűnt

- ha elvégezte a penitenciát

Igazad van, a gyónás nem igazságos, hanem Isten irgalmas cselekedete. És azért hogy lehetséges legyen a gyónás, Jézusnak el kellett szenvednie a legkegyetlenebb kínzásokat és kínhalált.

2012. ápr. 26. 16:07
 24/30 claidheamohmor ***** válasza:

Hát ezt én értem, de akkor a megbocsátás egyedül istené, nem? Ami azt jelenti, hogy majd ha a színe előtt állsz, akkor kapsz rá választ. Addig idelent a földön minden más csak a lelkiismeret megnyugtatására való...

A liberálisokat meg hagyjuk, veszélyes banda, ők züllesztik a világot. De a végleteket sem szeretem, akár bal, akár jobb.

...hú, ez a téma... egyikőnk sem fogja meggyőzni a másikat, kár volt belemennem, én csak azt a csóró kölyköt sajnálom, a sok elvakult szemellenzős miatt...

2012. ápr. 26. 23:55
 25/30 claidheamohmor ***** válasza:
gyónásról még annyit: amiket itt felírtál, nos mondani mindent lehet, fogadkozni is lehet, látni meg csak isten látja. Akkor mi értelme a feloldozásnak itt lenn? Amikor még pénzért adtátok, na az volt tőletek a legőszintébb :) (na jó, ez már nincs, de azért vicces lehetett)
2012. ápr. 26. 23:59
 26/30 anonim ***** válasza:

Látom, sokat hallottál a búcsúcédulákról. De amúgy meg fogalmad sincs miről beszélsz! Jobb lenne ha előbb utánanéznél kicsit, azután vagdalkoznál vele! (Nem mintha egyetértenék velük, szerintem is aljas dolog volt, de nem kellene a bűnbánat szentségével keverni!)

2012. ápr. 27. 07:59
 27/30 anonim ***** válasza:

"Hát ezt én értem, de akkor a megbocsátás egyedül istené, nem? Ami azt jelenti, hogy majd ha a színe előtt állsz, akkor kapsz rá választ."

Ez igaz, biztosan csak a túlvilágon fogjuk látni hogy a bűnbánat vagy a gyónás valóban őszinte volt-e. Bár az is igaz hogy Isten már itt a földön is ad sok jelet, sugalmazásokat, kisebb-nagyobb csodákat és ezek is sokat segítenek.

"Addig idelent a földön minden más csak a lelkiismeret megnyugtatására való."

A lényeg nem az hogy a lelkiismeret nyugodt legyen hanem az hogy a bűnök valóban meg legyenek bocsátva. Aki bűnbocsánatot nyer az lelkileg szabad lesz. Erről a bizonyos szabadságról nagyon sokat ír a Biblia. Aki bűnben él az olyan mintha lelkileg meg lenne kötözve a gonosz lelkek által. Ezek a gonosz lelkek nem tisztelik a szabad akaratot tehát ami csak módjukban áll azt megteszik. Ezért van az hogy sokszor az ember egy-egy cselekedetnek nem tud ellenállni. (pl. hatalmába keríti a harag és kiabálni vagy káromkodni kezd) Ha viszont valakinek a bűnei bocsánatot nyernek az felszabadul a gonosz lelkek befolyása alól és valóban szabad lesz, saját maga dönthet a cselekedetei felől.

"...hú, ez a téma... egyikőnk sem fogja meggyőzni a másikat, kár volt belemennem, én csak azt a csóró kölyköt sajnálom, a sok elvakult szemellenzős miatt..."

Nem baj az, szerintem az álláspontjaink közelebb kerültek egymáskhoz és kicsit jobban megértettük egymás gondolkodását :)

"Amikor még pénzért adtátok, na az volt tőletek a legőszintébb :)"

Én sose adtam pénzért, sőt még ingyen se, nem vagyok pap. :)

Egyébként a búcsúcédula érdekes kérdés, sokat gondolkodtam azon hogy vajon Isten valóban megbocsátotta-e azokat a bűnöket amikért búcsúcédulát vettek.

Elvileg meg kellett bocsátania hiszen a Bibliában megígérte hogy akinek az apostolok megbocsátanak annak Ő is megbocsát. Gondolom aki megbánta a bűneit annak tényleg megbocsátott.

2012. ápr. 27. 09:51
 28/30 claidheamohmor ***** válasza:

Ja, érdekes, amit írsz, de mivel teológiailag tényleg képzetlen vagyok, ezért elgondolkodtató, hogy akkor szinte bármit elkövethetünk, de tényleg bármit, mégis nyerhetünk megbocsátást? Úgy értem tételezzük fel, X.Y. elkövet valamit, a gyóntatófülkében feloldozást nyer, a következő héten megint elköveti, azt megint meggyónja, és így tovább - hiszen, mint írtad, akinek az apostolok megbocsátanak, satöbbi...

A búcsúcédulák emlegetése tényleg hülyeség volt, ahogy például a papok közül sem mindenki pedofil, csak azt akartam mondani, hogy szervezett egyházi (nem csak katolikus) keretek között tényleg mindenféle pofátlanságot, aljasságot el lehet követni, el lehet tussolni, egy részét a hit nevében, egy részét meg csak úgy, mert van hozzá hatalmuk - és akkor már nehogy egy ilyen szervezet mondja meg nekem, mi bűn, mi nem, különösen ne ítéljenek egy kamaszt, amiért kezd nyiladozni a szexuális érdeklődése :)

2012. ápr. 27. 14:36
 29/30 anonim ***** válasza:
Pokolra kerülsz, Édes Fiam! :-D
2013. jún. 23. 04:18
 30/30 claidheamohmor ***** válasza:

Tudom :) Hogy is mondják? Ott több az ismerős :)

Egyébként ez már nem ide tartozik, de mind pokolra kerülünk. Valamelyik vallás szerint biztosan. És oly sok vallás van a világon... :)

2013. aug. 17. 16:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!